Onze agenda van leuke activiteiten mét voordeel!

09/10/2017
Agenda6

Agenda

Zin in een uitstapje met 2 of een activiteit met het gezin ? Of zoek je een beetje inspiratie voor het weekend? In onze agenda vind je uitstapjes, tentoonstellingen en andere evenementen met korting of ander voordeel voor onze leden.

Heeft u vragen over het evenement? U vindt de contactgegevens van onze partner in elke beschrijving.

 

Heeft u vragen over het voordeel waarvan u geniet als Touring-lid (hoe een lidkaart ontvangen, problemen bij het ontvangen van een voordeel,…), contacteer ons dan op het nummer 02/233.22.02 of via email membership.service@touring.be.

 

Overzicht

 

November 2017 December 2017 Hele jaar door

 

overzicht

 

Herbeleef samen met je favoriete personages de meest onvergetelijke Disney verhalen.

Ontdek met je familie de Afrikaanse savanne samen met Simba, Timon en Pumbaa; duik diep in de zee naar Ariel’s betoverende onderwater koninkrijk en toer door Londen met Peter Pan en Wendy voordat je naar Neverland vliegt met Tinkerbell. Reis bovendien mee naar Arendelle voor een heel bijzonder avontuur met de zusjes Anna en Elsa, de ruige bergbewoner Kristoff en ieders favoriete sneeuwpop Olaf, die zo van warme knuffels houdt!

“Disney On Ice presenteert De Magische Wereldreis” zal een ervaring worden die jij en je familie nooit zullen vergeten.

Beleef elk moment van deze sensationele show en mis zeker en vast het pre-show feestje niet met de personages van Zootropolis!

 

Jouw voordeel

Geniet nu van € 8 korting op de Disney On Ice shows van 2 tot en met 4 februari in de Lotto Arena Antwerpen: NEDERLANDSTALIGE VOORSTELLINGEN!

 

Je kan deze korting verkrijgen tot 4/2 door HIER TE RESERVEREN:

Ik wil reserveren!

Je korting wordt berekend bij de bevestiging van je selectie.

Telefonisch bestellen kan ook op het nummer 070 345 345 (30 cent per minuut) met vermelding van de code ‘Touring’ en NL shows.

Deze korting is enkel geldig op de volgende voorstellingen: vrijdagavond 19u00, zaterdagochtend 10u30 en –avond 18u00, zondagavond 18u00. Aanbod geldig tot de dag van de voorstelling en niet cumuleerbaar met andere promoties.

 

Vorst Nationaal

Victor Rousseaulaan 208

1190 Vorst

  03/260.94.94

  Disney on Ice

  info@gracialive.be

 

Print

 

 

De megaproductie 40-45 draait rond 2 broers die worden gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Voor de andere rollen heeft Studio 100 telkens 2 acteurs gecast die samen in een vaste bezetting zullen spelen. Zo is er een blauwe en een groene cast. Het verhaal : Antwerpen, net na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers worden hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in elke huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis...

 

Jouw voordeel

Tickets besteld tussen 1 november 2017 en 1 maart 2018: 20% korting.

20 % korting is geldig op de toegangstickets voor de voorstellingen van vrijdag 18:00, zaterdag 13:30 en 17:00, zondag 18:00. Geen korting op luxeplaatsen en op parkingkaarten.

Tickets besteld na 1 maart 2018: 10% korting

 

Gebruik de promocode “Touring”.

 

Ik wil bestellen!

 

  40-45 Musical

  info@40-45.live

 

Print

 

 

Ontdek het Salon des Arts Ménagers in Charleroi Expo Congres, de grootste multisectoriële jaarbeurs van België met verschillende thema’s : gastronomie, meubilering, versiering, bouw, vrijetijd, tuin, schoonheid, mode … en animaties zoals Tahiti als eregast, Oberbayern, regionale producten, wintervakantie dorp van 10 tot 12/11 … maar ook een gehele hal gewijd aan de auto met 25 merken en heel wat nieuwigheden.

 

Geniet gedurende 16 dagen van de salonvoorwaarden!

Volledig programma op : www.artsmenagers.be

 

 

Jouw voordeel

2 gratis toegangtickets (waarde € 14) op vertoon van je Touring- lidkaart aan de kassa.

 

 

  071/20.99.61

  Site Expo

  contact@charleroiexpo.be

 

Print

 

 

Dankzij onze culinaire wandeling in Luik ontdek je de geheimen van de stad onder begeleiding van een ervaren stadsgids. Tussendoor schuif je aan tafel in 3 zorgvuldig geselecteerde restaurants voor een voor-, hoofd- en nagerecht. Wij serveren je cultuur, geschiedenis en boeiende verhalen, aangevuld met heerlijke gerechten. Laat Luik je smaken!

 

 

Jouw voordeel

Culinaire stadswandeling georganiseerd voor Touring-leden. € 65 voor Touring-leden en vergezellende personen. Geen reservatiekosten.
 • rondleiding met erkende stadsgidsen
 • voorgerecht, hoofdgerecht & dessert
 • 1 formulier p.p. voor deelname aan de stadsquiz met prijsuitreiking

 

Inschrijven kan tot en met 10 november.
Schrijf je nu in

 

  02/580.05.85 (maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur)

  info@ikschrijfmijin.be

 

Print

 

 

De beschaving die zich rond de islam ontwikkelde, drukte een stempel op Europa. Materiële sporen in Spanje, Sicilië of in de Balkan; spirituele sporen op het hele continent. De tentoonstelling ‘Islam, dit is ook onze Geschiedenis’ laat je deze erfenissen ontdekken en verweeft het verleden en het heden met elkaar.

Immersieve ruimtes, historische artefacten, filmische installaties, persoonlijke getuigenissen en kunstwerken vertellen dat de moslims reeds 13 eeuwen aanwezig zijn in Europa. Het gaat dus wel degelijk om een gedeelde geschiedenis, met telkens zowel mooie (contacten, artistieke inspiratie, wederzijdse invloeden) als moeilijke verhalen (conflicten, grenzen, integratieproblemen).

