Image
Problemen met je fiets? De fietstechnieker van Touring komt gewoon bij je thuis, voor reparaties en onderhoud.

Touring start met een nieuwe service. Voortaan kan je je fiets laten herstellen of onderhouden door een fietstechnieker van Touring. En dat gewoon bij je thuis, zonder dat je je hoeft te verplaatsen.

Heb je een lekke band, hapert de motor van je elektrische fiets of zijn je remmen stuk? Als je een probleem aan je fiets niet zelf kan oplossen, heb je professionele hulp nodig. Tot voor kort betekende dit dat je de defecte fiets op een of andere manier tot bij een fietsenmaker moet krijgen. Daar moet je dan wachten terwijl hij hersteld wordt, of later terugkeren om de herstelde fiets op te halen.

Laat je fiets herstellen wanneer het jou past

Met de nieuwe service Fietsherstelling van Touring kan je je fiets bij je thuis laten repareren, op een moment dat jou het beste past. Je boekt gewoon een afspraak via onze website, en onze fietstechnieker komt met zijn mobiele fietsatelier naar je toe om je fiets te herstellen. Die aanpak is ideaal als je thuiswerkt; je laat de technicus binnen, legt het probleem uit en kan gewoon verder werken terwijl hij aan je fiets sleutelt. Je verliest geen tijd met de verplaatsing naar een fietsenmaker en hoeft niet te wachten.

Ga je met je fiets naar het werk, en ligt het bedrijf in een gemeente waar onze fietstechnieker passeert, dan kan je hem natuurlijk ook op je werk laten langskomen.

Je weet op voorhand wanneer onze fietstechnieker komt, en ook de herstellingskosten zijn geen verrassing. Voor elk soort herstelling is er een vaste, forfaitaire kost. Je vindt een volledig overzicht op onze website. Voor de wisselstukken passen we de normale winkelprijzen toe. Je betaalt een vast tarief van €25 voor de verplaatsingskosten.

Onze fietshersteller neemt ook e-bikes onder handen.

Laat je fiets onderhouden wanneer je wil

Net zoals een auto heeft een fiets regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Een goed onderhouden fiets rijdt lekkerder en veiliger én gaat langer mee. Een elektrische fiets laat je sowieso best elk jaar nakijken.

Ook voor fietsonderhoud kan je rekenen op de fietstechnieker van Touring. Hij komt bij jou aan huis met zijn rijdende fietsatelier om je fiets weer in topvorm te krijgen. Ook hier zijn onaangename verrassingen uitgesloten, want de prijs van een onderhoud ligt vast. Een klein onderhoud kost €59,99, een groot onderhoud €89,99 en de verplaatsingskosten €25. Eventuele wisselstukken worden afzonderlijk aangerekend aan de gangbare winkelprijs.

Een klein onderhoud omvat de controle en het afstellen van de belangrijkste onderdelen van je fiets, zoals verlichting, remsysteem, versnellingssysteem, bandenspanning, stuurinrichting en het natrekken van alle bouten en moeren. Bij een groot onderhoud komt daar de controle en het afstemmen van naven, assen en balhoofd, het reinigen van ketting, tandwielen en derailleur, en het smeren van ketting en kabels bovenop. Bij elektrische fietsen worden ook de contactpunten gecontroleerd en beschermd tegen weersinvloeden.

Probeer het uit

De nieuwe service gaat van start in Brussel en Vlaams-Brabant. Controleer op onze website of jouw gemeente er al bij zit.