Image

Partnerinfo - Win 1 week slow travel in eigen land of in Frankrijk. Copyright: photo by StuartPearce.com

Stel je voor: het rustgevende geluid van kabbelend water terwijl je prachtige landschappen ziet voorbijglijden en geniet van lokale lekkernijen. En dit alles vanuit je eigen drijvende vakantiehuis! Welkom in de opwindende wereld van een vaarvakantie met Le Boat, waar jij het tempo bepaalt en de mogelijkheden eindeloos zijn.

Béziers, Hérault, France
Een vaarvakantie met Le Boat op het Canal du Midi in Béziers, Zuid-Frankrijk. | Foto: Holger Leue


Verken Europa's schilderachtige waterwegen

Of je nu de Franse kanalen wil verkennen, de prachtige rivieren van Nederland of de serene meren van Canada, houseboating is een unieke manier om de wereld te zien. Met Le Boat kan je de wateren van zeven Europese landen én Canada bevaren.


Frankrijk: een paradijs voor een vaarvakantie

Met zijn uitgestrekte netwerk van kanalen en waterwegen biedt Frankrijk een idyllisch decor voor een onvergetelijke vaarvakantie. Zo is er het iconische Canal du Midi dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, ideaal voor liefhebbers van cultuur en natuur. En ook de Camargue is een buitengewone bestemming! Onmetelijke vlaktes, zoutmeren en poelen en de wilde kust binnen handbereik maken een vaarvakantie met Le Boat hier echt uniek.


Grote vloot aan pleziervaartuigen

Of je nu reist met een klein gezin, een groep vrienden of een grote familie, bij Le Boat vind je altijd de geknipte boot voor jouw behoeften. Er is voor elk budget en elke groepsgrootte wel een geschikte optie beschikbaar.


Geen vaarbewijs nodig

Maak je geen zorgen als dit je eerste keer op het water is. Bij Le Boat heb je geen vaarbewijs of eerdere ervaring nodig. Een ervaren team geeft je voor vertrek alle nodige informatie en instructies, zodat je met een gerust hart het water op kan.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Wel, dan hebben we goed nieuws! Le Boat schenkt in samenwerking met Touring een vaarvakantie weg van 1 week. Er kunnen maximaal 6 lezers – excuseer, matrozen – mee. Op de wateren in eigen land of in Frankrijk, je kiest zelf je bestemming. Deelnemen aan de wedstrijd doe je hier (vanaf 10 april).


Wat kan je precies winnen?

Een cruise van 1 week aan boord van een boot (Standaard of Comfort) in België of Frankrijk, en dit voor 2 tot maximaal 6 personen.

Inbegrepen:

 • De huur van een Standaard- of Comfort-boot (de boot wordt toegekend door Le Boat), beschikbaar vanaf 15.00 uur op de dag van vertrek (tijdstip af te spreken met het personeel van de vertrekhaven), terug te brengen om 9.00 uur op de laatste dag van de huurperiode volgens de algemene verkoopvoorwaarden van Le Boat
 • Bedlinnen en handdoeken voor elke passagier
 • Navigatie-instructies op de dag van vertrek
 • Technische ondersteuning
 • Vaardocumenten aan boord van de boot

Niet inbegrepen:

 • Vervoer tussen je woonplaats en de vertrek- en terugkeerbasis van de boot
 • Toeslag voor een enkele reis en vervoer per voertuig indien nodig
 • Maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Schadebeperking (DLR: Damage Liability Reduction)
 • Brandstof
 • Bij het ophalen van je boot moet je een terugbetaalbare waarborgsom betalen
 • Annulatieverzekering & reis-/persoonlijke verzekering
 • Schoonmaken van de boot
 • Faciliteiten langs de waterkant als je daar gebruik van maakt (zoals betaalde aanmeerplaatsen, water enzovoort)

De vaarvakanties moeten van tevoren geboekt worden (binnen acht weken voor vertrek) en plaatsvinden tussen april 2024 en 31 oktober 2024. Vertrekdata tussen 27 april en 21 mei zijn uitgesloten.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …