Image

Voortaan kan je Touring aan huis laten komen voor fietsherstelling en -onderhoud. Hoe dit precies in zijn werk gaat? We beantwoorden al jouw vragen.

Heeft je (elektrische) fiets een herstelling nodig? Of is het tijd voor een onderhoudsbeurt? Daarvoor kan je voortaan Touring aan huis laten komen. We zetten alle vragen hierover op een rijtje.


Hoe kan je een fiets laten herstellen door Touring?

Heel eenvoudig: je maakt een afspraak via onze website. Je kiest de dag en de periode waarin het jou het best uitkomt dat we langskomen. Geef het merk en het model van je fiets op, leg uit wat er hapert en stuur desnoods een foto van je fiets of het defecte onderdeel mee. Je krijgt van ons een bevestiging van deze afspraak.


Kunnen jullie alles herstellen?

Onze fietstechniekers kunnen allerlei soorten herstellingen uitvoeren, van banden en wielen over ketting en versnellingen tot remmen en verlichting. Ze hebben ook een ruime voorraad aan wisselstukken. Als jouw fiets een specifiek wisselstuk nodig heeft, vermeld dat dan zeker wanneer je je afspraak maakt.


Wat als de fietstechnieker mijn fiets niet kan herstellen?

Zware ingrepen, zoals de motor van een elektrische fiets vervangen, laat je best uitvoeren in een fietswinkel. Hiervoor werken we samen met een erkende fietsketen. Maar het kan desgewenst ook gebeuren in de fietswinkel van jouw keuze.


Hoeveel kost het om een fiets te laten herstellen?

Wij rekenen standaardkosten aan per type herstelling, plus € 30 voor de verplaatsingskosten. Aangezien we niet willen dat je voor een verrassing komt te staan, vind je op onze website een overzicht van de kost voor elke interventie. Zo kost een band op het voorwiel vervangen € 16,99, terwijl een cassette installeren € 19,99 kost. Voor wisselstukken hanteren we de gangbare winkelprijzen.


Hoe kan je je fiets laten onderhouden door Touring?

Op precies dezelfde manier als een fietsherstelling: je maakt een afspraak via onze website. Je kiest de dag en de periode waarin het jou het best uitkomt dat we langskomen. Geef het merk en het model van je fiets op en stuur eventueel een foto van je fiets mee. Je krijgt van ons een bevestiging van deze afspraak.


Hoeveel kost het om een fiets te laten onderhouden?

Een klein onderhoud kost € 59,99, een groot onderhoud € 89,99 en de verplaatsingskosten bedragen € 30. Eventuele wisselstukken die nodig zijn, worden afzonderlijk aangerekend aan de gangbare winkelprijs.


Wat houdt een onderhoud in?

Een klein onderhoud omvat de controle en het afstellen van de belangrijkste onderdelen van je fiets, zoals verlichting, remsysteem, versnellingssysteem, bandenspanning, stuurinrichting en het natrekken van alle bouten en moeren.

Bij een groot onderhoud komt daar de controle en het afstemmen van naven, assen en balhoofd, het reinigen van ketting, tandwielen en derailleur en het smeren van ketting en kabels bovenop. Bij elektrische fietsen zal de fietstechnieker ook de contactpunten controleren en beschermen tegen weersinvloeden.

Lees ook hoe het eraan toegaat bij onze fietsinterventies.

fietsherstelling
Onze fietstechniekers hebben een ruime voorraad aan wisselstukken.


Hoe lang duurt zo
’n fietsherstelling of fietsonderhoud?

Dat hangt af van wat er precies moet gebeuren. Het kan gaan van een kwartier voor een eenvoudige herstelling tot een uur voor een groot onderhoud.


Waar komen jullie fietsen herstellen of onderhouden?

Onze techniekers zijn momenteel actief in Brussel en in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Kijk op onze website of de dienst in jouw gemeente al beschikbaar is. Op termijn zullen we deze dienst aanbieden in het hele land.