Image
Valentijn 2023

Romantische zielen hebben 14 februari (Valentijn) al een tijdje in het vizier, maar voor de late beslissers hebben we een paar ideetjes gesprokkeld.

Het eerste lijstje van het jaar is een feit: 14 bestemmingen en tips voor een (verlengd) weekend vol romantiek in eigen land.


1. Romantisch tafelen in Brugge

Brugge wordt wel eens het Venetië van het Noorden genoemd, en dat doet heel wat harten bij voorbaat sneller kloppen. Voordeel: je hoeft er het land niet voor uit. Nog een voordeel: er is een gigantische keuze aan gastronomische adresjes. Boek dat tafeltje voor twee nu meteen, voor het te laat is. Geen inspiratie? Visit Bruges geeft een voorzet.

Een avondlijke wandeling door Brugge. © Laurens De Paepe | Unsplash


2. Een dagje Brusselen

Onbekend is onbemind, en onze eigen hoofdstad valt voor veel landgenoten in die categorie. Laat je dus aangenaam verrassen in Brussel. Onderneem een themawandeling en ga ’s avonds genieten in een van de ontelbare culinaire hotspots. Misschien moet je niet meteen hoog op de ladder van Gault & Millau mikken, maar gewoon kiezen voor een authentiek restaurant in het hart van onze hoofdstad.

Een Brusselse wafel met twee. Het geluk zit soms in kleine dingen. © Visit Brussels


3. Knuffelduiken in Oostduinkerke

Oostduinkerke is wellicht niet de eerste plek die je associeert met Valentijn, maar misschien kan de jaarlijkse knuffelduik jou op andere gedachten brengen. Op zaterdag 11 februari 2023 kan je al vanaf 11.30 uur terecht op het strand van Oostduinkerke, waar om 16 uur het startschot wordt gegeven voor de knuffelduik.


4. Gratis fotoshoot in Oostende

Voor de héél snelle beslissers: boek via Oostende.be een verblijf op 10, 11 of 12 februari, en krijg er een gratis fotoshoot bovenop. Zolang de voorraad strekt.


5. Met z’n twee onthaasten in de natuur

Het onthaasten begint al van bij de reservatie van een Slow Cabins verblijf. Je hoeft namelijk enkel een incheck- en uitcheckdatum op te geven. Een verblijf telt minstens twee overnachtingen. Vervolgens kies je voor een van de vier regio’s waarin de (tot nog toe) vijftien Slow Cabins opgesteld staan: Haspengouw, de Noorderkempen, de Groene Gordel en de Vlaamse Ardennen. En daarna laat je het los ... Lees er hier meer over.

Valentijn 2023
Romantiek ten top: op of rond Valentijn met z’n tweetjes midden in de natuur. © Slow Cabins


6. Diamonds are a girl’s best friend

Toegegeven, dit is een gevaarlijke tip. Op eigen risico dus. Breng een bezoek aan het epicentrum van de diamantwereld: Antwerpen. Inspiratie en advies vind je hier.


7. Achterste rij in de buurtbioscoop

Ze bestaan nog, de ouderwetse cinemazalen die zich ver weg houden van de voorspelbare Hollywoodclichés. Ga eens grasduinen in het aanbod van deze selectie van ouderwetse cinema’s: Studio Rubens in Zwijndrecht, Cinematek in Brussel, Cinema ZED in Leuven, Buda in Kortrijk, Lumière Antwerpen in Antwerpen, KASK in Gent, Ciné Centre in Rixensart, Quai 10 in Charleroi en nog vele andere.


8. Stoom aflaten op de Valentijntrein

Op 10, 11 en 12 februari rijdt er een culinaire stoomtrein tussen Mariembourg en Treignes. Onderweg wordt een Valentijnsmenu geserveerd. Reserveren is noodzakelijk.

Valentijn - stoomtrein
Valentijn aan boord van een stoomtrein.


9. Genieten in de wellness

Met een dagje in een wellnesscentrum zou je op Valentijn wel eens flink kunnen scoren. Maar welk adresje kiezen? Met dit lijstje van TripAdvisor kunnen wij ons wel verzoenen.

Valentijn - wellness
Heerlijk ontspannen bij Waer Waters in Dilbeek. © Waer Waters


10. De Chaussée d’Amour in Koksijde

Van 11 februari tot 5 maart 2023 wordt de Zeelaan van Koksijde omgetoverd tot een heuse Chaussée d’Amour. Ga shoppen en/of maak een romantische wandeling op het strand, en je (lang) weekend kan niet meer stuk.


11. Terug naar de plaats delict

Waar hebben jullie elkaar leren kennen? Of op welke plek hadden jullie jullie eerste date? Als dat een fijne plek is, dan kan je overwegen om dat moment nog eens opnieuw te beleven.


12. Een workshop ... chocolade

Liefhebbers van chocolade moeten niet twijfelen en een ticketje boeken voor Chocolate Nation in Antwerpen. Welkom in het grootste chocolademuseum ter wereld, althans dat beweren ze zelf. Al is het niet echt een museum, meer eerder een beleveniscentrum. Ga proeven, schrijf je in voor een workshop of ga lunchen of dineren bij Octave. Alternatief voor Antwerpen: Choco-Story in Brugge of Brussel. Eveneens in Brussel: Belgian Chocolate Village.

Samen chocolaatjes maken bij Chocolate Nation, heerlijk! © CAMERON STUDIO


13. Schakel een babysit in

Nog geen babysit op 14 februari? Er zijn apps die jouw Valentijn kunnen redden. Kijk maar eens naar Bsit en Babysitters.be. Succes!


14. Bij gebrek aan partner, ga op speeddate!

Ben je single maar ben je toe aan verandering in je leven? Stop dan met swipen en ga op Valentijn op speeddate in Tour & Taxis in Brussel. Reserveren (26 euro) is noodzakelijk. Weet echter dat de organisatoren die dag het wereldrecord speeddaten willen verbeteren. Dat betekent dus dat er véél volk zal zijn, lees: veel kans op een ‘match’. En daarna een avondje Brusselen? Succes!


Vertrek met een gerust hart

Een probleem onderweg naar je bestemming? Onze wegenwachters komen je dag en nacht te hulp, overal in België en zelfs voor je voordeur! Bekijk onze verschillende pechverhelpingsformules voor de auto.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …