Image
Ortler

Het Ortlergebied maakt deel uit van het nationale park Stilfserjoch en beschikt over twee skigebieden: Sulden/Solda en Trafoi. Het gebied ligt aan de voet van de 3.905 meter hoge Ortler, de hoogste berg in Zuid-Tirol.

Kortom, op deze plek ski je hoog in de bergen, waardoor het skiseizoen extra lang duurt: van eind oktober tot begin mei. De liefhebbers van off-piste skiën kunnen kiezen uit diverse skitours boven de 3.000 meter. Aanrader is de tocht naar de berg Suldenspitze, waar je vervolgens vanaf 3.376 meter via onaangeroerde trajecten omlaag kan skiën.

Maar vergis je niet: dit gebied is niet louter bedoeld voor ervaren skiërs, snowboarders en freeriders, ook liefhebbers van langlaufen en rodelsporten kunnen hier prachtige panoramatrajecten ontdekken. Wie er met de sneeuwschoenen op uittrekt, mag rekenen op een vlekkeloos ondergesneeuwd berglandschap met maar liefst 14 drieduizenders.


Rust en ontspanning

Voor gezinnen die rust en ontspanning willen combineren met plezier en vrije tijd is het idyllische Trafoi een aangename ontdekking. Het dorp is gelegen in het midden van het nationale park Stilfserjoch en biedt een uniek panoramisch uitzicht op de Ortler. De skilift vertrekt vanuit het centrum, waardoor de pistes in slechts een paar minuten toegankelijk zijn voor het hele gezin. Goed om weten: Trafoi heeft een eigen ski-kleuterschool.

Kunst in de bergen

De MMM Ortles is een van de zes telgen van het MMM Messner Mountain Museum in Zuid-Tirol. In Solda bevindt zich een ondergrondse site met een tentoonstelling over ijs en Ortler. Na je bezoek kan je in het aanpalende Yak&Yeti de voetjes onder tafel schuiven. Voor de avontuurlijke smulpapen staat er jak op het menu, maar daarnaast worden er ook regionale heerlijkheden geserveerd.

Check ook deze skigebieden in Zuid-Tirol: Eggental en Seiseralm.

Partnerinfo: Dit artikel wordt u aangeboden door de Italiaanse regio Zuid-Tirol.

Deel deze inhoud