Image
Merano

Partnerinfo: Merano/Meran is de op een na grootste stad van Zuid-Tirol/Südtirol, een plek waar berg en dal en noord en zuid in perfecte harmonie in elkaar overvloeien. Ook hier staat genieten centraal en dan hebben we het niet louter over de gastronomische mogelijkheden.

 

Merano staat namelijk bekend om zijn Terme Merano met onder meer 25 verschillende binnen- en buitenbaden en het bekende keizerlijke Sissi melkwei-bad. Voor de fans van Sissi: ‘Sissi’s Weg’, beter bekend als de Sissi Promenade, is een schilderachtige route die langs de delen van de stad leidt die het meest geliefd waren bij keizerin Elisabeth van Oostenrijk.

 

Het zonneterras boven Merano

Wie meer wil doen dan wellnessen, kan in het historische dorp Scena/Schenna net boven Merano fantastische wandelingen ondernemen. Met of zonder wandel- of berggids, de landschappen met hun mediterrane en subtropische flora zullen menigeen verbazen. Dat is in het bijzonder het geval voor de ‘Waalwege’: de paden leiden dwars door kloven, dennenbossen, boomgaarden en weilanden langs oude irrigatiekanalen. Dankzij het milde klimaat in dit middenhoge gebied, kun je hier het hele jaar komen wandelen en mountainbiken met de ganse familie.

 

Op avontuur per paard of moutainbike

Je kunt de regio uiteraard ook op twee wielen ontdekken en dat kan zowel op sportieve als recreatieve wijze en per gewone (race)fiets, e-bike of mountainbike. Wie wil genieten en het rustig aan wil doen, kan zich beperken tot de historische sites in het dal maar voor wie het wat avontuurlijker mag zijn, lonken de mountainbikeroutes op het Avelengo-Verano-Merano 2000 hoogplateau boven de stad Merano, waar tevens (stevig) kan gewandeld worden. Of wat dacht je van een trip op de rug van een Haflingerpaard? Het kan in Avelengo/Hafling en omgeving, het thuisland van het befaamde Haflingerpaard dat oorspronkelijk een lastdier was maar vandaag een geliefd rijpaard is. De plaatselijke maneges bieden zowel koetsendiensten als paardrijlessen aan en er zijn speciale aanbiedingen voor gezinnen. Geef toe, hoe onvergetelijk kan een vakantie zijn als je per paard de bergweiden en weilanden in dit gebied doorkruist? Voor de nietpaardrijders: op deze plek vind je tevens toegankelijke fietsroutes. Maak er een memorabele en gastronomische zomer van!

 

Praktisch

Zuid-Tirol ligt op ongeveer 1.000 km van Brussel: rij via Duitsland en Oostenrijk over de tolplichtige Brennerautobahn. Alternatief is de trein: spoor via München naar Bolzano/Bozen. Wie liever vliegt, heeft verschillende opties: Zuid-Tirol is bereikbaar vanaf de luchthavens van zowel Innsbruck, Verona, München, Milaan als Venetië. Check hier voor meer informatie.

 

Partnerinfo: Dit artikel wordt u aangeboden door de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol.

Je partage ce contenu