Een tentoonstelling voor iedereen!

 

 

Jouw voordeel

€ 2 korting op het volle tarief : € 11,50 ipv € 13,50.

Geldig voor max 2 pers. en tijdens de hele duur van de expo. Op vertoon van je lidkaart.

Voor vragen of meer info :   info@expo-islam.be

 

Espace Vanderborght

Schildknaapstraat 50

1000 Brussel

  info@expo-islam.be

  Site Expo

 

Print

 

 

Beschrijven hoe de wereld waarin we morgen zullen leven er uit zal zien en voorspellen welke grote stappen de wetenschap de komende decennia zal nemen, is een moeilijke en hachelijke onderneming. Nochtans komt ons toekomstig levenskader net zoals de ontdekkingen, voort uit de hedendaagse onderzoeken die met name aan de universiteiten gevoerd worden. De tentoonstelling "Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030" nodigt je uit voor een reis naar de toekomst.

 

Jouw voordeel

2€ korting op de individuele toegangsprijs op vertoon van de lidkaart.

 

  04/224.49.38

  info@europaexpo.be

  Site Europa Expo

 

Print

 

 

Onbekend maakt onbemind: dit geldt zeker voor de Brugse meesters uit de zestiende eeuw. Ambrosius Benson, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus en de familie Claeissens staan in de schaduw van hun voorgangers, de Vlaamse primitieven en hun tijdgenoten uit Antwerpen. De gouden eeuw van Brugge is voorbij en de afzetmarkt veranderd. Met het roemrijke artistieke verleden als inspiratiebron ontstaat er in Brugge een geheel eigen stijl. Hoog tijd voor een focus op deze vergeten meesters!

 

Jouw voordeel

2€ korting

 

Ik wil meer weten!

 

Groeningen Museum

Dijver 12

8000 Brugge

  050/44.87.11

 

Print

 

 

Deze tentoonstelling toont uitzonderlijke kunstwerken, speciaal gerealiseerd door Kentridge voor het Sint-Janshospitaal in Brugge, een 800 jaar geleden gestichte zorginstelling en nog één van de oudste bewaarde van Europa. Opgebouwd rond de thema's van trauma en genezing is de blikvanger op deze tentoonstelling de video installatie van Kentridge More Sweetly Play the Dance (2015), een hedendaagse interpretatie van de Dodendans uit de middeleeuwen.

 

Jouw voordeel

1€ korting

Ik wil meer weten!

Sint-Janshospitaal in Brugge

Mariastraat 38

8000 Brugge

  050/44.87.43

 

Print

 

 

 

Kroonluchters flikkeren….

Geesten dwalen over het toneel.

In de loge schiet een in het zwart geklede vrouw achter een gordijn.

Ergens klinkt het klaaglijk gehuil van een baby.

Vanuit de catacomben trekt een akelige mist omhoog.

Het spookt in Stadsschouwburg Antwerpen!

 

Jouw voordeel

Touring VIP arrangement bestaande uit:

 • Maar liefst 10€ korting op 45€ zitplaats, 55€ zitplaats en GOLDEN SEATS 65€ (dus niet op de 35€ zitplaats). Maximum 6 personen per Touring lidnummer.
 • Een exclusief, mysterieus programmaboekje met alle geesten van de show in
 • Bij de Golden Seats een Meet & Greet met de meester himself, the worlds fastest illusionist, Hans Klok!

 

Ik wil nu reserveren!

Of telefonisch op 070/345.345 (0,30€/min) en vermeld dat je lid bent van Touring. Zolang de voorraad strekt.

 

 

Stadsschouwburg Antwerpen

Nieuwstad 1

2000 Antwerpen

  070/345.345

  info@stardustbv.nl

 

Print

 

 

 

Geen droge opsomming van feiten en getallen, wel moderne technieken, die de geschiedenis pakkend tot leven brengen en je zo recht in het hart treffen. Alsof je zelf in de loopgraven zit of de verwoestende vernietiging van thuisstad Ieper met eigen ogen ziet.

Open: 1 april – 15 november van 10 tot 18 uur; 16 november – 31 maart (di. t.e.m. zo.) van 10 tot 17 uur.

Toegangsprijs : volwassenen: 9€; kinderen tot 18 jaar: 4€; kinderen – 7 jaar: gratis. Ticketverkoop stopt 1 uur voor sluitingstijd.

 

Jouw voordeel

2€ korting op de toegangsprijs voor volwassenen.

Toon je lidkaart.

 

Lakenhallen

Grote Markt 34

8900 Ieper

  Tel 057/23.92.20

  flandersfields@ieper.be

 

Print

 

 

 

Archeologiemuseum

Archeologiemuseum is het ideale museum om met je (klein)-kinderen te bezoeken. Onder het motto ‘Voel het verleden onder je voeten’ ontdek je via allerlei doe- en zoekelementen het verleden van de stad. Van de prehistorie over de middeleeuwen tot onze tijd laten we je zien en ervaren hoe mensen wonen en werken, leven en sterven.

Arentshuis

Op de bovenverdieping van dit fraaie 18de-eeuwse gebouw kan je het oeuvre van de veelzijdige Brits-Brugse kunstenaar Frank Brangwyn (1867-1956) bewonderen. Je ontdekt er schilderwerken, etsen en aquarellen van zijn hand, maar ook meubelen en tapijten. Op de benedenverdieping vinden exposities van beeldende kunst plaats.

Belfort

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Onderweg naar de top ontdek je een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Na 366 trappen worden je sportieve prestaties beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

Brugse Vrije

In het Brugse Vrije zetelde de rechtbank van Brugge. Nu bewaart het Stadsarchief er het geschreven geheugen van de stad. In de voormalige schepenkamer trekt de monumentale pronkschouw in hout, marmer en albast alle aandacht. Lanceloot Blondeel ontwierp deze 16de-eeuwse schouw rond de figuur van Karel V.

