Image
e-Tour de Touring
In de Week van de Mobiliteit organiseert Touring een heleboel evenementen.


Traditiegetrouw organiseert Touring in september de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september). Ook dit jaar organiseren we een heleboel acties om de soft mobility in de ruime zin te promoten. Een e-Ronde met elektrische fietsen, stands op de traditionele Autovrije Zondag, wedstrijden, een nieuw interventievoertuig voor fietsen, ... Hier is het volledige programma.


mobiliteit - e-Ronde
De e-Ronde laat je kiezen tussen twee op de beroemde Ronde van Vlaanderen gebaseerde routes.


Touring wacht niet op de Week van de Mobiliteit om promotie te maken voor de fiets en de nieuwe vervoermiddelen. Dat tonen we met onze bijstandsproducten Move On en Bike en met de bijscholing van onze wegenwachters. Maar in september zetten we de zachte mobiliteit voor alle weggebruikers extra in de verf. 2021 wordt een rijke editie in verschillende streken in België.

Een e-Ronde met Johan Museeuw als ambassadeur

Tijdens heel de maand september kunnen zondagsfietsers en verstokte wielerfans twee verkorte versies van de legendarische Ronde van Vlaanderen verkennen. De routes doen de beroemde knooppunten van de ronde aan en zijn bedoeld voor een familiaal of een sportief publiek. De eerste versie is 33 km lang, de tweede 63 km. Om samenscholingen te vermijden, kunnen de deelnemers van 1 tot 30 september op elk gewenst moment hun ronde rijden.

Johan Museeuw
Johan Museeuw, de peter van de actie, wordt gevolgd door onze wegenwachter – je weet maar nooit.


Alle soorten fietsen, elektrische en andere, zijn welkom om de hoogtepunten van de routes te ontdekken, zoals de Paterberg, Brouwerij Keun, het Muziekbos en het Museum van de Ronde van Vlaanderen. Als kers op de taart kunnen alle fietsers in de omgeving van het parcours bij pech gratis hulp krijgen. Er is een speciaal telefoonnummer voorzien dat fietsers met pech heel de maand september kunnen bellen.

En om de actie nog meer prestige te geven, heeft Johan Museeuw zijn steentje bijgedragen door ons te helpen met het uitstippelen van het parcours (in samenwerking met Cycling in Flanders). De meervoudige winnaar van de Ronde (1993, 1995 en 1998) heeft het moment zelfs vereeuwigd met een fotoshoot en een video. Je kan je hier inschrijven voor de e-Ronde.

mobiliteit - Autovrije Zondag
De stand van Touring tijdens een vorige editie van de Autovrije Zondag.


Op de Autovrije Zondag zijn wij van de partij in Brussel en Antwerpen

19 september is dit jaar Autovrije Zondag. Touring zal zoals gebruikelijk in Brussel (Wetstraat) aanwezig zijn met een stand voor de reparatie en controle van fietsen. En we komen ook naar Antwerpen, op het Operaplein, met een testpiste voor nieuwe vervoermiddelen.

In de hoofdstad kan je bovendien onze nieuwe speciaal voor fietsreparaties ingerichte bestelwagen ontdekken. En Touring organiseert ook een wedstrijd, met twee elektrische fietsen als hoofdprijs. Kom naar de stands en waag je kans!

Met al deze acties nodigt Touring iedereen uit om zich aan te sluiten bij het grootste peloton van België.