Image
Tyrol

We stellen steeds meer eisen aan onze wintersportbestemming. Perfect getrimde pistes en een blauwe hemel zijn de basisvoorwaarden, maar we hechten ook steeds vaker belang aan de bestemming zelf. Zuid-Tirol al geprobeerd?

Wintersport draait al lang niet meer om het sporten alleen. Sterker nog, de tijd dat het volledige gezelschap ’s morgens synchroon de latten aanbond en ’s avonds in groep de afdaling aanvatte, lijkt voorbij. Overigens trekt lang niet iedereen naar de bergen om fanatiek te sporten. De gezonde berglucht en de indrukwekkende vergezichten zijn ook voer voor wandelaars, natuurliefhebbers en levensgenieters.

Zuid-Tirol, in het noorden van Italië, is een veelzijdige bestemming die elk type toerist kan bekoren. Toptroef: de Dolomieten. De grillige pieken zijn op zijn zachtst gezegd een imponerende verschijning. De meeste bergbeklimmers zullen het beamen: deze bergen zijn de mooiste ter wereld. De Italiaanse bergketen is trouwens UNESCO Werelderfgoed en heeft dat te danken aan zijn uniciteit.

Maar er is meer. Namelijk de unieke sfeer die zich ergens situeert tussen de geneugten van de Alpen en die van de Middellandse Zee. Dat laatste reflecteert zich onder meer in het bord en in het glas. Kortom, gastronomen, foodies en lekkerbekken worden hier bijzonder goed in de watten gelegd, zowel op als naast de piste.

 

Drie topregio’s

We stellen drie topregio’s voor die het beste van Zuid-Tirol belichamen: Seiser Alm dat voornamelijk families met kinderen charmeert, Eggental dat zowel families als experten aantrekt en het Ortlergebied, in het hart van het nationale park Stilfserjoch.

Praktisch

Zuid-Tirol ligt op ongeveer 1.000 km van Brussel: rij via Duitsland en Oostenrijk over de tolplichtige Brennerautobahn. Alternatief is de trein: spoor via München naar Bolzano/Bozen. Wie liever vliegt, heeft verschillende opties: Zuid-Tirol is bereikbaar vanaf de luchthavens van zowel Innsbruck, Verona, München, Milaan als Venetië. Check hier voor nog meer informatie.

Partnerinfo: Dit artikel wordt u aangeboden door de Italiaanse regio Zuid-Tirol.

Deel deze inhoud