Image
Luxemburg

In het hartje van Europa vind je het Groothertogdom Luxemburg. Een land met diverse culturen dankzij zijn inwoners van wie meer dan de helft afkomstig is uit een ander land. Tussen de bergen, bossen en waterlopen ligt een land voor natuurfanaten die op zoek zijn naar de stille, ongerepte natuur. Ook de rijke Europese cultuur kan kunst- en wijnliefhebbers gegarandeerd bekoren.

1) Luxemburg in enkele cijfers

 • Oppervlakte: 2.586 km²
 • Inwoners: 605,764Luxemburgers
 • Hoofdstad: Luxemburg
 • Geloofsovertuiging: meerderheid katholiek
 • Voertaal: Luxemburgs, Frans en Duits zijn de officiële talen
 • Munteenheid: euro
 • Tijdzone: dezelfde tijdzone als België

2) De grens over naar Luxemburg

Als je vanuit een land uit de Schengenzone reist, is het vrij gemakkelijk om de grens naar Luxemburg over te steken. Als je vanuit een ander land reist, moet je zeker je paspoort meenemen op reis.

Naar Luxemburg reizen kan met:

 • de wagen
 • de trein
 • de bus

Graag meer weten? Lees dan de fiche "De grens over naar Luxemburg".

3) Rondrijden in Luxemburg

De goed onderhouden en moderne Luxemburgse wegen vergemakkelijken je trip naar of door Luxemburg. Daarnaast zijn alle wegen volledig gratis. Touringinfo  helpt je om je reisweg uit te stippelen en geeft je alle informatie om je trip zo aangenaam mogelijk te maken. Graag meer weten? Lees dan de fiche "Rondrijden in Luxemburg".

4) In de winter met de wagen naar Luxemburg

Als je in de winter met de wagen naar Luxemburg wilt rijden, is voorzichtigheid geboden en moet je enkele specifieke regels respecteren. Als je hier meer over wilt weten, lees dan de fiche "In de winter met de wagen naar Luxemburg".

5) Het dagelijkse leven in Luxemburg

Het leven in Luxemburg is heel gelijkaardig aan het leven in België. Alle kredietkaarten worden er geaccepteerd, er is geen vreemde munt en stopcontacten met twee ronde pinnen zijn er de norm, net als in België.

6) In welke periode Luxemburg bezoeken?

Wil je graag Luxemburg verkennen? Ontdek de beste periodes om te vertrekken in de fiche "In welke periode Luxemburg bezoeken".

7) Met huisdieren naar Luxemburg reizen

Wil je graag je trouwe viervoeter meenemen op reis naar Luxemburg? Dat kan, maar lees alle regels in de fiche "Met huisdieren naar Luxemburg reizen".

In geval van pech

Ben je al aangesloten bij Touring voor reisbijstand? Contacteer ons 24 u op 24.

Ben je nog niet verzekerd? Ontdek onze formules voor reisbijstand.

Contactgegevens

Je hebt een probleem waarvoor je de hulp van de Belgische Staat kunt gebruiken? Contacteer dan gerust de Belgische ambassade in Luxemburg.

Belgische Ambassade
Rue des Girondins 4,

1626 Luxembourg
Tel : +352 254 32 51

       +352 442 74 61

       +352 454 282 (Fax)

      +352 621 174 475:  Numéro d'urgence en dehors des heures d'ouverture
E-mail: luxembourg@diplobel.fed.be

Noodnummers

In geval van pech of ongevallen is het Europese noodnummer 112 ook bereikbaar in Luxemburg. Er zijn ook enkele lokale noodnummers.

 • Politie: 113
 • Ziekenwagen en brandweer: 112