Op vakantie in het buitenland? Touring denkt met je mee!

19/06/2017

Door Bart De Landtsheer

Reizen is een kwestie van planning en budgettering. Op die punten kan Touring een handje helpen. Kortingen op wegenvignetten en parkings aan luchthavens, informatie en tips over bestemmingen, kortingen op attracties en nog veel meer. 8 tips!

Om optimaal te kunnen genieten van je reisbudget, kan Touring je helpen (besparen) op diverse aspecten van jouw reis. Heb je je vignet(ten) al? Weet je al waar je gaat parkeren aan de luchthaven? Op zoek naar een hotel met korting? Wat met je huisdieren? Met deze 8 tips vertrek je onbezorgd op vakantie.

 

1. Badges en vignetten

Voor je vertrekt, check je best waar je een vignet of badge nodig hebt want ter plaatse is dat vaak niet mogelijk of te tijdrovend.

Het ‘certificat qualité de l’air’, kortweg: Crit’Air, dat in Frankrijk in voege is, is vanaf 1 juli 2017 verplicht in verschillende Franse steden (ook voor buitenlanders!). Aankopen ter plaatse kan helaas niet, maar bestellen via het internet gelukkig wel. De vignetstickers bestaan in 6 kleuren en variëren van groen voor propere elektrische auto’s tot grijs voor voertuigen ouder dan 15 jaar. Kostprijs 4,80 euro, eenmalig te betalen. Wacht echter niet te lang want de levering kan al snel tien tot dertig dagen of langer duren. Aanvragen en betalen doe je online. Lees hier hoe je best te werk gaat.

 

Ook in Duitsland heb je in de zogeheten Umweltzones (milieuzones) een milieuvignet of Umweltplakette nodig. Ze bestaan in 3 kleuren: groen, geel en rood. Via Touring betaal je 12 euro ipv 14 euro (+ verzendingskost).

 

Wie naar Zwitserland trekt, heeft voorlopig geen milieuvignet nodig maar moet wel nog steeds het klassieke autowegenvignet kleven. Touring-leden krijgen 2 euro korting. Bijkomend voordeel: je hoeft aan de grens niet uit te stappen en aan te schuiven aan de kassa.

 

Wie vaak op de Franse, Spaanse en/of Portugese snelwegen rijdt, kan overwegen om een TopEurop-t badge aan te vragen. Met zo’n badge hoef je niet meer aan te schuiven aan de péage en je hoeft zelfs geen ticket te nemen. Touring-leden kunnen de badge gratis aanvragen en hoeven de 11 euro administratiekosten dus niét te betalen.

 

Er bestaat nu een topEurop badge die je ook kan gebruiken in Italië. Deze badge kan je rechtstreeks bij Area bestellen en kost € 15.

 

2. Touring Travel: je slimme reisassistent

Bestaat er een app die de rol van jouw persoonlijke bewaarengel vertolkt? Jawel, de Touring Travel app (voor iOS, Android én Windows . De app geeft jou alle relevante landeninfo die je nodig hebt voor je reis of trip: gaande van informatie die handig is bij de voorbereiding tot actuele updates die nuttig zijn tijdens je verplaatsing en verblijf.

 

Niet getreurd echter als je niet over een smartphone beschikt, want Touring-leden kunnen nog steeds gratis advies inwinnen op onze toeristische infolijn (zowel telefonisch als online via een invulformulier). Behalve toeristische informatie kun je er ook terecht voor juridisch, technisch en medisch advies.

 

3. Toebehoren voor de reis

Op vakantie gaan betekent ook vaak nieuwe reisaccessoires aanschaffen. Een reiswieg bijvoorbeeld. Weet dat Touring in samenwerking met bepaalde partners aantrekkelijke kortingen kan aanbieden.  Zoals 20% korting op de aankoop en 10% korting voor de huur van een reiswieg.

En 30 tot 40% korting op een selectie reiskoffers uit de Delsey gamma’s.

 

4. Praktische hulp

Onderweg in binnen- of buitenland? Verlies dan geen tijd met het zoeken naar verloren bagage, medicatie, autosleutels of paspoorten! Met de Spotty labels kan de vinder je voorwerp melden op de Spotty website en ontvang jij meteen een SMS. Hoe (snel) het werkt en hoe je als Touring-lid 20% korting op zak steekt, verneem je op deze pagina.

 

Schrik om je kind kwijt te geraken op vakantie? Je bent heus niet de enige. Als voorzorg kunnen we de Mojid armband aanbevelen. Dat is een armbandje met alle gegevens van het kind: medische gegevens, allergieën, contactinformatie, etc. Verkrijgbaar in verschillende coole kleuren, erg licht aan de pols, waterafstotend en duurzaam. Meer weten en bestellen met korting plus een extraatje? Check dit voordeel.

 

5. En wat met de huisdieren? Je tuin?

Daar bestaan allemaal oplossingen voor. Touring bedong een korting bij ListMinut, een platform waar je een pet sitter of oppas voor je huisdieren kan zoeken of een bevlogen tuinman die de wildgroei in jouw tuin in de gaten houdt.

 

6. Parkeren op de luchthaven

Nooit meer parkeergedoe aan de luchthaven: reserveer je plekje én stop als Touring-lid ook nog eens 10% korting op zak bij Quick Parking en CarHotel. Slapen, parkeren en vliegen? Brussels Airport Hotel biedt soelaas.

Met de Touring Pcard+, ontwikkeld door Interparking, kan je je auto in maar liefst 66 Interparkings in België kwijt en geniet je van 10% korting op de parkeertarieven. Dankzij de Pcard+ parkeer je bovendien 30 minuten gratis in de Parkings P1, P2 & P3 op Brussels Airport (max. 2x/dag).

 

7. Voordelen autoverhuur en hotels

  • Je vertrekt per auto vanuit België en je wil voor je reis een auto huren die groter en/ of comfortabeler is dan de jouwe: bij Rent a Car geniet je van 20% korting op alle gepubliceerde dag- en weektarieven (met uitzondering van promoties).
  • Je reist met het vliegtuig en je wil ter plaatse een auto huren: bij Hertz profiteer je van 10% korting op de laagste tarieven die beschikbaar zijn.

 

Wat voordelige hotelovernachtingen betreft, sloot Touring een overeenkomst met Best Western Hotels Europe en Starwood Hotels.  Je kunt rekenen op respectievelijk 20% en 15% korting. Ook dit is inbegrepen: een goed bed op een uitstekende locatie.

 

8. Show Your Card!

Last but not least: show your card! Want ze is geld waard bij restaurants en toeristische attracties in binnen- en buitenland. Wie slim is, gaat vooraf graven in onze voordelen. Met de winst zit er minstens een extra ijsje in - en vermoedelijk nog veel meer - op een zonovergoten terras in eigen land of daarbuiten. Touring wenst jou een prettige én onbezorgde vakantie.

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Alleen op reis? Tips, weetjes en – vooral – de voordelen! | Thor Park: hotspot voor technologie en gastronomie | Kattevennen: picknicken in een kunstwerk | Genk on stage definitieve start van zomer 2018 | Mozes op twee wielen: dwars door het water in Bokrijk | Meer info...

Verwante inhoud