Image
Move on Touring

Touring zorgt met ‘Move On’ voor een complete ommezwaai in zijn dienstverlening. Voortaan staat niet het vervoersmiddel maar wel de bestuurder centraal. Concreet: met de Move On bijstand ben je gedekt als je je verplaatst met je moto, auto of fiets.

Ons verplaatsingsgedrag is de afgelopen jaren sterk veranderd en we zoeken continu naar alternatieven om de files te omzeilen. Zo gaan we vaker met de fiets of motorfiets naar het werk of combineren we de tweewieler met het openbaar vervoer.

De toekomst is duidelijk multimodaal en de cijfers bevestigen de trend: vandaag gebeurt ongeveer 18% van de woon-werkverplaatsingen met de (elektrische) fiets. Daarnaast groeit het park van de gemotoriseerde tweewielers gestaag met nu al 433.000 motoren op de weg en 90.000 nieuwe inschrijvingen van bromfietsen in 2015.


Touring beantwoordt het veranderende verplaatsingsgedrag met een verregaande vereenvoudiging van zijn portfolio. Met Move On worden nog slechts twee types dienstverlening aangeboden: bescherming van de persoon of de familie in België en bescherming van de persoon of de familie in het buitenland.

De voordelen voor Touring en de aangesloten weggebruikers zijn legio: transparantie van het productenaanbod en een snellere en efficiëntere hulpverlening. Daarbij blijft het de betrachting om de leden zo snel mogelijk weer mobiel te krijgen.

De wegenwachters zullen dus instaan voor het helpen van pechvogels met de fiets, motor, auto of een ander voertuig (met uitzondering van taxi's, oldtimers en landbouwvoertuigen). En dit 24 op 24 uur, 7 dagen op 7, voor jezelf of je ganse familie in het binnen- en/of buitenland.