Gentpoort

De Gentpoort is een van de vier bewaarde middeleeuwse stadspoorten van Brugge. In het museum ontdek je hoe de stad zijn verdediging organiseerde en hoe de stadsomwalling evolueerde naar een groene gordel rond de stad. Vanaf het dakterras toont Brugge zich van haar meest verrassende kant.

Gezellemuseum

In het geboortehuis van de Vlaamse dichter Guido Gezelle word je ondergedompeld in zijnwerk en wonderlijke taal. Het huis heeft ook een romantische tuin en een biologischemoestuin. Misschien vind je er wel inspiratie voor je eigen ‘Schryverke’?

Groeningemuseum

De vaste museumcollectie van het Groeningemuseum biedt een rijk en boeiend overzicht van zes eeuwen beeldende kunst in de Zuidelijke Nederlanden. Van de wereldberoemde Vlaamse primitieven over werken van diverse renaissance- en barokmeesters tot mijlpalen van het symbolisme, modernisme en Vlaamse expressionisme.

Gruuthusemuseum

In het luxueuze stadspaleis van de heren van Gruuthuse word je als een vorst ontvangen. Heel wat voorwerpen geven je een idee van het leven van een rijke Brugse familie tussen de 15de en 19de eeuw. De erezaal, met haar prachtige wandtapijten, imposant haardvuur en rijk versierde balken getuigt van de weelde en rijkdom van de Heren van Gruuthuse.

Koeleweimolen

De Koeleweimolen die vandaag op de Kruisvest staat, is oorspronkelijk de Bosterhoutmolen uit Meulebeke. De stad Brugge kocht de molen in 1996 en gaf hem een plaats op de Kruisvest. De molen werd herdoopt tot Coeleweymolen naar de oude molen die er vroeger stond en in 1880 verdween.

O.L.V.-kerk

Naast de 122 meter hoge bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk kan je niet kijken. Het illustreert het vakmanschap van de Brugse bouwvakkers. Maar de kerk bezit ook een uiterst rijke kunstcollectie, met onder meer de wereldberoemde ‘Madonna met kind’ van Michelangelo. In het koor staan de schitterende praalgraven van Maria van Bourgondië en haar vader Karel de Stoute.

O.L.V.-ter-Potterie

Het Hospitaal van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Potterie bestond al in de 13de eeuw. Religieuzen ontfermden zich erover pelgrims en zieken. In de vroegere ziekenzalen bevindt zich nu een museum. Je vindt er kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit de tijd van toen. Naast de zilverschat is ook de barokkerk zeker een bezoek waard.

Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal is een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa. Je maakt er kennis met het vroegere hospitaalleven en bezoekt er de prachtige Diksmuidezolder, de oude apotheek en de kruidentuinen. De kunstwerken van Hans Memling, waaronder het Ursulaschrijn, zijn hier de blikvangers.

Sint-Janshuismolen

Op de vesten rond Brugge stonden er vroeger tot wel dertig molens. De Sint-Janshuismolen doet nog steeds dienst als graanmolen. Tijdens het bezoek vertelt de molenaar je alles over de werking van de windmolen.

Sound Factory – Lantaarntoren

In de Lantaarntoren van het Concertgebouw vind je de Sound Factory. Je kunt er zelf aan de slag met klanken. Laat je inspireren door het klokkengelui van de Brugse torens en experimenteer, ervaar of componeer. Er zijn verschillende installaties waarmee jij je ding kan doen. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de Brugse binnenstad.

Stadhuis

Het Brugse stadhuis is een van de oudste van de Lage Landen. Van hieruit wordt de stad al bijna 700 jaar bestuurd. De Gotische Zaal, waar ook de huwelijken voltrokken worden, is met haar schitterende 19de eeuwse muurschilderingen een kunstwerk op zich. Hoe de strijd om de macht tussen het stadsbestuur en de Bruggelingen verliep, ontdek je in de historische zaal.

Volkskundemuseum

Achter de godshuisgevels in de Balstraat herontdek je het dagelijkse leven van weleer. In acht 17de-eeuwse godshuizen bezoek je o.a. een klasje, schoenmakerij en kruidenier. Drink gerust ook iets in de museumherberg! Op elke eerste en derde donderdagnamiddag van de maand wordt er op ambachtelijke wijze snoep bereid.

 

Jouw voordeel

1€ korting op de toegangsprijs van 4€.

Geldig voor maximum 2 personen.

Toon je lidkaart.

Musea Brugge

Dijver

8000 Brugge

 

Print

 

overzicht

 

Van huiselfen, vliegende auto’s, taarten en pratende spinnen tot een mysterieus maar allesbehalve onschuldig dagboek… Herbeleef op 29 december 2017 in het Sportpaleis Antwerpen al jouw favoriete momenten uit Harry Potter and the Chamber of Secrets™ in HD op een gigantisch scherm. Een betoverend spektakel met een hoofdrol voor de muziek van John Williams, misschien wel de grootste filmcomponist aller tijden, live gebracht door het Belgian National Orchestra. Mis dit magische event niet!

 

Jouw voordeel

5€ korting op de tickets van 50€, 60€ en 70€.

 

Bestel hier je tickets:

Ik wil nu bestellen!

Je korting wordt berekend bij de bevestiging van uw selectie.

Telefonisch bestellen kan ook: Sportpaleis: 070 345 345 (0,30€/min) Met vermelding van de code “Touring”

 

Sportpaleis Antwerpen

Schijnpoortweg 119

2170 Antwerpen

  03/260.94.94

  Harry Potter

  info@gracialive.be

 

Print

 

 

De beschaving die zich rond de islam ontwikkelde, drukte een stempel op Europa. Materiële sporen in Spanje, Sicilië of in de Balkan; spirituele sporen op het hele continent. De tentoonstelling ‘Islam, dit is ook onze Geschiedenis’ laat je deze erfenissen ontdekken en verweeft het verleden en het heden met elkaar.

Immersieve ruimtes, historische artefacten, filmische installaties, persoonlijke getuigenissen en kunstwerken vertellen dat de moslims reeds 13 eeuwen aanwezig zijn in Europa. Het gaat dus wel degelijk om een gedeelde geschiedenis, met telkens zowel mooie (contacten, artistieke inspiratie, wederzijdse invloeden) als moeilijke verhalen (conflicten, grenzen, integratieproblemen).

