Feesteditie voor Antwerps Vakantiesalon

26/01/2017
salon-vacances-anvers

Door Bart De Landtsheer

Het Antwerps Vakantiesalon (van 26 tot 30 januari 2017) staat in het teken van een aantal regio’s die in 2017 iets bijzonders te vieren hebben, namelijk Canada, Finland en Denemarken. Daarnaast blazen ook een aantal reisorganisaties kaarsjes uit.

2017 is een feestjaar in Canada, Finland en Denemarken maar er zijn ook reisorganisaties die dit jaar iets te vieren hebben.

 

 

Gratis naar Canadese Natuurparken

Canada bestaat 150 jaar. Het hele jaar staan in het hele land feestelijke evenementen op het programma. Montreal viert daarbij dubbel feest want het is precies 375 jaar geleden dat de stad werd gesticht. 2017 is het ideale moment voor een bezoekje aan Canada. Alle natuurparken zijn in dit feestjaar gratis toegankelijk.

 

 

Finland 100 jaar onafhankelijk

In 2017 viert Finland 100 jaar onafhankelijkheid. Tot 1917 maakte het deel uit van Rusland en daarvoor was het een Zweedse provincie. Helsinki is een bijzondere stad maar alles daarbuiten zal nog veel meer fascineren: de bossen, de meren, de eenzame stranden, de honderden eilanden…

 

 

Aarhus, culturele hoofdstad

Elders in Scandinavië krijgt Aarhus (Denemarken) een jaar lang de titel van culturele hoofdstad van Europa toebedeeld. Als je Denemarken wil bezoeken, dan heb je bij deze een uitstekend excuus. Maak kennis met de tweede grootste stad, een modelstad voor veilig en efficiënt fietsverkeer. Combineer eventueel met een fietsvakantie in Jutland, de vlakke regio net buiten Aarhus.

 

 

Reisorganisatoren vieren feest

Ook sommige reisorganisatoren zetten zichzelf in de bloemetjes. Joker wordt dit jaar 35 en viert dat met een nieuwe reisformule: met Comfort Editions reis je in kleine groepen naar een exotische bestemming maar geniet je van maximaal logiescomfort.

 

 

Ook bij Asteria Expeditions prijkt er een verjaardagstaart op de stand: de Brugse reisorganisator biedt al 80 jaar unieke rondreizen aan. Zoals onder meer expedities naar de Zuidpool, rondreizen door Servië of Costa Rica, culturele reizen naar Rome of Iran of cruises op de Douro.

 

 

Het Antwerpse Vakantiesalon vindt plaats van 26 tot 30 januari 2017 in de hallen van Antwerp Expo. Meer informatie vind je op de website van het Vakantiesalon Vlaanderen  of op Facebook.

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Vlucht overboekt? Zo claim je een schadevergoeding! | Onbekommerd reizen. Hoe goed ben jij verzekerd? | Goedkoper reizen dankzij deze 8 budgettips | Vakantiebarometer 2017: terrorisme is nieuwe factor | Zwak voor oldtimers? Mis de Touring Retro Day niet! | Meer info...

Verwante inhoud