Image

Neem de juiste documenten mee in uw auto. Hoe kom ik in Duitsland? Hoeveel sigaretten, sterke drank en andere goederen mag je meenemen?

Aangezien het Verenigd Koninkrijk geen deel uitmaakt van de EU en de Schengenlanden, volstaat een gewone identiteitskaart niet om het land binnen te komen.


U moet in het bezit zijn van een internationaal paspoort, geldig voor de duur van de reis. Voor een verblijf van meer dan 3 maanden hebt u een visum nodig.


Als je met de auto naar het Verenigd Koninkrijk reist

  • Zorg ervoor dat je altijd een geldig rijbewijs bij je hebt;
  • Zorg ervoor dat je de juiste documenten voor de auto aan boord hebt: verzekeringskaart (groene kaart), kentekenbewijs (grijze kaart), geldig keuringsbewijs (als uw auto een technische keuring moet ondergaan) en gelijkvormigheidsattest;
  • En zorg ervoor dat de letter "B" duidelijk zichtbaar is naast het kenteken van uw auto.


Als je op een andere manier naar het Verenigd Koninkrijk reist

Heb je geen auto of reis je liever op een andere manier naar het Verenigd Koninkrijk? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg alternatieve manieren om je te verplaatsen. Het land is perfect bereikbaar per vliegtuig, bus en trein.


Douanevrijstellingen

Het Verenigd Koninkrijk heeft strenge regels voor de invoer van goederen. Om goederen binnen te brengen, moet je 17 jaar oud zijn en de volgende beperkingen hebben:

  • Tabak: 200 sigaretten of 100 cigarillo's of 50 sigaren of 250 gram tabak
  • Alcohol: 4 liter wijn en 16 liter bier, plus 1 liter als het alcoholgehalte hoger is dan 22% of 2 liter aperitief als het alcoholgehalte lager is dan 22% of mousserende wijn.
  • Andere goederen voor persoonlijk gebruik zijn vrijgesteld indien de waarde ervan 390 GBP of minder per persoon bedraagt.


Zie ook:
Op reis in Europa: documenten, reisformules en douaneformaliteiten

Touring staat voor je klaar in heel Europa

Straks met de auto op vakantie? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Europa formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-lid? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 op werkdagen tussen 9 en 12u en tussen 14 en 17u of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisverzekering, annulatieverzekering en fietsbijstand.