Image
Eggental
21 oktober 2019

Eggental biedt met zijn twee skiresorts het beste van twee werelden: Obereggen als bestemming voor de gevorderde skiër (en architectuurliefhebber) en Carezza als de perfecte familiebestemming.

Beide skiresorts maken eveneens deel uit van de Dolomiti Superski en liggen op zo’n 20 minuutjes rijden van de regionale hoofdstad Bozen/Bolzano.

Obereggen is naar eigen zeggen dé topbestemming voor gevorderde wintersporters en vakantiegangers met smaak. Je verwacht het niet meteen op een skipiste, maar op deze plek bevindt zich een architectonisch pareltje in de vorm van een berghut. Strakke architectuur op een hoogte van 2.096 meter met een 360° zonneterras. Eén keer per week kan je met de lift van 7 uur omhoog, zodat je op deze adembenemende plek kan ontbijten bij zonsopgang.

Wie na een dagje skiën nog niet moe genoeg is, kan drie keer per week aan ‘nachtskiën’ doen. De lichten op de pistes gaan om 19 uur aan en worden pas gedoofd om 22 uur.

Familieresort

Klinkt dit alles net iets te heftig? Dan is Carezza misschien meer jouw ding. Carezza profileert zich als familieresort, met overwegend blauwe pistes onderaan in het skistation. Vertrouw je kinderen toe aan de ‘nani’s’ van ‘Naniland’ of laat ze een dagje achter bij Koning Laurin in het ‘Kinderland’ zodat je zelf een zorgeloze dag kan inplannen. Intussen genieten de kinderen van een skiles in de beste omstandigheden én leren ze een hoop bij over de Dolomieten.

Obereggen en Carezza zijn samen goed voor 90 pistekilometers, 32 skiliften en ruim 400 sneeuwkanonnen die worden ingezet als de natuur even niet mee wil.

Check ook deze skigebieden in Zuid-Tirol: Ortler en Seiseralm.

Dit artikel wordt u aangeboden door de Italiaanse regio Zuid-Tirol.

Deel deze inhoud
17 februari 2020

Elektrische auto: ideaal … of toch bijna!

Elektrische auto's staan volop in de belangstelling. Ze zouden dé mirakeloplossing zijn om het probleem van de CO2-uitstoot op te lossen. Maar zijn ze wel voor iedereen geschikt?

In het verkeer veroorzaken elektrische auto’s inderdaad nauwelijks vervuiling. Alleen de banden en remmen produceren fijn stof, maar dat geldt ook voor andere auto’s. Vraag is natuurlijk hoe de elektriciteit wordt geproduceerd. Als de stroom afkomstig is van hernieuwbare bronnen, is er geen vuiltje aan de lucht, maar anders klopt het ecologische plaatje niet meer. Ook de productie van de batterijen gebeurt trouwens niet bepaald milieuvriendelijk.

17 februari 2020

Dieselwagens: redelijk blijven

België is lang een dieselland geweest. Diesel stoot immers weinig CO2 uit, is goedkoper en presteert beter. Toch wordt diesel tegenwoordig met alle zonden van de wereld overladen. Zijn dieselwagens vandaag dan nog een goed idee? Alles hangt af van hoe je ze gebruikt!

13 februari 2020

Benzinemotoren hebben de wind in de zeilen!

Benzine is uitgegroeid tot de populairste brandstof in ons land. Waar diesel vijf jaar geleden nog een grote voorsprong had, zagen we in 2019 een heel ander beeld, met 62% van de nieuwe inschrijvingen voor benzinemodellen en iets meer dan 30% voor diesels. De populariteit van benzine heeft natuurlijk te maken met de antidieselcampagne. En de trend lijkt zich ook door te zetten. Waarom?