Virtuele orka’s in pretpark SeaWorld

03/01/2017
Seaworld

Door Bart De Landtsheer

De maritieme pretparken van SeaWorld liggen al jaren onder vuur van dierenrechtenactivisten en die laatsten lijken nu aan het langste eind te trekken. SeaWorld belooft om in zijn nieuw park in Abu Dhabi geen levende orka’s meer op te voeren.

Met het nieuwe nog te bouwen maritiem pretpark in Abu Dhabi lijkt SeaWorld een statement te willen maken: geen levende orka’s meer in de shows. Ook in de parken in de V.S. werden alle kweekprogramma’s intussen definitief stilgelegd. Aanleiding is ongetwijfeld het niet aflatende protest tegen de orkashows, de dodelijke incidenten en de vernietigende documentaire ‘Blackfish’ uit 2013.

 

SeaWorld Abu Dhabi, de eerste SeaWorld buiten de V.S., wordt gebouwd op het kunstmatige eiland Yas, een toeristische trekpleister in volle ontwikkeling. Al naargelang de bron gaat het maritieme park in het jaar 2020 of 2022 open. Het grote nieuws is dat men in de Verenigde Arabische Emiraten geen orka’s in gevangenschap wil houden.

 

De absolute topattractie moet plaats ruimen voor een virtuele ervaring op basis van de nieuwste 3D-technieken. Technische details ontbreken voorlopig en uit de officiële mededeling is moeilijk af te leiden of ook de andere zeezoogdieren, zoals dolfijnen bijvoorbeeld, virtueel dan wel in ‘levende lijve’ zullen opgevoerd worden.

 

Yas Island

 

De uitbaters van Yas Island verwachten met de komst van SeaWorld het aantal bezoekers te verdubbelen tot 48 miljoen in 2022. Het eiland bestaat uit vier thematische parken: Ferrari World, Yas Waterworld, Warner Bros World (opening in 2018) en Clymb (onder meer een klimmuur van 43 meter hoog en een gigantische vrije val simulator).

 

Er bevinden zich zeven hotels op het eiland alsook een concerthal, een 18-holes golfterrein, een strand, een jachthaven en uiteraard een gigantisch winkelcomplex, de Yas Mall.

 

Wie meer wil te weten komen over de doelstellingen en de toekomst van de maritieme parken kan een kijkje nemen op de website van SeaWorld.

 

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Rijvaardigheidscursussen voor jonge chauffeurs. Een must! | 5 tips voor goedkopere vlieg- en treintickets | Last minutes Pasen. Eigen land of naar de zon? | Parkeren aan de luchthaven, of niet? 5 budgettips! | Dit zijn de 5 goedkoopste Europese bestemmingen | Meer info...

Verwante inhoud