Aankoopadvies autosalon: de juiste combinatie!

05/01/2018
Guide auto

Door Vincent Hayez

Wanneer je een wagen koopt op het salon, moet je op voorhand denken aan het type voertuig, de motor die je nodig hebt en de financiering die je voor ogen hebt. Touring komt jou te hulp! Eerste stap: keuze van de motor.

Aandrijving / brandstof: jouw profiel bepalen

Een gewogen keuze

Hoewel diesel niet zo lang geleden geprezen werd om zijn laag verbruik en beperkte CO2-uitstoot, heeft de brandstof vandaag een veel minder positief imago door de hoge uitstoot van fijnstof en NOx-deeltjes. Benzine is al enkele jaren weer aan een opmars bezig, maar directe injectie maakt het verhaal om die reden complex, met een fijnstofuitstoot die net zo schadelijk zou zijn als die van diesel.

 

Een milieuvriendelijke oplossing? Dan is aardgas een van de beste oplossingen voor verbrandingsmotoren, net als lpg, dat nog altijd de budgetvriendelijkste brandstof blijft. Hybrides hebben de wind in de zeilen, net als plug-inmodellen, die over een voldoende groot rijbereik beschikken voor kleine stadstrajecten.

 

En elektrische wagens? Iedereen heeft er de mond van vol, velen dromen ervan, maar elektrisch blijft een dure oplossing voor een beperkt rijbereik en laadsystemen die in de dagelijkse praktijk niet altijd even handig zijn. Een cruciaal element blijft uiteindelijk je beschikbare budget.

 

 

Om na te gaan wat voor jou het beste past, download onze gids.

 

 

 

VOLGENDE STAP: aankoopadvies salon: koetswerk VOLGENDE STAP: aankoopadvies salon: financiering
Vincent Hayez

Vincent Hayez

Kennis en technische bagage maken van Vincent Hayez dé referentie in de autowereld, waarin veiligheid en ecologie steeds belangrijker worden.

Ook door Vincent Hayez: Elektrische steps: hou het veilig! | Selfservice elektrische steps: gebruiksaanwijzing | Verwar camera’s niet met snelheidscamera’s | Lage-emissiezones in Brussel: gedaan met gedoogbeleid! | Oldtimers, 7 aandachtspunten voor je aankoop | Meer info...

Verwante inhoud