Musea Brugge

Image
Brugge musea - Bruges musée

Hele jaar door

Brugge
€1 à €2 korting
Deel deze inhoud

De expo ‘Van Eyck in Bruges’ in het vernieuwde Groeningemuseum werd verlengd tot 6 september. Daarnaast pakken we uit met een zomers gezinsaanbod (zoektochten voor kinderen, challenges voor jongeren, picknickmanden, …).

Arentshuis

Op de bovenverdieping van dit fraaie 18de-eeuwse gebouw kan je het oeuvre van de veelzijdige Brits-Brugse kunstenaar Frank Brangwyn (1867-1956) bewonderen. Je ontdekt er schilderwerken, etsen en aquarellen van zijn hand, maar ook meubelen en tapijten. Op de benedenverdieping vinden exposities van beeldende kunst plaats.

€1 korting (€5 i.p.v. €6)


Belfort

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Onderweg naar de top ontdek je een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Na 366 trappen worden je sportieve prestaties beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

€2 korting (€10 i.p.v. €12)


Brugse Vrije

In het Brugse Vrije zetelde de rechtbank van Brugge. Nu bewaart het Stadsarchief er het geschreven geheugen van de stad. In de voormalige schepenkamer trekt de monumentale pronkschouw in hout, marmer en albast alle aandacht. Lanceloot Blondeel ontwierp deze 16de-eeuwse schouw rond de figuur van Karel V.

€1 korting (€5 i.p.v. €6)


Gezellehuis

In het geboortehuis van de Vlaamse dichter Guido Gezelle word je ondergedompeld in zijnwerk en wonderlijke taal. Het huis heeft ook een romantische tuin en een biologischemoestuin. Misschien vind je er wel inspiratie voor je eigen ‘Schryverke’?

Gratis


Groeningemuseum

Zes eeuwen Belgische beeldende kunst op een locatie, met werk van Vlaamse primitieven als Jan van Eyck, Hans Memling en Gerard David, neoclassicisme van Joseph Odevaere en Joseph Ducq, Vlaams expressionisme en 20e-eeuwse moderne kunst van René Magritte, Roger Raveel en Raoul De Keyser. Het Groeningemuseum dankt zijn internationale uitstraling niet alleen aan zijn uitzonderlijke vaste collectie, maar ook aan de prestigieuze tentoonstellingen die er geregeld plaatsvinden.

De expo ‘Van Eyck in Bruges’ werd verlengd tot 6 september.

€2 korting (€10 i.p.v. €12)


Gruuthusemuseum

In het luxueuze stadspaleis van de heren van Gruuthuse word je als een vorst ontvangen. Heel wat voorwerpen geven je een idee van het leven van een rijke Brugse familie tussen de 15de en 19de eeuw. De erezaal, met haar prachtige wandtapijten, imposant haardvuur en rijk versierde balken getuigt van de weelde en rijkdom van de Heren van Gruuthuse.

€2 korting (€10 i.p.v. €12)


O.L.V.-kerk Museum

Naast de 122 meter hoge bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk kan je niet kijken. Het illustreert het vakmanschap van de Brugse bouwvakkers. Maar de kerk bezit ook een uiterst rijke kunstcollectie, met onder meer de wereldberoemde ‘Madonna met kind’ van Michelangelo. In het koor staan de schitterende praalgraven van Maria van Bourgondië en haar vader Karel de Stoute.

€1 korting (€5 i.p.v. €6)


O.L.V. ter Potterie

Het Hospitaal van O.L.V. ter Potterie bestond al in de 13de eeuw. Religieuzen ontfermden zich erover pelgrims en zieken. In de vroegere ziekenzalen bevindt zich nu een museum. Je vindt er kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit de tijd van toen. Naast de zilverschat is ook de barokkerk zeker een bezoek waard.

€1 korting (€5 i.p.v. €6)


Poortersloge

De Poortersloge is de nieuwe locatie voor actuele kunst in Brugge. Jaarlijks zullen er een aantal tentoonstellingen te zien zijn, gaande van thematische projecten tot presentaties van privéverzamelingen of solotentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars.

Gratis


Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal is een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa. Je maakt er kennis met het vroegere hospitaalleven en bezoekt er de prachtige Diksmuidezolder, de oude apotheek en de kruidentuinen. De kunstwerken van Hans Memling, waaronder het Ursulaschrijn, zijn hier de blikvangers.

€2 korting (€10 i.p.v. €12)


Sint-Janshuismolen

Op de vesten rond Brugge stonden er vroeger tot wel dertig molens. De Sint-Janshuismolen doet nog steeds dienst als graanmolen. Tijdens het bezoek vertelt de molenaar je alles over de werking van de windmolen.

€1 korting (€3 i.p.v. €4)


Stadhuis

Het Brugse stadhuis is een van de oudste van de Lage Landen. Van hieruit wordt de stad al bijna 700 jaar bestuurd. De Gotische Zaal, waar ook de huwelijken voltrokken worden, is met haar schitterende 19de eeuwse muurschilderingen een kunstwerk op zich. Hoe de strijd om de macht tussen het stadsbestuur en de Bruggelingen verliep, ontdek je in de historische zaal.

€1 korting (€5 i.p.v. €6)


Volkskundemuseum

Achter de godshuisgevels in de Balstraat herontdek je het dagelijkse leven van weleer. In acht 17de-eeuwse werkmanshuisjes bezoek je o.a. een klasje, schoenmakerij en kruidenier. Drink gerust ook iets in de museumherberg! Op elke eerste en derde donderdagnamiddag van de maand wordt er op ambachtelijke wijze snoep bereid.

€1 korting (€5 i.p.v. €6)

 

Locatie

Dijver 12
8000 Brugge
België

Voordeel

€1 of €2 korting p.p. op alle beschikbare tarieven. Geldig voor max. 2 personen. 

Lidkaart

Update juni 2020:

Online reservatie wordt sterk aangeraden. Om van de korting te genieten, volstaat het om nadien ter plaatse je lidkaart te tonen op het moment van de betaling.

 

 

Ontdek hier je andere Touring ledenvoordelen.