Wizz Air tarief voor veeleisende lowcost-reiziger

09/12/2016

Door Bart De Landtsheer

Wizz Air, de lagekostenluchtvaartmaatschappij die voornamelijk in Centraal- en Oost-Europa actief is, introduceert Wizz Go, een nieuw product voor wie net iets meer verwacht van een lowcost carrier.

Wizz Air introduceert Wizz Go, een goedkoper alternatief voor het bestaande Plus Fare pakket dat voortaan Wizz Plus heet. Wie een Wizz Go ticket boekt, mag een groot stuk handbagage en een ingecheckte koffer tot 23 kilogram meenemen. De passagier geniet bovendien van vrije stoelkeuze, met uitzondering van de eerste rij en zitplaatsen met extra beenruimte. 

 

Het nieuwe Wizz Go is naar eigen zeggen bestemd voor slimme klanten, die houden van scherpe tarieven en interessante aanbiedingen. Als dat niet mocht volstaan, dan kan men het duurste tarief overwegen: Wizz Plus (het vroegere Plus Fare, vergelijkbaar met ‘businessclass’, nvdr). Bij dit tarief is een ingecheckte reiskoffer tot 32 kilogram inbegrepen, alsook een grote handbagage, check-in op de luchthaven, de Wizz Flex-optie die toelaat de reisdatum te wijzigen, vrije stoelkeuze (inclusief de eerste rij en zitplaatsen met extra beenruimte) en prioritaire inscheping. De onderlinge verschillen tussen de drie huidige categorieën (Basic, Wizz Go en Wizz Plus) worden in detail toegelicht op de website van Wizz Air.

 

George Michalopoulos, Chief Commercial Officer van Wizz Air: “Wij hebben Wizz Go ontworpen voor de schrandere passagiers die zich geen zorgen willen maken in verband met stoel- en bagagekeuze. Wizz Go is een interessant aanbod dat bij veel van onze klanten in de smaak zal vallen, vooral bij hen die iets meer wensen dan gewoon de basisprijs, maar die niet het volledige productenpakket van Wizz Plus nodig hebben.”

 

Vanuit Eindhoven en Brussels South

Wizz Air is naar eigen zeggen de grootste lagekostenmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Het biedt vluchten aan op meer dan 450 routes vanuit 26 vliegbasissen en verbindt 130 bestemmingen in maar liefst 38 landen. De vloot bestaat uit 73 Airbus-toestellen van het type A320 en A321.

 

De maatschappij vliegt vanuit Eindhoven naar 20 steden: Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Vilnius, Warschau en Wroclaw. Vanuit Brussels South Charleroi Airport zijn er vluchten naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Rijvaardigheidscursussen voor jonge chauffeurs. Een must! | 5 tips voor goedkopere vlieg- en treintickets | Last minutes Pasen. Eigen land of naar de zon? | Parkeren aan de luchthaven, of niet? 5 budgettips! | Dit zijn de 5 goedkoopste Europese bestemmingen | Meer info...

Verwante inhoud