Image
Portugal

Welke route kies ik best?

Touringinfo helpt je om je reisweg uit te stippelen en geeft je alle informatie om je trip zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt de dienst bereiken op het nummer 02/286.33.84 op werkdagen tussen 9 en 12u en 14 en 17u of via mail: touringinfo@touring.be.

Nuttige informatie in verband met de wegen in Portugal:

  • De autosnelwegen zijn betalend. Aan sommige tolpoorten kun je betalen met cash en kredietkaart, maar er zijn ook elektronische snelwegen. Je vindt hierover meer informatie op de site van Portagens. Dankzij de Estradas-kaart kun je ook controleren welke wegen voor jouw traject belangrijk zijn.

Dankzij de tolbadge TopEurop rijd je gemakkelijk op de Franse, Spaanse en Portugese wegen en passeer je vlot langs de tolpoorten. Om meer te weten, bezoek de site van Touring.

  • Een geel fluorescerend hesje en een gevarendriehoek zijn verplicht aan boord.
  • De aanbevolen maximale snelheid is 120 km/u op autosnelwegen, tot 90 km/u op regionale wegen en 30 tot 50 km/u in de steden.
  • Het is strikt verboden om te rijden onder invloed van drank en/of drugs (0,5 promille alcoholgehalte in het bloed is strafbaar en kan een boete of het intrekken van het rijbewijs opleveren).
  • In geval van problemen op de weg kun je de Automobielclub van Portugal (de ACP) bellen: 707 509 510

 

Verkeersregels in Portugal

In Portugal rijden wagens aan de rechterkant van de weg. Bussen, hulpdiensten en politie hebben altijd voorrang. Het is strikt verboden om je telefoon te gebruiken achter het stuur. Het is verplicht om een veiligheidsgordel te dragen.

Aan een kruispunt geldt voorrang van rechts, behalve als dat anders staat aangeduid op de signalisatie. De signalisatie op de weg voldoet meestal aan de Europese normen: de wegcode in Portugal is dus erg vergelijkbaar met die in België. Wanneer je een boete krijgt van de politie moet je die ter plaatse betalen.

In Portugal zijn de wegen volgens alfabetische volgorde geclassificeerd. Hieronder vind je een beknopte samenvatting:

 

E

Betalende Europese snelwegen

A

Nationale snelwegen

IP

Hoofdwegen

N

Nationale wegen

M

Gewestelijke wegen