Design Museum Londen verhuisd en fors uitgebreid

03/01/2017
Design Museum London

Door Bart De Landtsheer

Het Design Museum in Londen huist op een nieuwe locatie, namelijk in Kensington. Het nieuwe gebouw geeft onderdak aan de collecties van het voormalige Design Museum dat aan de oevers van de Thames huisde en veel te klein was geworden.

Het nieuwe Design Museum in Londen heeft onderdak gevonden in het oude Commonwealth instituut in Kensington, West Londen. Het gebouw werd verbouwd met een budget van ruim 80 miljoen pond. Het indrukwekkende complex is qua tentoonstellingsoppervlakte drie keer groter dan het voormalige museum en bestaat onder meer uit drie expositieruimtes, een bibliotheek, een archief, een restaurant, een bar en maar liefst twee winkels voor de designliefhebbers.

 

Zoals gebruikelijk in Londen is ook dit museum gratis te bezoeken en hoef je enkel te betalen (14 pond) voor de specifieke exposities. De openingstentoonstelling ‘Fear and Lover: Reactions to a Complex World’ loopt nog tot 23 april 2017 en houdt een spiegel voor over onze huidige gedigitaliseerde samenleving. ‘Van dating apps’ tot 3D dodenmaskers en een meet ‘n’ greet robot, het is een plezante reis door onze tijdsgeest’ vat The Guardian het samen. De tentoonstelling bestaat uit elf installaties van de meest innovatieve en spraakmakende designers en architecten van vandaag.

 

The making of

 

Wie het gratis gedeelte van het museum bezoekt, kan onder meer naar ‘the making of the Design Museum’ gaan kijken. De renovatie begon in 2012 en gedurende vier jaar kwam fotograaf Koto Bolofo de voortgang van de werken fotograferen met film. Hij kwam in totaal 40 keer langs en selecteerde voor zijn expo 15 beelden om de dramatische transformatie van het Commonwealth instituut in beeld te brengen.

 

Het Design Museum is elke dag – inclusief feestdagen – open van 10 tot 18 uur. Praktische informatie en een overzicht van de huidige en toekomstige exposities vind je op de website van het Design Museum London.

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Rijvaardigheidscursussen voor jonge chauffeurs. Een must! | 5 tips voor goedkopere vlieg- en treintickets | Last minutes Pasen. Eigen land of naar de zon? | Parkeren aan de luchthaven, of niet? 5 budgettips! | Dit zijn de 5 goedkoopste Europese bestemmingen | Meer info...

Verwante inhoud