Image
Vakantie

Op vakantie in het buitenland? Vertrek onbezorgd en budgetbewust met deze 8 tips!

Om optimaal te kunnen genieten van je reisbudget, kan Touring je helpen (besparen) op diverse aspecten van jouw reis. Heb je je vignet(ten) al? Weet je al waar je gaat parkeren aan de luchthaven? Op zoek naar een hotel met korting? Wat met je huisdieren? Met deze 8 tips vertrek je onbezorgd op vakantie.

 

1. Badges en vignetten

Voor je vertrekt, check je best waar je een vignet of badge nodig hebt want ter plaatse is dat vaak niet mogelijk of te tijdrovend.

Het ‘certificat qualité de l’air’, kortweg: Crit’Air, dat in Frankrijk in voege is, is vanaf 1 juli 2017 verplicht in verschillende Franse steden (ook voor buitenlanders!). Aankopen ter plaatse kan helaas niet, maar bestellen via het internet gelukkig wel. De vignetstickers bestaan in 6 kleuren en variëren van groen voor propere elektrische auto’s tot grijs voor voertuigen ouder dan 15 jaar. Kostprijs 4,80 euro, eenmalig te betalen. Wacht echter niet te lang want de levering kan al snel tien tot dertig dagen of langer duren. Aanvragen en betalen doe je online. Lees hier hoe je best te werk gaat.

Ook in Duitsland heb je in de zogeheten Umweltzones (milieuzones) een milieuvignet of Umweltplakette nodig. Ze bestaan in 3 kleuren: groen, geel en rood. Via Touring betaal je 12 euro ipv 14 euro (+ verzendingskost).

Wie naar Zwitserland trekt, heeft voorlopig geen milieuvignet nodig maar moet wel nog steeds het klassieke autowegenvignet kleven. Touring-leden krijgen 2 euro korting. Bijkomend voordeel: je hoeft aan de grens niet uit te stappen en aan te schuiven aan de kassa.

Wie vaak op de Franse snelwegen rijdt, kan overwegen om een Liber-t badge aan te vragen. Met zo’n badge hoef je niet meer aan te schuiven aan de péage en je hoeft zelfs geen ticket te nemen. Touring-leden kunnen de badge gratis aanvragen en hoeven de 11 euro administratiekosten dus niét te betalen.

Voor Spanje + Portugal is  er binnenkort ook een tolbadge beschikbaar. Deze TopEurop badge zal ook in Frankrijk geldig zijn en zal de badge Liber-t Balade vervangen.

Ook voor Italië kun je een vergelijkbare badge aanvragen die jou heel wat tijd zal doen besparen aan de tolstations. Hoe je de Viacard – met 2 euro korting voor de Touring-leden – kunt bestellen, verneem je op deze pagina.

 

2. Touring Travel: je slimme reisassistent

Bestaat er een app die de rol van jouw persoonlijke bewaarengel vertolkt? Jawel, de Touring Travel app. De app geeft jou alle relevante landeninfo die je nodig hebt voor je reis of trip: gaande van informatie die handig is bij de voorbereiding tot actuele updates die nuttig zijn tijdens je verplaatsing en verblijf.

Niet getreurd echter als je niet over een smartphone beschikt, want Touring-leden kunnen nog steeds gratis advies inwinnen op onze toeristische infolijn (zowel telefonisch als online via een invulformulier). Behalve toeristische informatie kun je er ook terecht voor juridisch, technisch en medisch advies.

 

3. Toebehoren voor de auto

Op vakantie gaan betekent ook vaak nieuwe reisaccessoires aanschaffen. Een reiswieg bijvoorbeeld of een fietsdrager. Weet dat Touring in samenwerking met bepaalde partners aantrekkelijke kortingen kan aanbieden.  Zoals 20% korting op de aankoop en 10% korting voor de huur van een reiswieg.  Gelijkaardige kortingen zijn er ook bij Auto5. Ideaal voor die dakkoffer of zetelhoes die al lang op je lijstje stond.

 

4. En wat met de huisdieren? Je tuin?

Daar bestaan allemaal oplossingen voor. Touring bedong een korting bij ListMinut, een platform waar je een pet sitter of oppas voor je huisdieren kan zoeken of een bevlogen tuinman die de wildgroei in jouw tuin in de gaten houdt.

 

5. Parkeren op de luchthaven

Nooit meer parkeergedoe aan de luchthaven: reserveer je plekje én stop als Touring-lid ook nog eens 10% korting op zak bij Quick Parking en CarHotel. Slapen, parkeren en vliegen? Brussels Airport Hotel biedt soelaas.

 

6. Voordelen autoverhuur en hotels

Auto te klein of niet comfortabel genoeg? Huur een auto in eigen land of in het buitenland. Zo blijft je auto veilig en wel thuis achter. Touring-leden krijgen respectievelijk 10% en 20% korting bij Hertz (buitenland) en Rent-A-Car (binnenland).

Wat voordelige hotelovernachtingen betreft, sloot Touring een overeenkomst met Best Western Hotels Europenen Starwood Hotels.  Je kunt rekenen op respectievelijk 20% en 15% korting. Ook dit is inbegrepen: een goed bed op een uitstekende locatie.

 

7. Show Your Card!

Last but not least: show your card! Want ze is geld waard bij restaurants en toeristische attracties in binnen- en buitenland. Wie slim is, gaat vooraf graven in onze voordelen. Met de winst zit er minstens een extra ijsje in - en vermoedelijk nog veel meer - op een zonovergoten terras in eigen land of daarbuiten. Touring wenst jou een prettige én onbezorgde vakantie.

Deel deze inhoud