Image

Bereid je goed voor. Hou rekening met de zwarte en rode dagen bij het plannen van je autotrip door Europa. Vermijd eindeloze files en verkeersdrukte onderweg.


Klik op het land van je eindbestemming (en transitland) voor de respectievelijke kalenders die de verkeersdrukte op de grote verkeersassen in Europa weergeven:

Omzeil de verkeersdrukte op de weg dankzij onze druktekalenders.Alvast deze vuistregel: vermijd vrijdag en zaterdag voor je vertrek en zaterdag voor je terugreis. Zondag is de beste reisdag.

Tip voor wie straks door/naar Frankrijk rijdt: vermijd de verkeersdrukte aan de tolpoorten (péage) met de gratis tolbadge. Met de tolbadge wordt je wagen automatisch herkend aan een tolpoort. Aan de automatische tolpoorten kun je doorgaans vlot doorrijden. De tolbadge werkt in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Disclaimer: De kalenders die de verkeersdrukte aanduiden, houden geen rekening met de eventuele extra maatregelen van de verschillende overheden die genomen worden om de covid-19 pandemie te beheersen.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Reis je met de auto, motor of camper in Europa? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Buitenland formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-klant? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 tijdens kantooruren of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.