Image
Touring véhicule d'intervention électrique
Touring neemt zijn allereerste 100% elektrische servicewagen in gebruik voor technische bijstand.

Touring is op het vlak van mobiliteit altijd al een pionier geweest. En elektrische mobiliteit is hier geen uitzondering op. Met de ingebruikname van een volledig elektrisch bijstandsvoertuig zetten we onze ambitie op dat vlak kracht bij.

Touring is trouwens echt een voorloper op dat gebied, want het is de allereerste bijstandsspecialist van het land die dergelijke voertuigen inzet voor zijn interventies.

Het segment van de transportvoertuigen

Hoewel steeds meer particulieren overtuigd zijn van de voordelen van elektrische auto's, worden bij de aankoop van bestel- en vrachtwagens toch nog enige vraagtekens geplaatst. En die terughoudendheid is niet ongegrond: de laadcapaciteit is immers beperkt door de zware batterijen, die flink wat plaats innemen. Bovendien is het rijbereik vaak onvoldoende voor professioneel gebruik en duurt het vrij lang om de batterijen op te laden.

Dus eigenlijk is het heel simpel: voor voertuigen die continu onderweg moeten zijn, uiteenlopende afstanden moeten afleggen, een maximale laadruimte moeten bieden en ook nog eens zwaar geladen worden, lijkt een elektromotor voor veel bedrijven momenteel nog niet de ideale oplossing.


Innoveren en de weg tonen

Uiteraard zijn wij niet blind voor al die beperkingen, maar tegelijk hebben we de ambitie om een voorloper te zijn op het vlak van elektrische mobiliteit. Daarom geven we graag het goede voorbeeld door als eerste pechverhelpingsdienst van het land een 100% elektrisch interventievoertuig in gebruik te nemen, dat voortaan de klok rond wordt ingeschakeld om bijstand te bieden.


Een echte praktijktest

In samenwerking met Peugeot en Sortimo hebben we een elektrische e-Expert-bestelwagen volledig uitgerust voor onze bijstandsservice. Dat betekent dat we niet alleen 600 kg technisch en reparatiemateriaal aan boord hebben, maar ook voortdurend onderweg zijn, zonder vooraf te weten waar we heen moeten. “Dit 100% elektrische voertuig is het eerste in een lange reeks”, zegt Patrick Van den Broeck, operationeel directeur bij Touring. “We willen immers zelf het goede voorbeeld geven in de overstap naar een emissievrije mobiliteit. We zijn ervan overtuigd dat de ervaring die we op die manier opdoen, op termijn ook onze klanten ten goede zal komen.”


Beleidsmakers informeren

Bovendien zullen we deze praktijktest gebruiken om de beleidsmakers te informeren over de hinderpalen die we ervaren en de mogelijkheden die we zien om elektrisch rijden nog toegankelijker te maken. Zowel voor het vervoer van personen als van goederen. Als mobiliteitsvereniging stopt onze taak niet bij het vergroenen van ons eigen wagenpark. We zijn er immers voor alle weggebruikers”, besluit Patrick.