Een tentoonstelling voor iedereen!

 

 

Jouw voordeel

€ 2 korting op het volle tarief : € 11,50 ipv € 13,50.

Geldig voor max 2 pers. en tijdens de hele duur van de expo. Op vertoon van je lidkaart.

Voor vragen of meer info :   info@expo-islam.be

 

Espace Vanderborght

Schildknaapstraat 50

1000 Brussel

  info@expo-islam.be

  Site Expo

 

Print

 

 

Beschrijven hoe de wereld waarin we morgen zullen leven er uit zal zien en voorspellen welke grote stappen de wetenschap de komende decennia zal nemen, is een moeilijke en hachelijke onderneming. Nochtans komt ons toekomstig levenskader net zoals de ontdekkingen, voort uit de hedendaagse onderzoeken die met name aan de universiteiten gevoerd worden. De tentoonstelling "Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030" nodigt je uit voor een reis naar de toekomst.

 

Jouw voordeel

2€ korting op de individuele toegangsprijs op vertoon van de lidkaart.

 

  04/224.49.38

  info@europaexpo.be

  Site Europa Expo

 

Print

 

 

Onbekend maakt onbemind: dit geldt zeker voor de Brugse meesters uit de zestiende eeuw. Ambrosius Benson, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus en de familie Claeissens staan in de schaduw van hun voorgangers, de Vlaamse primitieven en hun tijdgenoten uit Antwerpen. De gouden eeuw van Brugge is voorbij en de afzetmarkt veranderd. Met het roemrijke artistieke verleden als inspiratiebron ontstaat er in Brugge een geheel eigen stijl. Hoog tijd voor een focus op deze vergeten meesters!

 

Jouw voordeel

2€ korting

 

Ik wil meer weten!

 

Groeningen Museum

Dijver 12

8000 Brugge

  050/44.87.11

 

Print

 

 

Deze tentoonstelling toont uitzonderlijke kunstwerken, speciaal gerealiseerd door Kentridge voor het Sint-Janshospitaal in Brugge, een 800 jaar geleden gestichte zorginstelling en nog één van de oudste bewaarde van Europa. Opgebouwd rond de thema's van trauma en genezing is de blikvanger op deze tentoonstelling de video installatie van Kentridge More Sweetly Play the Dance (2015), een hedendaagse interpretatie van de Dodendans uit de middeleeuwen.

 

Jouw voordeel

1€ korting

Ik wil meer weten!

Sint-Janshospitaal in Brugge

Mariastraat 38

8000 Brugge

  050/44.87.43

 

Print

 

 

overzicht

 

Zin om een echt Antwerps icoon beter te leren kennen? De nieuwe interactieve brouwerijtour zal je volledig onderdompelen in de wereld van deze Stadsbrouwerij. Het wordt leerzaam, boeiend, maar vooral ook heel plezant.

In verschillende themaruimtes kom je alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een 360° totaalbeleving.

Schrik niet als je je plots middenin de actie bevindt: op de 4 meter hoge brug in de brouwhal voel je de unieke dynamiek van deze brouwerij. Dorst gekregen van het hele avontuur? Je droge keel zal snel vergeten zijn, wanneer je aan ’t eind van de tour een perfect getapt bolleke aan je lippen zet.

 

 

Jouw voordeel

2€ korting op de toegangsprijs van 12€.

Geldig voor 2 personen op vertoon van de lidkaart

Stadsbrouwerij De Koninck

Mechelsesteenweg 291

2018 Antwerpen

  Tel 03/866.96.90

  info@dekoninck.be

   http://www.dekoninck.be/

 

Print

 

 

De leukste dierentuin van Nederland bevindt zich in Kerkrade. In de GaiaZOO ervaar je de fauna van onze planeet op een bijzondere manier; je wandelt namelijk door alle belangrijke biotopen heen. Korting tot 20%!

GaiaZOO is geen klassieke dierentuin maar een plek waar kinderen spelenderwijs wegwijs worden gemaakt in het wonderlijke koninkrijk der dieren. Hier ervaren jong en oud hoe bijzonder onze aarde is.

De zoo is opgedeeld in verschillende zones: taiga, savanne, de wolvenvallei, het regenwoud met zijn doodshoofdapenbos en nog veel meer. DinoDome is Europa’s grootste indoor dino-speelpark. De jongste bezoekers staan hier oog in oog met de gigantische dieren van weleer. De JungleTour is een speeltuin in de openlucht. Hier kunnen de kinderen over spannende trouwbruggen klauteren en in hoge torens klimmen. Je kunt de zoo verkennen onder begeleiding van een deskundige gids. De Gaiagids neemt jou mee naar de mooiste plekjes in de verschillende zones. Dit najaar en komende zomer komen er een hoop nieuwe bewoners bij in de GaiaZOO. Zoals onder meer een berberaap, een brulaap en een neushoornvrouw die de neushoornman gezelschap zal houden.

 

 

Jouw voordeel

3,50€ korting/persoon op het reguliere toegangstarief.

Reguliere toegangstarief : vanaf 10 jaar : 20,50€ - van 3 tot 9 jaar : 16,50€. Geldig voor maximaal 6 personen.

Op vertoon van lidkaart aan de kassa.

Deze actie loopt tot 31/12/2017. Niet cumuleerbaar met andere acties/promoties.

 

 

Gaia Zoo

Dentgenbachweg 105

6468 PG KERKRADE (NL)

  Tel 003145/567.60.70

  www.gaiazoo.nl

 

Print

 

 

Het museum van de Belgische spoorwegen laat de bezoekers zijn indrukwekkende collectie, versterkt door een uitstekende scenografie gecreëerd door kunstenaar François Schuiten, ontdekken.

