Image
Nederland

Nederland ligt voor wel één vijfde onder de zeespiegel, en dat verbaast niet als je er de vele rivieren en kanalen ziet. Naast de alombekende tulpen en prachtige landschappen, zal Nederland je ook verbazen met zijn rijke cultuur waar je het hele jaar door kunt van genieten.

1) Nederland in enkele cijfers

 • Oppervlakte: 33.939  km²
 • Inwoners: 17,1miljoen Nederlanders (397,1/km²)
 • Hoofdstad: Amsterdam
 • Geloofsovertuiging: protestants en katholiek
 • Voertaal: Nederlands
 • Munteenheid: euro
 • Tijdzone: GMT+1/ zomertijd: GMT+2 (einde maart tot oktober)

2) De grens over naar Nederland

Als je vanuit een land uit de Schengenzone reist, is het vrij gemakkelijk om de grens naar Nederland over te steken. Als je vanuit een ander land reist, moet je zeker je paspoort meenemen op reis.

Naar Nederland reizen kan met:

 • de wagen
 • het vliegtuig
 • de trein
 • de bus

Graag meer weten? Lees dan de fiche "De grens over naar Nederland".

3) Rondrijden in Nederland

De Nederlandse wegen zijn vaak modern en in goede staat. In het hele land vind je heel wat tankstations, wegrestaurants en praatpalen om de hulpdiensten te waarschuwen. De vele fietsers op de wegen – zeker tijdens de spitsuren – typeren het land, maar vormen wel een aandachtspunt als je met de wagen rondrijdt.

Touringinfo helpt je om je reisweg uit te stippelen en geeft je alle informatie om je trip zo aangenaam mogelijk te maken. Graag meer weten? Lees dan de fiche "Rondrijden in Nederland".

4) In de winter met de wagen naar Nederland

Wees voorzichtig als je in de winter in Nederland rijdt en respecteer de specifieke regels. Als je hier meer over wilt weten, lees dan de fiche "In de winter met de wagen naar Nederland".

5) Het dagelijkse leven in Nederland

Het leven in Nederland is heel gelijkaardig aan het leven in België. Je hoeft je dus niet aan te passen. Je hebt geen aangepaste reisstekker nodig en ook geen vreemde munten. Er zijn wel nog steeds winkels die geen kredietkaart aanvaarden. Wil je meer weten over het Nederlandse leven? Lees dan de fiche "Het dagelijkse leven in Nederland". 

6) In welke periode Nederland bezoeken?

Wil je Nederland ontdekken? Ontdek de beste periodes om te vertrekken in de fiche "In welke periode Nederland bezoeken".

7) Met huisdieren naar Nederland reizen

Wil je graag je trouwe viervoeter meenemen op reis naar Nederland? Lees alle Nederlandse regels in de fiche "Met huisdieren naar Nederland reizen".

In geval van pech

Ben je al aangesloten bij Touring voor reisbijstand? Contacteer ons 24 u op 24.

Ben je nog niet verzekerd? Ontdek onze formules voor reisbijstand.

Contactgegevens

Je hebt een probleem waarvoor je de hulp van de Belgische Staat kunt gebruiken? Contacteer dan gerust de Belgische ambassade in Den Haag.

Belgische Ambassade
Johan van Oldenbarneveltlaan 11 
2582 NE Den Haag

Tel : +31 70 312 34 56 (consulair: paspoorten, e-ID, visa, …)

+31 70 312 34 16 (beleid: bilateraal en multilateraal)

+31 622 238 222 (noodnummer buiten de openingsuren)
E-mail : [email protected]

Noodnummers

In geval van pech of ongevallen is het Europese noodnummer 112 ook bereikbaar in Nederland. Je hoeft dus geen andere noodnummers te onthouden.

Deel deze inhoud