Image
Eggental

Eggental biedt met zijn twee skiresorts het beste van twee werelden: Obereggen als bestemming voor de gevorderde skiër (en architectuurliefhebber) en Carezza als de perfecte familiebestemming.

Beide skiresorts maken eveneens deel uit van de Dolomiti Superski en liggen op zo’n 20 minuutjes rijden van de regionale hoofdstad Bozen/Bolzano.

Obereggen is naar eigen zeggen dé topbestemming voor gevorderde wintersporters en vakantiegangers met smaak. Je verwacht het niet meteen op een skipiste, maar op deze plek bevindt zich een architectonisch pareltje in de vorm van een berghut. Strakke architectuur op een hoogte van 2.096 meter met een 360° zonneterras. Eén keer per week kan je met de lift van 7 uur omhoog, zodat je op deze adembenemende plek kan ontbijten bij zonsopgang.

Wie na een dagje skiën nog niet moe genoeg is, kan drie keer per week aan ‘nachtskiën’ doen. De lichten op de pistes gaan om 19 uur aan en worden pas gedoofd om 22 uur.

 

Familieresort

Klinkt dit alles net iets te heftig? Dan is Carezza misschien meer jouw ding. Carezza profileert zich als familieresort, met overwegend blauwe pistes onderaan in het skistation. Vertrouw je kinderen toe aan de ‘nani’s’ van ‘Naniland’ of laat ze een dagje achter bij Koning Laurin in het ‘Kinderland’ zodat je zelf een zorgeloze dag kan inplannen. Intussen genieten de kinderen van een skiles in de beste omstandigheden én leren ze een hoop bij over de Dolomieten.

Obereggen en Carezza zijn samen goed voor 90 pistekilometers, 32 skiliften en ruim 400 sneeuwkanonnen die worden ingezet als de natuur even niet mee wil.

Check ook deze skigebieden in Zuid-Tirol: Ortler en Seiseralm.

Partnerinfo: Dit artikel wordt u aangeboden door de Italiaanse regio Zuid-Tirol.

Deel deze inhoud