Train World is meer dan een spoorwegmuseum. Het is een plek waar elke ontdekking een emotie oproept. Bezoekers van alle leeftijden nemen enthousiast plaats in machines die hen meevoeren naar een ander tijdperk. Stoomlocomotieven en rijtuigen spreken tot de verbeelding. De Koninklijke rijtuigen doen dromen van luxe, die van Wagons-Lits van avontuur. Het huisje, waar nog niet zo lang geleden nog een spoorwegfamilie woonde, roept verwondering op. Jong en oud leven zich uit in de simulator en ontdekken met plezier hoe het voelt om een trein te besturen.

openingsuren: dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur (gesloten op maandag). De toegangsdeuren en loketten sluiten om 15u30.

gesloten op 1 januari en 25 december

 

 

Jouw voordeel

Touring leden die het volwassenen tarief van € 10 betalen, krijgen op vertoon van hun Touring lidkaart gratis gebruik van een audiogids (waarde € 2 ).

Geldig voor 2 personen per lidkaart. Ook geldig indien u vooraf uw ticket online aankoopt en dit, samen met uw lidkaart, afgeeft aan de kassa.

 

 

  02/224.74.98 (maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur)

  Site Trainworld

  info@trainworld.be

 

Print

 

 

Nog tot eind 2020 worden meer dan honderd originele werken van de Spaanse kunstenaar Joan Miró tentoongesteld in de Peter de Grote-bron in Spa. Het gaat voornamelijk om aquarellen, litho’s, tekeningen, gravures, collages en keramiek.

De expo rond Joan Miró is opgebouwd rond werken die nooit eerder waren te zien in Spa. De tentoonstelling is thematisch opgebouwd zodat de bezoeker inzicht krijgt in het volledige oeuvre van deze unieke Spaanse kunstenaar. Meer dan 100 originele werken: aquarellen, litho’s, tekeningen, gravures, collages en keramiek. Verschillende thema’s komen aan bod waaronder de Spaanse burgeroorlog, het surrealisme, kleuren en eenvoud, het belang van de kinderjaren en zelfs ‘de handen van de kunstenaar’.

 

 

Jouw voordeel

2€ korting/persoon, geldig voor 2 personen. Op vertoon van lidkaart aan de kassa.

Actie geldig tot 31/12/2020.

Niet cumuleerbaar met andere acties/promoties.

Expo Miro

Rue du Marché 1A

4900 Spa

  Tel 087/79.53.53

  spatourisme.be

 

Print

 

 

Hét symbool van Brussel en België, unieke verwezenlijking in de geschiedenis van de architectuur en getuige van de Wereldtentoonstelling van Brussel (Expo 58), het Atomium blijft de meest populaire attractie van de hoofdstad van Europa.

 

 

Een opvallende aanwezigheid in de Brusselse skyline: geen toren, geen piramide,… een beeldhouwwerk?

Wist u dat? Het Atomium was niet voorbestemd om te overleven na de Wereldtentoonstelling van 1958. Haar populariteit en haar succes zorgde er echter voor dat ze snel uitgroeide tot een onmisbaar deel van het Brusselse en nationale landschap.

Het Atomium vandaag:

 • Een surrealistische wandeling door bollen en buizen
 • Het mooiste panorama over Brussel en haar omgeving
 • Een permanente tentoonstelling over het gebouw en haar geschiedenis
 • Tijdelijke tentoonstellingen met verschillende thema’s
 • Een Brusselse wafel op 95m hoogte
 • Een boetiek met leuke, originele cadeautjes in de Atomiumkleuren

 

Jouw voordeel

2€ korting op de toegangsprijs.

Geldig voor maximum 2 volwassenen en 2 kinderen.

Toon je lidkaart.

Atomium

atomiumlaan

1020 Brussel

  02/475.47.77

  info@atomium.be

  Site Atomium

 

Print

 

 

Creatie, kwaliteit en een rijk artistiek aanbod: daar staat het Paleis voor Schone Kunsten borg voor. Geniet dag in dag uit van een uitgekiend programma: tentoonstellingen, muziek, theater, dans, literatuur, film,...

 

Jouw voordeel

10% korting op alle BOZAR producties.

Korting geldig voor 2 personen.

Niet geldig op 1ste categorie plaatsen in de Henry Le Bœufzaal.

Reserveer telefonisch met vermelding van "Touring" of toon je lidkaart ter plaatse.

Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23

1000 Brussel

  info@bozar.be

 

Print

 

 

De Plantentuin van Meise, dat is 92 hectare plant- en wandelplezier! Geniet van de indrukwekkende collectie van meer dan 18.000 verschillende soorten bloemen en planten. Maak een wandeling onder de majestueuze bomen in het domein, neem een kijkje in het historisch kasteel of kom je verwarmen in het tropische Plantenpaleis. Zomer, winter, herfst of lente: elk seizoen is het mooist in de Plantentuin van Meise!

 

Jouw voordeel

2€ korting op de toegangsprijs van 7€.

Geldig voor maximum 2 personen.

Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Toon je lidkaart.

Domein van Bouchout

Nieuwelaan 38

1860 Meise

  02/260.09.70

 

Print

 

 

Geen droge opsomming van feiten en getallen, wel moderne technieken, die de geschiedenis pakkend tot leven brengen en je zo recht in het hart treffen. Alsof je zelf in de loopgraven zit of de verwoestende vernietiging van thuisstad Ieper met eigen ogen ziet.

Open: 1 april – 15 november van 10 tot 18 uur; 16 november – 31 maart (di. t.e.m. zo.) van 10 tot 17 uur.

Toegangsprijs : volwassenen: 9€; kinderen tot 18 jaar: 4€; kinderen – 7 jaar: gratis. Ticketverkoop stopt 1 uur voor sluitingstijd.

 

Jouw voordeel

2€ korting op de toegangsprijs voor volwassenen.

Toon je lidkaart.

 

Lakenhallen

Grote Markt 34

8900 Ieper

  Tel 057/23.92.20

  flandersfields@ieper.be

 

Print

 

 

 

Archeologiemuseum

Archeologiemuseum is het ideale museum om met je (klein)-kinderen te bezoeken. Onder het motto ‘Voel het verleden onder je voeten’ ontdek je via allerlei doe- en zoekelementen het verleden van de stad. Van de prehistorie over de middeleeuwen tot onze tijd laten we je zien en ervaren hoe mensen wonen en werken, leven en sterven.

