Image
Kasteel van Edingen
Partnerinfo: Het park van het Kasteel van Edingen ligt er van 17 februari tot 5 maart weer sprookjesachtig bij.


Het prachtige park van het Kasteel van Edingen komt vanaf 17 februari 2023 opnieuw op magische wijze tot leven. De tweede editie van dit totaalspektakel vindt plaats tot en met 5 maart 2023. Elke avond, na zonsondergang, keren bezoekers via indrukwekkende videomapping en lichtinstallaties terug naar de 17de eeuw. Goed om te weten: Touring-leden krijgen korting op de reguliere toegangsprijs!

Kasteel van Edingen Lumineuze nachten
© Urban Mapping


Voor de tweede editie van De Lumineuze Nachten in het Park van Edingen werd een volledig nieuwe ervaring ontworpen. Een nieuw verhaal, een nieuwe wandelroute en nieuwe lichtinstallaties zorgen voor een niet te missen familie-uitstap.

Via meer dan tien indrukwekkende videomapping-projecties op het kasteel, de paviljoenen, de bomen en andere gebouwen wordt het park omgetoverd tot de droomwereld van architect Anton van Arenberg. De bomen komen tot leven, fantasiewezens vliegen in het rond en overal waar je kijkt, zie je fantastische projecties.


De wandeling is twee kilometer lang en duurt ongeveer een uur. De route start bij de hoofdingang en neemt jou mee langs de oude fundamenten van het historische Park van Edingen. Tijdens de wandeling ontdek je hoe het prachtige park eruitzag in de 17de eeuw.


Duurzaamheid voorop

De organisatie van De Lumineuze Nachten hecht veel belang aan duurzaamheid. Er wordt tijdens deze editie van 2023 dan ook enkel gebruik gemaakt van de zuinigste projectietechnologie en ledverlichting.

Alle informatie over de ticketprijzen vind je op de officiële website van het event. Touring-leden krijgen korting.