Zuid-Frankrijk: twee alternatieve routes

Action Nationale des Elus pour la route Napoléon

Door Bart De Landtsheer

Er gaan meer Belgen naar Frankrijk op vakantie dan in eigen land. Het populairst is het gebied aan de Middellandse Zee en helaas rijdt de gemiddelde toerist in één ruk naar zijn eindbestemming.

Frankrijk is een veelzijdig vakantieland en de statistieken liegen er niet om: Frankrijk is nog steeds de meest populaire vakantiebestemming. Maar wie de zon wil opzoeken in het zuiden, beseft dikwijls niet dat de weg naar het Middellandse Zee gebied bezaaid ligt met indrukwekkend erfgoed en andere toeristische pareltjes.

 

In deze context stellen we twee alternatieve routes voor die een blik werpen op een ander Frankrijk, namelijk het Frankrijk van de indrukwekkende diversiteit. Beide routes starten vanuit de omgeving van Parijs en eindigen aan de kust van de Middellandse Zee.

 

De eerste route brengt ons via de regio’s Centre-Val de Loire, Limousin, Midi-Pyrénées en Languedoc-Roussillon naar Perpignan. Meer gedetailleerde reisinformatie vind je hier.

 

De tweede route loopt via de befaamde N7. We volgen de pijltjes naar Fontainebleau, Montargis, Briare, Nevers, Moulins, Roanne, Lyon, Valence, Montélimar, Avignon, Aix-en-Provence om uiteindelijk uit te komen aan de Côte d’Azur. Wie de N7 helemaal tot het gaatje uitrijdt, eindigt bij de Italiaanse grens. Alles over de N7 lees je hier

 

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Wees verstandig, spring veilig om met de zon | Duurzaam naar zee? Boek een ‘Happy Trip’! | Een dagje aan zee? Stop deze 7 items in je strandtas! | 9 uit-tips: de groene rand van Brugge | Vakantiebarometer 2019: dit zijn de trends! | Meer info...

Verwante inhoud