Arentshuis

Op de bovenverdieping van dit fraaie 18de-eeuwse gebouw kan je het oeuvre van de veelzijdige Brits-Brugse kunstenaar Frank Brangwyn (1867-1956) bewonderen. Je ontdekt er schilderwerken, etsen en aquarellen van zijn hand, maar ook meubelen en tapijten. Op de benedenverdieping vinden exposities van beeldende kunst plaats.

Belfort

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Onderweg naar de top ontdek je een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Na 366 trappen worden je sportieve prestaties beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

Brugse Vrije

In het Brugse Vrije zetelde de rechtbank van Brugge. Nu bewaart het Stadsarchief er het geschreven geheugen van de stad. In de voormalige schepenkamer trekt de monumentale pronkschouw in hout, marmer en albast alle aandacht. Lanceloot Blondeel ontwierp deze 16de-eeuwse schouw rond de figuur van Karel V.

Gentpoort

De Gentpoort is een van de vier bewaarde middeleeuwse stadspoorten van Brugge. In het museum ontdek je hoe de stad zijn verdediging organiseerde en hoe de stadsomwalling evolueerde naar een groene gordel rond de stad. Vanaf het dakterras toont Brugge zich van haar meest verrassende kant.

Gezellemuseum

In het geboortehuis van de Vlaamse dichter Guido Gezelle word je ondergedompeld in zijnwerk en wonderlijke taal. Het huis heeft ook een romantische tuin en een biologischemoestuin. Misschien vind je er wel inspiratie voor je eigen ‘Schryverke’?

Groeningemuseum

De vaste museumcollectie van het Groeningemuseum biedt een rijk en boeiend overzicht van zes eeuwen beeldende kunst in de Zuidelijke Nederlanden. Van de wereldberoemde Vlaamse primitieven over werken van diverse renaissance- en barokmeesters tot mijlpalen van het symbolisme, modernisme en Vlaamse expressionisme.

Gruuthusemuseum

In het luxueuze stadspaleis van de heren van Gruuthuse word je als een vorst ontvangen. Heel wat voorwerpen geven je een idee van het leven van een rijke Brugse familie tussen de 15de en 19de eeuw. De erezaal, met haar prachtige wandtapijten, imposant haardvuur en rijk versierde balken getuigt van de weelde en rijkdom van de Heren van Gruuthuse.

Koeleweimolen

De Koeleweimolen die vandaag op de Kruisvest staat, is oorspronkelijk de Bosterhoutmolen uit Meulebeke. De stad Brugge kocht de molen in 1996 en gaf hem een plaats op de Kruisvest. De molen werd herdoopt tot Coeleweymolen naar de oude molen die er vroeger stond en in 1880 verdween.

O.L.V.-kerk

Naast de 122 meter hoge bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk kan je niet kijken. Het illustreert het vakmanschap van de Brugse bouwvakkers. Maar de kerk bezit ook een uiterst rijke kunstcollectie, met onder meer de wereldberoemde ‘Madonna met kind’ van Michelangelo. In het koor staan de schitterende praalgraven van Maria van Bourgondië en haar vader Karel de Stoute.

O.L.V.-ter-Potterie

Het Hospitaal van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Potterie bestond al in de 13de eeuw. Religieuzen ontfermden zich erover pelgrims en zieken. In de vroegere ziekenzalen bevindt zich nu een museum. Je vindt er kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit de tijd van toen. Naast de zilverschat is ook de barokkerk zeker een bezoek waard.

Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal is een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa. Je maakt er kennis met het vroegere hospitaalleven en bezoekt er de prachtige Diksmuidezolder, de oude apotheek en de kruidentuinen. De kunstwerken van Hans Memling, waaronder het Ursulaschrijn, zijn hier de blikvangers.

Sint-Janshuismolen

Op de vesten rond Brugge stonden er vroeger tot wel dertig molens. De Sint-Janshuismolen doet nog steeds dienst als graanmolen. Tijdens het bezoek vertelt de molenaar je alles over de werking van de windmolen.

Sound Factory – Lantaarntoren

In de Lantaarntoren van het Concertgebouw vind je de Sound Factory. Je kunt er zelf aan de slag met klanken. Laat je inspireren door het klokkengelui van de Brugse torens en experimenteer, ervaar of componeer. Er zijn verschillende installaties waarmee jij je ding kan doen. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de Brugse binnenstad.

Stadhuis

Het Brugse stadhuis is een van de oudste van de Lage Landen. Van hieruit wordt de stad al bijna 700 jaar bestuurd. De Gotische Zaal, waar ook de huwelijken voltrokken worden, is met haar schitterende 19de eeuwse muurschilderingen een kunstwerk op zich. Hoe de strijd om de macht tussen het stadsbestuur en de Bruggelingen verliep, ontdek je in de historische zaal.

Volkskundemuseum

Achter de godshuisgevels in de Balstraat herontdek je het dagelijkse leven van weleer. In acht 17de-eeuwse godshuizen bezoek je o.a. een klasje, schoenmakerij en kruidenier. Drink gerust ook iets in de museumherberg! Op elke eerste en derde donderdagnamiddag van de maand wordt er op ambachtelijke wijze snoep bereid.

 

Jouw voordeel

1€ korting op de toegangsprijs van 4€.

Geldig voor maximum 2 personen.

Toon je lidkaart.

Musea Brugge

Dijver

8000 Brugge

 

Print

 

 

Parc Chlorophylle situeert zich in 500 hectaren bosrijk gebied, het is de ideale plaats voor een dagje familierecreatie gekoppeld aan het leerrijke. De hele familie kan het grote natuurgebied ontdekken door thema´s over het bos en de natuur. Een pedagogische wandelweg van 2 kilometer, aangeduid door didactische borden, laat je op een speelse manier toe om de natuur te leren kennen. De route telt 24 attracties in hout in de speelzones en in de educatieve zones. De trots van het park is de loopbrug die je tot in de kruinen van de bomen brengt. Hij is 40 meter lang en heeft een hoogte van 15 meter. Ze laat je toe om het leven in de hoogste regios van het bos te ontdekken.

