Star Wars daalt neer over Disneyland Paris

21/12/2016
Starwars Disneyland

Door Bart De Landtsheer

In een toekomst ‘not so far away’ zal de Force neerdalen over Disneyland Paris. Van 14 januari tot en met 26 maart 2017 nodigt Walt Disney Studio Park de ‘die hard’ fans van Star Wars uit voor de ‘Season of the Force’. Spektakel verzekerd.

Tijdens het eerste kwartaal van 2017 staat Disneyland Paris helemaal in het teken van Star Wars tijdens de Season of the Force. Het pretpark pakt uit met een groot avondspektakel, waarin gasten worden meegenomen naar het hart van de Star Wars Saga.

 

Deze show, die speciaal voor Disneyland Paris werd gecreëerd, combineert live entertainment, spectaculaire speciale effecten en een licht- en geluidshow die geprojecteerd wordt op de gebouwen in het Studio Park naast Disneyland.

 

Overdag komen de bezoekers oog in oog te staan met de helden uit het Star Wars universum zoals een patrouille Stormtroopers, Kylo Ren, Darth Maul, Darth Vader maar uiteraard ook de sympathieke Chewbacca. Intussen zullen in het aanpalende Disneyland Park Jedi meesters neerstrijken.

 

Jonge Padawans (7 tot 12 jaar) kunnen in de Jedi Training Academy (in Vidéopolis in Discoveryland) een opleiding volgen tot volleerd Jedi Master.

 

25ste verjaardag

 

Het nieuwe jaar begint dus met een knal in de genoemde pretparken maar er is nog meer goed nieuws: Disneyland Paris blaast 25 kaarsjes uit in 2017. De festiviteiten gaan van start op 26 maart 2017 en er worden ook (ver)nieuw(d)e attracties geopend.

 

Alle details daarover zijn nog niet bekend maar het gaat onder meer over een nieuwe spectaculaire parade, een omgebouwde Star Tours (volledig in 3D) en de Star Wars Hyperspace Mountain die uiteraard onderdak heeft gevonden in de huidige Space Mountain.

 

Star Tours attractie

 

Eerder werden de Space Mountains in Californië en Hong Kong al omgebouwd tot een Star Wars attractie en wie benieuwd is hoe het er vermoedelijk in Parijs gaat uitzien, kan op YouTube leuke filmpjes vinden. In de nieuwe Star Tours attractie reizen de bezoekers in 3D naar bekende plaatsen zoals Jakku, Hoth, Tatooine en Death Star.

 

Het bijzondere is dat de bezoekers meermaals van de attractie kunnen genieten omdat alleen de Force weet naar welke bestemming ze gaan. Elke keer is dus anders! Alle nieuws over het feestjaar in Disneyland Paris vind je op de website van het pretpark.

 

Wil je nog snel de kerstsfeer ter plaatse gaan opsnuiven? Goed nieuws: want die duurt in Disneyland Paris nog tot 8 januari!

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Verwante inhoud