Week van de Mobiliteit 2017: leuke evenementen bij het openbaar vervoer

12/09/2017
delijn

Door Lise Leroy

Ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit organiseren verschillende openbare vervoermaatschappijen een reeks bijzondere evenementen. Ontdek hier wat de MIVB, De Lijn, de NMBS en TEC voorstellen!

Bezoek aan de Jacques Brel-metrostelplaats

Tijdens deze editie van de Week van de Mobiliteit, kan je de Jacques Brel-metrostelplaats in Brussel bezoeken. De metrostelplaats opent haar deuren op zondag 17 september van 10 uur tot 16 uur en het bezoek is helemaal gratis!


Een dagpas voor De Lijn

Dankzij een dagpas kan je je een volledige dag op het netwerk van De Lijn verplaatsen. Het pasje kost €4 voor volwassenen en €3 voor kinderen tussen 6 en 11 jaar en is 24u lang geldig van 16 tot en met 22 september. In sommige Vlaamse gemeentes reis je zelfs gratis met De Lijn.


De NMBS viert de verjaardag van Train World

Op 16 en 17 september viert Train World zijn tweede verjaardag. Je ontdekt er meerdere unieke activiteiten en je kan aan boord stappen van de gloednieuwe Eurostar e320. Je zal er ook je gepersonaliseerde postzegel kunnen maken, uiteraard met een spoorwegdecor op de achtergrond.


Speciaal programma in Wallonië

Meerdere partners hebben zich verenigd en hebben een speciaal programma in Wallonië samengesteld (Franstalige agenda). Dit jaar blijven de ticketprijzen bij de TEC (transports environnement circulation) onveranderd voor de ‘Semaine de la Mobilité.  Er worden onder meer sessies georganiseerd rond hulpverlening aan senioren die met de bus willen reizen. Die sessies vinden plaats in Charleroi.


Touring viert mee

Ook Touring wil natuurlijk niet achterblijven. Wij hebben een speciaal programma bedacht ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit. Kom langs en geef jouw mobiliteit een flinke duw in de rug!


Het openbaar vervoer, partner in mobiliteit

Bus, tram en metro zijn jou eerder onbekend? Dan is de Week van de Mobiliteit dé gelegenheid bij uitstek voor een (hernieuwde) kennismaking! Het openbaar vervoer biedt je legio ongekende mogelijkheden en brengt je wellicht sneller dan je denkt waar je moet zijn. Bovendien kan je flink besparen door je te verplaatsen met het openbaar vervoer. Niet overtuigd? Lees ons artikel .

 

Lise Leroy

Lise Leroy

Junior copywriter Lise Leroy geeft haar visie op mobiliteit en verkeersveiligheid vanuit haar visie als ‘millennial’. Zij profiteert ook openlijk van de artikels over de wegcode om zich zo voor te bereiden op haar rijexamen.

Ook door Lise Leroy: Op reis met jonge kinderen | Je kind veilig vervoeren met de motor | Fietsen in de regen: hoe je goed beschermen? | Fietsers: 10 tips om veiliger te fietsen | Lage-emissiezone: check je voertuig | Meer info...

Verwante inhoud