Nieuwe attracties : een reusachtige artistieke bijenkorf en een insectenhotel.

 

 

Jouw voordeel

1,70€ korting voor de volwassenen en 0,90€ voor de kinderen.

Toon je lidkaart.

 

 

Parc Chlorophylle

Rue des Chasseurs Ardennais 60

6960 Manhay (Dochamps)

  Tel 084/37.87.74

  info@parcchlorophylle.com

  http://www.parcchlorophylle.com

 

Print

 

 

Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europe, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht! Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het Oude Continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels en mandolines laten je de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animatie op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de arena van Sevilla en nog zovele andere activiteiten... In totaal 350 monumenten en plekjes van een ongeëvenaarde kwaliteit.

Bezoek ook onze tentoonstelling "Spirit of Europe" waar je de EU leert kennen op een leuke manier. Mini-Europe... niet te missen tijdens je bezoek aan Brussel.

 

 

Jouw voordeel

2€ korting op de toegangsprijs.

Geldig voor maximum 5 personen.

 

 

Mini Europa

Bruparck

1020 Brussel

  Tel 02/474.13.13

  info@minieurope.eu

 

Print

 

 

Beren, wolven, lynxen … verwelkomen je in een beschermd natuurgebied van 250ha. Verkozen tot beste Wildlife park. Te bezoeken te voet of met safaricar. Ontdek je de geologische wonderen van een van de mooiste grotten van Europa. Dankzij de nieuwe verlichting ontsluieren de galerijen zich als nooit tevoren. 3* in de Michelin Gids.

 

 

Jouw voordeel

6€ op de PassHan voor 12+, dus 23€ in plaats van 29€, 2€ korting voor kinderen (4 - 11 jaar) dus 18€ in plaats van 20€.

 

Vanaf 1 september :

10€ op de PassHan voor volwassenen (12+): dus 19€ in plaats van 29€. 2€ op de PassHan voor kinderen (4 - 11 jaar): dus 18€ in plaats van 20€. Op vertoon van je lidkaart.

 

Domein van de Grotten van Han

Rue Joseph Lamotte, 2

5580 Han-sur-Lesse

  Tel 084/37.72.13

  info@grotte-de-han.be

 

Print

 

 

Brussel met de elektrische fiets ontdekken, dat is makkelijk! Tijdens jouw traject ontdek je een ongekende stad met tal van verborgen schatten. Dankzij de elektrische hulp kom je op plekjes waar je de geschiedenis haast kunt aanraken. De rondleidingen worden het hele jaar door georganiseerd en worden inhoudelijk aangepast aan de seizoenen.

 

Jouw voordeel

Voor een rondleiding van 4 uur met een professionele gids, inclusief het gebruik van een elektrische fiets, geniet je van een korting van 5€ op de individuele prijs van 49€.

Aanbod het hele jaar geldig voor maximum 6 personen per lidkaart. Reserveren is noodzakelijk.

 

Ateliers des Tanneurs

Huidevetterstraat, 58-62

1000 Brussel

  Tel 02/850.60.90

  info@onceinbrussels.be

  http://onceinbrussels.be/reservation/

 

Print

 

 

In het hart van een prachtige vegetatie ontdek je te voet de wonderbaarlijkste dieren van onze planeet. Het safari gedeelte doe je met de wagen of met het treintje. Roofvogelshow, zeeleeuwen, speelpleinen, kinderboerderij, voortplantingscentrum voor olifanten,... Duur van het bezoek : minimum 4 uur.

 

Jouw voordeel

20% korting op individuele toegangsprijzen (15€ tot 22€).

Geldig voor maximum 2 volwassenen en 2 kinderen.

Op vertoon van je lidkaart.

 

Monde Sauvage

Fange de Deignée, 3

4920 Aywaille

  Tel 04/360.90.70

  reservation@mondesauvage.be

 

Print

 

 

Forestia is een park 100% Natuur & Avontuur. Het dierenpark heeft meer dan 300 dieren waarvan een 30-tal soorten vrij leven in hun zo goed als natuurlijke omgeving. De natuur wacht op je en is heel dichtbij.

Leef je in het avonturenpark uit in de vrije natuur door een avontuurlijk pad, tussen de bomen door, te volgen. Er zijn negen hindernisbanen voor alle leeftijden. Via tachtig hindernissen, zoals kabelbanen, ladders en bruggen, kan je van boom tot boom bewegen. Een ideale plek om je zinnen te verzetten en je grenzen te verleggen in het gezelschap van familieleden, collega’s of vrienden.

Zonder de mini-expos, de grote speeltuin en de Forest'bar, de nieuwe resto-bar, te vergeten. NIEUW! Een outdoor klimpark, enig in België! 6 muren en 12 klimpaden in het bos! Vanaf 8 jaar, voor sportievelingen en minder sportieve mensen (verschillende moeilijkheidsgraden).

 

 

 

Jouw voordeel

Individuele bezoekers genieten elk van het groepstarief (tot 2€ korting per persoon, afhankelijk van de leeftijd).

Geldig voor maximum 5 personen .

Niet cumuleerbaar met andere promoties.

Toon je lidkaart.

 

 

Forestia

Rue Fond Marie, 563

4910 Theux/La Reid

  Tel 087/54.10.75

  info@forestia.be

   forestia.be

 

Print

 

 

In Bokrijk voelt iedereen zich thuis. Jong en oud. Ervaar met al je zintuigen hoe mensen vroeger leefden. Hoe verdienden ze de kost? Hoe gingen kinderen naar school en hoe deed men de was zonder wasmachine? Je ontmoet acteurs die in hun rol van schoolmeester, pastoor of boerin hun dagelijks werk doen en jou als bezoeker betrekken bij hun bezigheden. Je maakt kennis met oude ambachten en ontmoet de smid, schaapherder of hoedenmaakster. Snuif ook de sfeer op van de turbulente jaren 60. De verhalen en gebeurtenissen uit die tijd komen op een interactieve manier tot leven, in levensechte decors: van woonkamer tot cinema, van kapsalon tot elektrowinkel. Jaarlijks staan er ook een 10-tal grote evenementen op het programma.

