Image
Seiser Alm

Partnerinfo: Welkom op de grootste bergweide (56 km2) van Europa, tevens dé plek om de indrukwekkende Dolomieten te aanschouwen: Seiser Alm/Alpe di Siusi in Zuid-Tirol/Südtirol.

 

De Dolomieten bewonderen kan vanaf een zonovergoten terras of tijdens een wandeltrip in de genoemde bergen. Maar geoefende wandelaars of diegenen die er écht een onvergetelijke ervaring willen van maken, kunnen zich op de Seiser Alm wagen aan avontuurlijke trektochten van 2 tot 3 dagen. Overweldigende vergezichten gegarandeerd.

 

Maar vergis je niet: in dit natuurgebied bevinden zich ook minder intense maar minstens even indrukwekkende wandelroutes voor families met kinderen. Tip: wie wil ondergedompeld worden in de regionale flora en fauna, neemt het best een lokale gids onder de arm.

 

600 km fietsroutes

Ervaren en recreatieve fietstoeristen kunnen hier hun hartje ophalen want er liggen, de aanpalende Val Gardena/Gröden vallei inbegrepen, maar liefst 600 km goed bewegwijzerde routes om uit te kiezen. Kies zelf de hoogte waarop je wil gaan sporten of ontspannen want in de bergen kan het snel létterlijk een adembenemende onderneming worden.

 

Uiteraard zijn er ook lagergelegen routes die meer geschikt zijn voor families. Wie daarbij wat ‘steun’ kan gebruiken, kan de routes met e-bikes afleggen. Goed om weten: in het hele gebied zijn oplaadpunten en die bevinden zich doorgaans bij rustieke hutten en restaurants.

 

Gastronomie en wellness

Wie van topgastronomie houdt, moet beslist naar Seiser Alm. Maar ook de traditionele volkskeuken is een aanrader. In combinatie met de gezonde buitenlucht en de indrukwekkende Dolomieten als decor, is het een troef die weinig andere regio’s kunnen uitspelen.

 

En ook dit is genieten: onderduiken in een zwemparadijs of … afkoelen in een bergmeer. Voor de wellnessfans: op deze plek kun je een ‘hooibad’ nemen, een rustgevende en authentieke belevenis want de traditie gaat al langer mee dan een eeuw. Geniet ervan. De ervaring ter plaatse is uiteraard volkomen veilig; alle maatregelen worden strikt nageleefd.

 

Praktisch

Zuid-Tirol ligt op ongeveer 1.000 km van Brussel: rij via Duitsland en Oostenrijk over de tolplichtige Brennerautobahn. Alternatief is de trein: spoor via München naar Bolzano/Bozen. Wie liever vliegt, heeft verschillende opties: Zuid-Tirol is bereikbaar vanaf de luchthavens van zowel Innsbruck, Verona, München, Milaan als Venetië. Check hier voor meer informatie.

 

Partnerinfo: Dit artikel wordt u aangeboden door de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol .

Je partage ce contenu