Image
Italië

Als je met de wagen naar Italië rijdt, moet je uiteraard de Italiaanse verkeersregels kennen en respecteren. Zorg dus dat je goed voorbereid vertrekt.

  • Winterbanden

Als je tussen 15 oktober en 15 april in de Val d’Aosta rijdt, moet je wagen voorzien zijn van sneeuwbanden en moet je verplicht sneeuwkettingen aan boord hebben.

In andere regio’s in Italië kunnen winterbanden verplicht zijn. Dat wordt aangeduid via de signalisatie langs de weg. Dit gebod geldt dan ook van 15 november tot 15 april.

Als je met winterbanden rijdt, is het aangeraden om de vier banden hiermee uit te rusten. Dit garandeert meer stabiliteit op de weg.

  • Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn enkel verplicht op de wielen met drijfkracht. Voor een voertuig uitgerust met winterkettingen is de snelheid beperkt tot 50 km/u.

De 4 x 4 voertuigen zijn niet vrijgesteld van de verplichte uitrusting met sneeuwkettingen of winterbanden op wegen waar sneeuwkettingen verplicht zijn gesteld (de sneeuwkettingen mogen dan gemonteerd worden, hetzij op de vooras, hetzij op de achteras).

  • Spijkerbanden

Spijkerbanden zijn toegelaten tussen 15 november en 15 maart op voertuigen van minder dan 3,5 ton. Als je spijkerbanden gebruikt, moeten alle wielen van je voertuig (ook die van een eventuele aanhangwagen) uitgerust zijn. het gebruik van spatlappen is aangeraden (verplicht op de voertuigen ingeschreven in Italië).

Wanneer je met spijkerbanden rijdt, is de snelheidslimiet beperkt tot 120 km/u op autosnelwegen en 90 km/u op andere wegen.

  • Spikes-spiders

Spikes-spiders zijn toegestaan ter vervanging van sneeuwkettingen op plaatsen waar kettingen verplicht zijn.

Deel deze inhoud