In Bokrijk beleef je niet alleen hoe ‘rock ’n roll’ de geschiedenis is, de kinderen of kleinkinderen kunnen zich ook naar hartenlust uitleven in de vernieuwde speeltuin. Het is de grootste GRATIS openluchtspeeltuin en ongetwijfeld de leukste! Of geniet voluit van de natuur in het arboretum en de uitgestrekte bossen van het domein.

 

 

 

Jouw voordeel

Korting van 15% op het volwassenentarief (vanaf 13 jaar) voor het museum. Geldig voor maximum 4 personen.

Niet cumuleerbaar met andere promo’s en acties. Toon je lidkaart.

Met uitzondering van De Sixties.

Omwille van de beperkte capaciteit dient de bezoeker hiervoor op voorhand te reserveren en een extra toegang te betalen)

 

 

Domein van Bokrijk

Bokrijklaan, 1

3600 Genk

  Tel 011/26.53.00

  bokrijksales@limburg.be

 

Print

 

 

Sinds de lente 2014 is er een nieuw herinneringscentrum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, het Bastogne War Museum, op een boogscheut van het alom bekende Memorial van Mardasson, in een splinternieuw gebouw met een gedurfde architectuur en hedendaagse scenografie.

Het herinneringscentrum hercontextualiseert op een moderne en interactieve manier de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. De originele scenografie wordt ingevuld met drie scenovisions, echte multisensoriële 3D-taferelen die voor een totale immersie in de Geschiedenis zorgen! Dit gloednieuwe herinneringscentrum is een levendige en bruisende place to be met een eetcafé, een ruim terras en een museumshop maar ook met talrijke evenementen en tijdelijke tentoonstellingen.

 

 

Jouw voordeel

Korting van 2€ op de toegangsprijs van 14€ voor volwassenen en 8€ voor kinderen (6 tot 18 jaar).

Geldig voor maximum 2 personen. Toon uw lidkaart.

Bastogne War Museum

Colline du Mardasson 5

6600 Bastogne

  Tel 061/21.02.20

  bastognewarmuseum.be

 

Print

 

 

Het Hard Rock Cafe in Brussel, bevindt zich in het hart van de stad op de historische Grote Markt. De collectie rock memorabilia is indrukwekkend. Onbetaalbare stukken van legendes zoals John Lennon, The Who, The Sex Pistols, Bono, Jimi Hendrix en Elvis Presley versieren de muren van het café, samen met meer hedendaagse artikelen met inbegrip van een kostuum gedragen door Madonna.

Hard Rock Cafe Brussel is de ideale locatie om de wereldberoemde keuken van het merk te ontdekken, met inbegrip van Hard Rock's legendarische hamburgers, Smokehouse artikelen en meer. Naast het voedsel, biedt Hard Rock ongeëvenaarde specialty dranken zoals Hurricanes en Margaritas, tot de Alternative Rock non-alcoholische dranken zoals bosvruchten Smoothies.

 

Jouw voordeel

10% korting op eten, niet-alcoholische dranken en souvenirs. Toon uw lidkaart.
Hard Rock Café

Grote Markt 12a

1000 Brussel

  Tel 02/546.16.60

  brussels_sales@hardrock.com

 

Print

 

 

Dankzij de RestoPass kaart betaal je maar liefst 30% minder bij je eerste etentje in elk van de 700 deelnemende restaurants en 10% bij alle volgende bezoeken.

RestoPass heeft voor elke gelegenheid het ideale restaurant in petto: een romantische tête-à-tête, een zakenlunch of een etentje onder vrienden. Inspireer je bij RestoPass en vind het perfecte restaurant naar jouw smaak! Van een kleine Italiaanse cantina over een chique bistro tot het beste Aziatische restaurant van de stad … Bij RestoPass doe je gegarandeerd telkens een fijne ontdekking die perfect aansluit bij jouw budget.

 

Jouw voordeel

Geniet gedurende 3 maanden gratis van de voordelen van de RestoPass kaart en gebruik deze zo vaak je wenst in de loop van die periode.

 • 30% korting op je eerste maaltijd in elk van de 700 deelnemende restaurants
 • Keer je terug naar een restaurant waar je al genoot van de 30% korting? Dan krijg je 10% bij elk van je volgende bezoeken.
 • De korting van 30% is geldig voor de ganse tafel (met uitzondering van dranken en de lunch formule) en is beperkt tot maximum 50€.
 • Ben je tevreden over je besparingen? Je RestoPass abonnement wordt automatisch verlengd voor de periode van 1 jaar en dit voor slechts 35,88€/jaar!
 • Ben je niet overtuigd van de voordelen van deze kaart? In de loop van de 3 gratis testmaanden, kan je makkelijk je abonnement opzeggen (op ieder moment, tot de dag voor het einde van deze periode; je abonnement stopt dan automatisch op het einde van de 3 maanden).

Ontdek de kaart en bestel ze hier

Je kan de kaart ook telefonisch bestellen op het nummer 02 880 96 95 (van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 13u00 en van 14u00 tot 17u30). Hou uw Touring lidnummer en uw kredietkaart bij de hand. Je vindt je lidnummer terug op je lidkaart, op de cover van je Touring Magazine en op briefwisseling van Touring. Bel ons anders op 02/233.22.02.

 

  Tel 02/233.22.02

  info@restopass.com

  meest gestelde vragen

 

Print

 

 

De "Show your Card" partners van 34 Europese clubs en van Amerikaanse, Australische, enz. clubs bieden ook kortingen aan Touring-leden. Op vertoon van je lidkaart met “Show your Card” logo, geniet je van honderden voordelen.

 

Ontdek onze voordelen