Image
Seiser Alm

Welkom op de grootste bergweide van Europa, dé uitgelezen plek om de indrukwekkende Dolomieten te aan­schouwen. Dat kan vanop een terras, tijdens het wintersporten of tijdens een rustige rit met een paardenslee.

Seiser Alm profileert zich als topbestem­ming voor families, met activiteiten ter plaatse die specifiek ontwikkeld zijn voor toegankelijke natuurbelevenissen. Schaatsen op natuurijs bijvoorbeeld in Völser Weiher/Laghetto di Fiè. Of omlaag razen met een slee op een van de 10 sleepistes, alles samen goed voor 23 km dolle pret.

Absolute ‘must do’ is de Seiser Alm Ronda, een sprookjesachtige rondweg met de kabelbaan van Seis/Siusi naar de Seiser Alm. Zeven stations langs de route staan garant voor eindeloos plezier en actie voor alle leeftijden, waaronder het beste en grootste sneeuwpark van Italië (Snowpark Seiser Alm), geschikt voor beginners én gevorderden. Langs Seiser Alm Ronda komen de jongsten van het gezelschap van alles te weten over heksen en tovenaars. Spanning alom dus in een omgeving die op zichzelf al sprookjesachtig is.

Grootste skigebied van de Dolomieten

Het skigebied Seiser Alm/Val Gardena is goed voor 175 pistekilometers voor wintersporters van elk niveau. De infrastructuur bestaat uit 80 ultramoderne kabelbanen die voorzien zijn van de modernste kinderveiligheidsuitrusting. Het skigebied Seiser Alm/Val Gardena is het grootste gebied van de Dolomiti Superski en om die reden zijn de wachttijden onderaan de kabelstations beperkt. Met de Dolomiti Superski skipas heb je ook toegang tot de 11 andere skiresorts die deel uitmaken van de Dolomiti Superski, goed voor ruim 1.200 pistekilometers en 450 skiliften.

Check ook deze skigebieden in Zuid-Tirol: Eggental en Ortler.

Partnerinfo: Dit artikel wordt u aangeboden door de Italiaanse regio Zuid-Tirol.

Deel deze inhoud