Image
Zuid Tyrol

Partnerinfo: Zuid-Tirol/Südtirol heeft het allemaal: 300 dagen zon per jaar, indrukwekkende vergezichten, een brede waaier aan openluchtactiviteiten, authenticiteit én een uitmuntende regionale keuken. Waar wacht je nog op?

Niet iedereen gaat overstag voor zon en zee; veel mensen trekken resoluut de kaart van gezonde berglucht en indrukwekkende vergezichten, vanaf een zonovergoten terras of tijdens een adembenemende wandeling of fietstocht door valleien en wijngaarden. Als dit jou als de gedroomde vakantiebestemming in de oren klinkt, check dan Zuid-Tirol, de meest noordelijke regio van Italië dat prat gaat op 300 dagen zon per jaar. Toptroef? De Dolomieten. De Italiaanse bergketen is trouwens UNESCO Werelderfgoed en dat heeft het aan zijn uniciteit te danken.

Maar er is meer. En dan hebben we het over de unieke sfeer die zich ergens situeert tussen de geneugten van de Alpen en die van de Middellandse Zee. Dat laatste reflecteert zich onder meer in het bord en in het glas, want zowel de Italiaanse gerechten als de regionale wijnen zullen gastronomen en lekkerbekken ten zeerste weten te appreciëren.

Goed om weten: in Zuid-Tirol vind je maar liefst 19 sterrenrestaurants, samen goed voor 25 Michelinsterren. Over genieten gesproken: de wellnessmogelijkheden en zwemparadijzen zijn een extra motivatie om naar deze zonnige uithoek van Italië te trekken. Uiteraard worden alle veiligheidsmaatregelen en dergelijke strikt nageleefd.

Wie op zoek is naar inspiratie voor een zorgeloze en memorabele zomervakantie, moet beslist eens grasduinen in het gevarieerde aanbod van deze twee regio’s: Seiser Alm/Alpe di Siusi en Merano/Meran en omgeving.

 

Praktisch

Zuid-Tirol ligt op ongeveer 1.000 km van Brussel: rij via Duitsland en Oostenrijk over de tolplichtige Brennerautobahn. Alternatief is de trein: spoor via München naar Bolzano/Bozen. Wie liever vliegt, heeft verschillende opties: Zuid-Tirol is bereikbaar vanaf de luchthavens van Innsbruck, Verona, München, Milaan en Venetië. Check hier voor nog meer informatie.

Partnerinfo: Dit artikel wordt je aangeboden door de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol  .

Je partage ce contenu