Image
 pretparken nog open / Fiesta mortal

Het drukke zomerseizoen voor de pretparken zit erop, maar de pret is nog lang niet voorbij. Deze pretparken hebben nog heel wat in petto.

België mag dan klein qua oppervlakte zijn, wat het aantal pretparken betreft, kunnen en mogen we niet klagen. Maar ook net over de grens kan het er in de herfst en komende winter nog leuk aan toe gaan.
Hieronder een overzicht van de 16 pretparken die nog open zijn, met aandacht voor hun specifieke najaar- en winteraanbod.

Opgelet: niet alle pretparken zijn tijdens de herfst en komende winter elke dag open. Check voor je iets onderneemt hun kalender met openingsdagen en -uren.  

1-3. Plopsaland, Plopsa Indoor en Plopsa Coo

Plopsa is met drie pretparken en een waterparadijs het sterkst vertegenwoordigd in ons land: Plopsaland De Panne (inclusief Mayaland), Plopsa Indoor HasseltPlopsa Coo en Plopsaqua in De Panne.  

Vanaf eind oktober strijkt Halloween neer en tussen 1 december en 6 januari 2018 gaat‘Winter Plopsaland’ open. Tip voor kindjes van 3 tot 6 jaar met snowboardambities: zet 15 en 16 december in je agenda want tijdens die tweedaagse baat Sneeuwsport Vlaanderen ter plaatse een snowpark voor kinderen uit.
En wat valt er tegenwoordig in Coo te beleven? Van 27 oktober tot 4 november is er Dino Alarm tijdens Dinoween. Wie van de allerkleinsten durft?  

4. Bobbejaanland

Ook Bobbejaanland heeft een Halloweentraditie. En neen, niet elke ziel is immuun voor de spookhuizen en scarezones die van 17 oktober tot 4 november maar één doel hebben: jou de stuipen op het lijf jagen! Met de allerkleinsten op stap? Geen nood, er is een aangepast aanbod.

5. Walibi

Walibi claimt het grootste Halloweenevenement van België te zijn: 8 spookhuizen, 7 scare zones, 8 nocturnes en meer dan 300 rondzwervende monsters. De schrik zit erin vanaf 13 oktober en duurt tot 4 november.
Tot 17 uur gaat het er min of meer normaal aan toe maar na 17 uur nemen monsters, zombies en andere slechteriken het park over.

6. Bellewaerde

Bellewaerde is een vaste waarde én een buitenbeentje want de aantrekkingskracht van dit familiepark schuilt in de combinatie van de aanwezigheid van de honderden diersoorten en de tientallen kind- en familievriendelijke attracties. Die sfeer verandert echter als Don Eduardo van 13 oktober tot en met 4 november door het park waadt en de Fiësta Mortal‘viert’. Perfect voor wie van een ‘milde’ Halloween houdt.  

7. Parc Astérix, Parijs (F)

Ook in onze buurlanden zijn de meeste pretparken nog open. Dat is onder meer het geval in Parc Astérix net ten noorden van Parijs. Van 6 oktober tot 4 november daalt ook hier Halloween neer over het park. ‘Peur sur le Parc’ is geschikt voor de allerkleinsten maar tijdens de nocturnes op 31 oktober en 1, 2 en 3 november kun je maar beter iets steviger in de schoenen staan.  

8 - 9. Disneyland Park en Walt Disney Studios Park, Parijs (F)

Iets verder in Frankrijk, maar nog steeds in buurt van Parijs, ligt Disneyland Paris. Twee opties: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. In Disneyland Park is het sprookjesgehalte hoog en in Walt Disney Studios Park draait alles om de magie van de film, animatie en televisie.
Goed om weten: beide parken zijn het ganse jaar door open maar passen hun attracties aan de seizoenen aan.

Het Halloweenfestival loopt van 1 oktober tot en met 4 november. Na Halloween is het in Disneyland Paris uitkijken naar de kerstperiode: van 10 november tot 6 januari 2019 is de Kerstman present, gaan de fonkelende lichtjes van de kerstboom aan en is het elke avond genieten van een feeërieke kerstparade.

10. Toverland, Sevenum (NL)

Ten noorden van ons land, net over de grens, ligt Toverland. Dit pretpark biedt een vijftigtal attracties waarvan de meeste een magisch karakter hebben.
Maar opgelet, Toverland trekt ook achtbaanliefhebbers uit de hele wereld aan want hier staat Troy, de naar eigen zeggen hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Op 13, 17, 18, 19, 20 en 27 oktober breekt de hel los in het park en is het écht geen plek om na zonsondergang alleen in rond te dwalen.

11. Efteling, Kaatsheuvel (NL)

In tegenstelling tot de meeste andere pretparken, is de Efteling elke dag van het jaar open. Van Halloween geen spoor hier maar zowel tijdens de herfst als winter, past Efteling zijn programma en attracties aan. Wat dacht je van langlaufen door een witte sprookjeswereld?

12. Europa-Park, Rust (D)

Van Nederland gaat het naar Duitsland. Onze favoriete pretplek ligt in het Zwarte Woud en luistert naar de naam Europa-Park. Het park is thematisch opgebouwd rond 15 Europese landen en telt meer dan 100 attracties en shows op hoog niveau. In Europa-Park spookt het nog tot 4 november op diverse plaatsen in het park.
Na Halloween kun je nog tot en met 6 januari 2019 en op 12 en 13 januari 2019 genieten van de winter in het park. Een aantal attracties mogen dan wel gesloten blijven, de sfeer en de winterse verrassingen zorgen ervoor dat het zelfs met sjaal, muts en handschoenen een onvergetelijke belevenis wordt.  

13. Phantasialand

Dichter bij huis ligt Phantasialand, een pretpark met een lange traditie. Niet groot, maar gezellig klein. Voordeel: de volgende attractie ligt telkens spreekwoordelijk om de hoek. De droomwereld van Phantasialand spreekt voornamelijk de allerkleinsten aan maar in het park staan ook een paar spannende rollercoasters waaronder de niet te versmaden Taron en Raik.

Geen Halloweengekte hier maar wel de fascinerende ‘Wintertraum’ die loopt van 23 november tot en met 20 januari 2018.
Check de volledige kalender hier en scroll naar beneden.  

14. Movie Park

Movie Park Germany opende in 1996 als Warner Bros Movie World maar heet intussen Movie Park Germany. Centraal staan dus attracties die verband houden met de filmwereld. Dat er hier een straf Halloween Horror Fest plaatsvindt, klinkt dan ook logisch.

Het Halloween Horror Feest vindt dit jaar plaats op 6, 7, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27, 28, 31 oktober en op 2 t/m 4 november 2018. Nu al bang? Er is een Halloweenzone voor kinderen. Hier loop je geen monsters tegen het lijf, maar kan je pompoenen leren snijden.

15-16. Plopsaqua en Aqualibi

Waterpretparken hebben hun nut in elk seizoen: afkoelend in de zomer, tropisch warm tijdens herfst en winter. De meest populaire plekken om de warmte op te zoeken in en rond het water zijn Plopsaqua in De Panne en Aqualibi in Waver. Check ook deze waterpretparken.  

Algemene opmerking: tijdens de herfst en winter zijn niet altijd alle attracties open. Check vooraf het aanbod om ter plaatse niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Deel deze inhoud