Halloween 2018: 19 huiveringwekkende tips

05/10/2018
Halloween_19tips_Touring

Door Bart De Landtsheer

Halloween is uit de VS overgewaaid en wat eerst nog als hype werd weggelachen, is intussen uitgegroeid tot een officieuze nationale feestdag. Alhoewel, op sommige plaatsen duurt Halloween niet één dag maar een week tot zelfs een maand! Een overzicht.

Eerst een hype, tegenwoordig vaste prik. En niet alleen op 31 oktober want op veel plekken is de Halloweengekte al begonnen en duurt ze nog tot de eerste week van november.

Hieronder geen workshops of recepten voor pompoengerechten maar wel een overzicht van de 19 meest akelige plekken in eigen land. Als je dacht dat het vorig jaar al griezelig was, dan vergis je je schromelijk want de redactie kreeg hier en daar al een voorsmaakje. Al een beetje bang?

 

 

Onheilspellende pretparken

De traditionele pretparken in ons land waren bij de eersten om het Halloweenconcept te omarmen. En ze doen dat goed want elk jaar ziet het er beter en griezeliger uit dan het jaar voordien. Nog meer acteurs, nog meer spookhuizen en attracties, nog meer mysterieuze avonden, enzovoorts. Schraap al je moed bijeen en blader eens door het volgende lijstje pretparken in eigen land:

1. De ‘mazes’ en ‘scare zones’ in Bobbejaanland

2. Griezelfeest in Plopsaland

3. De spookhuizen en griezelrides in Walibi

4. Halloween Fiesta Mortal in Bellewaerde

5. Eerste ‘scare nights’ in De Panne (16+)

 

 

Huiveringwekkende wandelingen

Wat is er griezeliger dan ’s nachts door een bos te wandelen? Wetende dat er spoken en mutanten op de loer liggen? Smeer je knikkende knieën in als je na zonsondergang naar een van deze 5 plekken trekt:

6. 3 km griezelen in het park van Tervuren (vanaf 18 uur)

7. Voor de snelle beslissers: ‘Hanlloween’ in de Grotten van Han

8. Kindvriendelijke halloweenspeurtocht in Assebroek

9. Het stadscentrum van Diksmuide is behekst

10. Huiveren in de kleine straatjes van Durbuy

 

 

Griezelen aan zee

Wie durft het aan om ’s nachts alleen door de duinen te dwalen? Weinigen wellicht. Maar geen paniek, de volgende 5 halloweenactiviteiten zijn geschikt voor gevoelige zieltjes van alle leeftijden.

11. Nightmare on Baaldjes Beach in Sint-Idesbald
12. Wie komt levend aan in de vismijn van Nieuwpoort?
13. Pompoenen gespot op de oktoberfoor in Oostende
14. Griezelen in het Belle Epoque Centrum in Blankenberge
15. De bezem van de Zeeheks strijkt neer in De Haan

 

 

Macabere kastelen, kloosters en burchten

Kastelen en burchten zijn sprookjesachtig overdag, maar na zonsondergang? Boe! Als je hier al van schrok, vermijd dan de volgende 4 bestemmingen als het begint te schemeren:

16. Er gebeuren vreemde dingen in het belfort in Gent

17. Griezelen in het kasteel van La Roche-en-Ardenne

18. Het bal van de kleine monstertjes op het Kasteel van Trazegnies

19. Voor de dappersten onder ons: het Kasteel van Bouillon

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Wees verstandig, spring veilig om met de zon | Duurzaam naar zee? Boek een ‘Happy Trip’! | Een dagje aan zee? Stop deze 7 items in je strandtas! | 9 uit-tips: de groene rand van Brugge | Vakantiebarometer 2019: dit zijn de trends! | Meer info...

Verwante inhoud