Image

Ga voorbereid op weg en raadpleeg de verkeersdrukte richting populaire vakantiebestemmingen.


Brussel, 27 juni 2022 - Vrijdag 1 en zaterdag 2 juli verwacht Touring voor Europa voornamelijk druk verkeer met kleinere files (oranje) richting zuiden. Plaatselijk kan het drukker worden (rode dag). Zondag zal er geen verkeersdrukte zijn (groen). Voor de terugkeer worden er dit weekend enkel op zondag in Zwitserland problemen verwacht.


In België begint het bouwverlof in Brussel – Halle –Vilvoorde. Het wordt vooral druk op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag met kans op file in de richting van de kust. In mindere mate is het druk op de E411 in de richting van de Ardennen en op de E19 en de E17 richting Parijs (oranje). Op vrijdag kan het de ganse dag ook erg druk zijn op de ring rond Brussel en in de omgeving van Antwerpen.

Verkeersdrukte in Frankrijk

In Frankrijk verwacht Touring dit weekend geen buitengewone drukte op vrijdag en zaterdag (oranje dagen: druk) richting zuiden. Enkel in de omgeving van Parijs zal het verkeer op vrijdag erg moeilijk zijn (rode dag). Op zaterdag zal het erg druk zijn op de A10 Parijs-Poitiers en in de Rhônevallei op de A7 Lyon Orange (rood).

Zondag zal het erg druk zijn op de A7 Lyon-Orange (rood) elders worden er geen problemen verwacht (groen).

Legende verkeersdrukte
Legende verkeersdrukte kleurcodes.


Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

In Duitsland, Oostenrijk verwacht men verkeersdrukte met wat kleinere files (oranje) op vrijdag en zaterdag. Op zondag verloopt het verkeer vlot (groen).

In Zwitserland verwacht men voor het vertrek op vrijdag druk verkeer (oranje). Op zaterdag en zondag zou het vooral zeer druk kunnen zijn met lange files (rood). Voor de terugkeer wordt er op zaterdag en zondag zeer druk verkeer met files verwacht (rood)

  • Drukke assen in Duitsland: de A5 Karlsruhe – Basel, de A8 Karlsruhe -Stuttgart - München – Salzburg, de A9 Nürnberg – München, de ring (A99) van München A3 Frankfurt - Nürnberg – Passau en de grensovergangen met Oostenrijk te Kufstein, Füssen en Passau.
  • Op zaterdag wordt het aanschuiven aan de Zwitserse St.-Gothardtunnel richting zuiden en op zondag voor de terugkeer.
  • In Oostenrijk verwacht Touring vooral druk verkeer met lichte vertragingen op de A10 Salzburg – Villach – Slovenië, op de A9 Wels – Graz – Maribor en op de A12/A13 Kufstein - Innsbruck – Brenner – Italië.

In Italië en Spanje verwacht Touring enkel op zaterdag zeer moeilijk verkeer met lange files (rood).

Raadpleeg onze druktekalenders voor Europese vakantiebestemmingen voor de verkeersdrukte de komende weken en maanden.

Voor meer reisinfo kan je terecht bij Touring Info op het nummer 02/286.33.84 (van maandag tot vrijdag tijdens kantooruren). Voor actuele verkeersinformatie België en Europa, consulteer onze Routeplanner.

einde persbericht