Image
kerststad algemeen

Partnerinfo - Kerststad Valkenburg is er deze winter van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023!

Het belooft deze winter weer een groot kerstspektakel te worden in Kerststad Valkenburg. Boven- én ondergronds valt er ontzettend veel te doen, te proeven en te zien. Niet te versmaden is de jubileumeditie van de Landal Christmas Parade. En ook nog dit: Kerststad Valkenburg werd dit jaar uitgeroepen tot ‘European Best Christmas Destination in Nederland! Win jouw duoticket voor zijn vier ondergrondse attracties.

De Landal Christmas Parade, een van de hoogtepunten van Kerststad Valkenburg. Foto: ad@adfotos.nl


Ondergrondse kerstmagie

Er zijn maar liefst 4 grotten die volledig in de kerstsfeer baden. Met sfeervolle kerstkraampjes, heerlijke versnaperingen en drankjes, mergel- en zandsculpturen, grotschilderingen, de Zandtovenaar, het kerstverhaal en de grootste kerststal van Europa is er ondergronds meer dan genoeg te ontdekken! Meer weten over wat er zoal te doen is? Check dan deze vier plekjes tijdens Kerststad Valkenburg:

 1. Kerstmarkt Gemeentegrot
 2. Kerst in MergelRijk
 3. Kerstmarkt Fluweelengrot
 4. Winter Wonderland


Bovengrondse kerstsfeer

Ook bovengronds valt er meer dan genoeg te beleven in Kerststad Valkenburg. Van de jubileumeditie van de Landal Christmas Parade tot wandelingen met amuses, de ‘kribkes’ wandelingen of Shadow Light Boxes. Daarnaast kan je je hart ophalen aan de authentieke chalets, lekker eten en is er in het magische Sprookjesbos ook gedacht aan de kinderen. Uiteraard kan je ook perfect kerstshoppen in de gezellige straatjes en op de kerstmarkt zelf. Bovengronds genieten? Dit zijn onze 7 aanbevelingen:

 1. Landal Christmas Parade
 2. Route d’Amuse
 3. Kribkeswandelingen
 4. Santa’s Village
 5. Christmas Shadow Lights Route
 6. Frosty Fairy Tales & Cavern Quest
 7. Het Straattheater
  Van woensdag tot en met zondag zijn er ook diverse optredens in het centrum van Valkenburg. Topvermaak bij Prof. Dr. Falckenstein, de ganzenparade en nog veel meer.

Meer info? Download gratis de app van Kerststad Valkenburg.


Plan je bezoek en win een ticket voor 2 personen

Om optimaal te genieten van je tripje naar Kerststad Valkenburg, en om alvast in de kerstsfeer te komen, plan je best je bezoek vooraf. Koop je tickets online en selecteer de door jou gewenste activiteit, de datum en het tijdvak. Of nog beter: doe mee aan onze wedstrijd en probeer een ticket te winnen voor 2 personen voor de 4 ondergrondse attracties!


European Best Christmas Destination

Ook zo enthousiast over Kerststad Valkenburg? Nu ze zijn uitgeroepen tot ‘Best Christmas Destination’ van Nederland, maken ze ook nog eens kans om de top 10 van Europa te halen!