Mini-Europa mag blijven, Océade open tot 2018

19/12/2016
Mini Europa

Door Bart De Landtsheer

Nieuwe ontwikkeling in het NEO-project op de Heizelvlakte in Brussel. Waar in eerste instantie nog sprake was van het verdwijnen van Mini-Europa en Océade, is er nu een akkoord over het voortbestaan van Mini-Europa. Océade blijft nog even open.

Er is een akkoord bereikt over de toekomst van Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte. Beide attracties zouden aanvankelijk gesloten worden om plaats te maken voor het NEO-project maar de violen lijken nu deels gelijk te zijn gestemd.

 

Volgens het akkoord zal Mini-Europa geïntegreerd worden in het op handen zijnde NEO-project. Yvan Mayeur, burgemeester van Brussel: “Dankzij dit goede nieuws kunnen we de activiteit op de site garanderen, met het oog op nieuwe attracties die in het NEO I-project gepland zijn.”

 

Make-over

Er werd ook afgesproken dat de attractie een grondige ‘make-over’ krijgt zodat het naadloos aansluit bij het geplande shopping- en entertainpark dat NEO wil worden.

 

NEO is overigens samen met Docks Brussel en Uplace een van de drie grote Brusselse projecten die vaak onder vuur liggen. Docks Brussels ging als eerste van de drie projecten open voor het grote publiek maar staat na nog geen twee maanden reeds te koop. Ook NEO kreeg en krijgt de wind van voren, voornamelijk van buurtbewoners die voor bijkomende overlast van het lokale verkeer vrezen.

 

Voor Océade is er minder goed nieuws; er is jammer genoeg geen plaats voor een waterpretpark binnen het NEO-project. Maar Océade gaat niet meteen dicht, zo klinkt het nog. Na geschuif met agenda’s is overeengekomen dat het waterparadijs pas over twee jaar zal sluiten, namelijk in de loop van de tweede helft van 2018. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Rijvaardigheidscursussen voor jonge chauffeurs. Een must! | 5 tips voor goedkopere vlieg- en treintickets | Last minutes Pasen. Eigen land of naar de zon? | Parkeren aan de luchthaven, of niet? 5 budgettips! | Dit zijn de 5 goedkoopste Europese bestemmingen | Meer info...

Verwante inhoud