Image
Rijvaardigheidscursussen voor jonge chauffeurs
Het aantal verkeersdoden daalt jaar na jaar maar het kan altijd beter. Kan een rijvaardigheidscursus soelaas brengen? Absoluut stellen specialisten. Bewuster deelnemen aan het verkeer kan wel degelijk levens redden.

Rijvaardigheidscursussen zijn de zogeheten slipcursussen van weleer. Maar de term ‘slipcursus’ wordt al gauw verkeerdelijk geassocieerd met offensief en agressief rijden. Een rijvaardigheidscursus staat echter voor beter leren rijden maar ook voor een beter begrip van de risico’s in het verkeer en de wetenschap dat we onze eigen capaciteiten niet mogen overschatten.

Voornamelijk jonge chauffeurs hebben baat bij een aanvullende cursus want de klassieke rijopleidingen beperken zich tot het kunnen besturen van een voertuig en het naleven van de wegcode. De rijopleiding focust op geen enkel moment op rijvaardigheid of hoe men moet omgaan met potentieel gevaarlijke situaties op de openbare weg. Bovendien hebben jonge chauffeurs nog niet de kans gehad om ervaring op te doen in het verkeer.

Ongevallen vermijden

Een ‘slippertje’ op een oefenterrein is in dit verband een eye-opener voor de deelnemers van een dergelijke cursus. Chauffeurs die plots de controle over het stuur verliezen, realiseren zich meteen dat je maar beter kunt weten hoe je moet anticiperen of ingrijpen alsook wat je best niét doet in dergelijke situaties.

Kortom, rijvaardigheidscursussen anno 2018 focussen op het voorkomen van ongelukken en zorgen er ook voor dat chauffeurs bewuster aan het verkeer deelnemen. Wie een dergelijke cursus volgt, krijgt onder meer tips aangereikt waarmee de potentiële gevaren op de weg snel kunnen gedetecteerd worden alsook hoe men verkeersituaties correct kan inschatten. Daarnaast worden de deelnemers actief geconfronteerd met overdreven snelheid, te weinig afstand houden, een nat wegdek, het gebruik van een smartphone achter het stuur, enzovoorts.

Touring stelt vormingen voor

Voor een dergelijke cursus kan je uiteraard bij Touring terecht. In samenwerking met onze partner ProMove kunnen we beschikken over oefenterreinen in Heusden-Zolder en Andenne. Bovendien kunnen onze leden profiteren van een fikse korting. Leden betalen voor de Touring Drive Safely cursus namelijk maar 149 euro voor een sessie van een halve dag in plaats van 199 euro. De cursussen zijn niet enkel voor automobilisten bedoeld maar ook voor bestuurders van motoren en scooters.

Deel deze inhoud