Image
mer/zee

De zomer is definitief voorbij en de herfst draait op volle toeren. Al weerhoudt dat de zon er niet van om af en toe door de wolken te breken. Maar weer of geen weer, de kust heeft elk seizoen wel iéts in petto. 10 weekendtips!

 1. Hallo-wien-ist in de Duinpanne

Ja, ook aan onze kust ontsnap je niet aan de halloweengekte. Hallo-wien-ist is West-Vlaams voor ‘hallo, wie is het?’ en zoals je kan vermoeden is deze halloweenvariant bedoeld voor de allerkleinsten. Dappere kinderen evenwel, want op 28 oktober maken ze kennis met hun ‘horrorscoop’. Inschrijven is niet nodig.

Mag het wat griezeliger zijn? Check dan deze events: de Griezeltocht en Pompoencarving in Blankenberge, Kippenvel in De Haan, Griezelwandelen in Nieuwpoort, het Halloweenspel in de bib van Koksijde, de Halloweenstoet in De Panne en deze activiteiten die je terugvindt op www.dekust.be.

2. Kunst voor iedereen!

ART Knokke-Heist is een open galerieweekend, met als doel kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Tientallen galeriehouders ontvangen je tijdens het weekend van 26 en 27 oktober met open armen. En als het weer een beetje meewerkt, kan je ook de stadsbeelden en strandkunstwerken gaan bewonderen.

3. Sprookjes in Oostende

Het Leopoldpark in Oostende wordt van 26 tot 31 oktober omgetoverd tot sprookjeswereld, vol elfjes, trollen, prinsen en prinsessen. Je kan er elke dag van 14 tot 18 uur verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops en verhalen ontdekken en deelnemen aan een sprookjeswandeling voor de hele familie.

4. Biertje, iemand?

Op zaterdag 26 oktober kan je in Blankenberge kennismaken met een aantal minder bekende brouwers uit de streek tijdens de 4de editie van het Blankenbergs Bierfestival.

5. De laatste bessen …

Elk jaar opnieuw organiseert het bezoekerscentrum van de Duinpanne (De Panne) een zoektocht naar de laatste bessen in de duinen. Speur jij dit jaar mee?

6. Virtual reality in het Abdijmuseum Ten Duinen

Zodra je de VR-bril opzet in het Abdijmuseum Ten Duinen flits je terug naar het jaar 1490. Staar met open mond naar de mooie architectuur van weleer en blader door de versierde handschriften van toen. Dichter bij de middeleeuwen zal je de komende herfstvakantie niet komen.

7. 40-45 en het verband met Star Wars

Operatie Noordzee 1944-’45 is een expo voor alle leeftijden. Zowel de geïnteresseerde leek als de bezoeker met voorkennis zal er een nog weinig bekend stukje geschiedenis kunnen ontdekken. Voor families is er een aparte tour met originele vragen, video’s en verhalen. En voor de fans van Star Wars: hier bevindt zich een oud kanon dat jou héél bekend zal voorkomen.

8. Scoor met de oktoberfoor

Geef toe, met een kermis scoor je bij je kroost altijd, toch? De oktoberkermis in Oostende vindt plaats op het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein én het St. Petrus- en Paulusplein. Vier kermissen in één dus. Open tot en met 3 november.

9. Herfstparcours in het Zwin

Van 26 oktober tot en met 3 november staan er weer overal hutten in het Zwin. In de kijk- en voederhutten kan je vanalles opsteken over de natuur en de vogels, maar ook over waterkevers, libellenlarven en salamanders!

10. Stripparcours, gratis en voor niks

Het stripparcours in Middelkerke nog niet afgewandeld? Dan wordt het hoog tijd. In deze gratis brochure word je rondgeleid langs alle stripbeelden, maar ook langs alle andere plekjes die verband houden met onze nationale striphelden.

Deel deze inhoud