Image
Doe het zelf
6 januari 2020

Zou je graag zelf de staat van je ruitenwissers, je banden en andere onderdelen van je auto kunnen controleren? Volg dan onze online tutorials, waarin onze wegenwachter haarfijn uitlegt hoe je probleemloos kleine onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

Lees hier, gerangschikt per thema, de tutorials die jou interesseren. Je vindt in elk nummer van Touring Magazine ook de artikels die betrekking hebben op deze video’s (het nummer van het magazine staat onder de onderstaande links).

  • RUITENWISSERS SCHOONMAKEN & VLOEISTOF BIJVULLEN 

         (TM 256)

Wanneer je ruitenwissers een slepend geluid maken of strepen trekken op je voorruit, dan smeken ze eigenlijk om onderhoud of vervanging. Dat kan je makkelijk zelf doen aan de hand van deze workshop met wegenwachter Danny. 

 

  • ZO BESTRIJD JE EEN AANGEDAMPTE VOORRUIT?

         (TM 256)

Tijdens de wintermaanden verdient ook de binnenkant van je voorruit extra aandacht. Met name condensvorming kan je zicht beperken. Je kan preventief je ruit behandelen met anti-fog producten, maar de  binnenkant behandelen met verdund afwasmiddel helpt ook. Heb je geen preventieve maatregelen getroffen? Dan helpt onderstaande video jou het snelst op weg.

Deel deze inhoud
17 februari 2020

Elektrische auto: ideaal … of toch bijna!

Elektrische auto's staan volop in de belangstelling. Ze zouden dé mirakeloplossing zijn om het probleem van de CO2-uitstoot op te lossen. Maar zijn ze wel voor iedereen geschikt?

In het verkeer veroorzaken elektrische auto’s inderdaad nauwelijks vervuiling. Alleen de banden en remmen produceren fijn stof, maar dat geldt ook voor andere auto’s. Vraag is natuurlijk hoe de elektriciteit wordt geproduceerd. Als de stroom afkomstig is van hernieuwbare bronnen, is er geen vuiltje aan de lucht, maar anders klopt het ecologische plaatje niet meer. Ook de productie van de batterijen gebeurt trouwens niet bepaald milieuvriendelijk.

17 februari 2020

Dieselwagens: redelijk blijven

België is lang een dieselland geweest. Diesel stoot immers weinig CO2 uit, is goedkoper en presteert beter. Toch wordt diesel tegenwoordig met alle zonden van de wereld overladen. Zijn dieselwagens vandaag dan nog een goed idee? Alles hangt af van hoe je ze gebruikt!

13 februari 2020

Benzinemotoren hebben de wind in de zeilen!

Benzine is uitgegroeid tot de populairste brandstof in ons land. Waar diesel vijf jaar geleden nog een grote voorsprong had, zagen we in 2019 een heel ander beeld, met 62% van de nieuwe inschrijvingen voor benzinemodellen en iets meer dan 30% voor diesels. De populariteit van benzine heeft natuurlijk te maken met de antidieselcampagne. En de trend lijkt zich ook door te zetten. Waarom?