Win tijd aan de tolpoort met je tolbadge topEurop

telepeage

gratis badge

AREA begeleidt je op de autosnelwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië en biedt je, in samenwerking met Touring, de badge topEurop, zodat je de snelle t-tolpoorten kan gebruiken.

Tijdswinst bij elke passage

Geen handmatige betaling, geen raampje opendraaien, geen wachttijd bij de tolpoort, geen probleem met vreemde talen.

Jouw voordeel

Ben je reeds lid van Touring?

Bestel heel voordelig de topEurop badge: je betaalt geen activeringskosten van €11 (AREA rekent je enkel de verzendingskosten van €4 aan).

Lanceringsaanbod voor de badge met optie Italië; tot 28 februari betaal je geen activeringskosten. Na deze datum, bedragen de activeringskosten € 6.

In beide gevallen betaal je € 4 verzendingskosten.

 

Ik bestel mijn badge topEurop

 

Ik bestel mijn badge topEurop met optie Italië

 

Ben je nog geen lid van Touring? 

Heel wat voordelen liggen binnen je bereik als je lid bent van Touring, zoals de gratis tolbadge of ook kortingen op parkeren, benzine, telefonie,… 

Een aansluiting kan al voor slechts €16/jaar… Vraag gerust meer informatie aan onze klantendienst : +32 2 286 35 74 (maandag tot vrijdag, van 8 tot 18u). 
Eens je lid bent, kan je de gratis badge bestellen via de knop hierboven.

De badge TopEurop is te koop (aan €11 of €15 met de optie Italië) bij onze partner AREA.  

 

Heb je vragen over de badge (invullen van het bestelformulier, leveringstermijn,…), waarop je het antwoord niet terugvindt op deze pagina ? 

 

Hoeveel kost het gebruik van deze badge?

 • Activeringskosten van de topEurop badge ( €11) : gratis 
 • Activeringskosten van de topEurop badge met optie Italië (€ 15) : gratis tot 28/2. Nadien € 6.
 • Maandelijkse beheerskosten van de  badge (enkel voor de maanden waarin de badge wordt gebruikt)
  • Badge gebruikt in Frankrijk : €1,70  (= €2,20 - €0,50 omdat je per e-factuur betaalt.)
  • Badge gebruikt in Spanje en Portugal: €2,40
  • Badge gebruikt in Italië : €2,40
 • Tolkosten : identiek aan deze die je zou betalen bij elk tolpoortje zonder gebruik van de badge.
 • Wanneer de tolbadge in Frankrijk, Spanje of Portugal of Italie langer dan 24 maanden achtereen niet wordt gebruikt, worden de kosten voor het aanhouden van het account toegepast volgens de geldende tarievenlijst.
  Deze worden door middel van incasso betaald bij de betaling van de factuur die volgt op de periode van 24 maanden zonder transacties.

   

 

Een voorbeeld ?

In de maand juni bestel je je badge : in juli betaal je €4 tot €8,10 via domiciliëring, bovenop de tolkosten:

 • Indien je de badge niet gebruikt in juni, zullen enkel de verzendkosten van de badge (€4) worden gedebiteerd. En er worden je geen andere kosten aangerekend tot wanneer je de badge gebruikt.
 • Indien je de badge in juni gebruikt, betaal je
  •  €4 verzendkosten
  • + Je tolkosten (die identiek zijn aan deze die je zou betalen zonder de badge).
  • + Maximum €4,10 maandelijkse gebruikskosten : €1,70 of €1,70 + €2,40,  naargelang je enkel in Frankrijk reist of ook in Spanje/Portugal/Italië.

Je wordt hiervan verwittigd per e-mail en je zal je e-factuur kunnen bekijken.

 

Nuttige informatie voor je bestelling

 • Bij de eerste etappe maak je je kenbaar bij Touring door middel van het formulier. Nadien word je doorgestuurd naar de website van onze partner AREA, naar een pagina speciaal voor deze actie.

 

 • Raadpleeg gerust de informatie op de site van onze partner AREA maar plaats je bestelling enkel via de pagina van de Touring actie om zeker te zijn dat je de badge gratis ontvangt.

 

 • Om online in te schrijven dien je je IBAN nummer (je Belgische bankrekeningnummer dat begint met de letters BE en dat vermeld staat op je bankkaart) bij de hand te houden om je facturen van de elektronische tolbetaling via domiciliëring te betalen.

 

 • Hou ook je GSM bij de hand (de code die je nodig hebt om je bestelling te bevestigen wordt je doorgestuurd per SMS).

 

 • Indien er een probleem optreedt tijdens je bestelling en/of je hebt niet de gelegenheid je bestelling te finaliseren, dan hoef je niet opnieuw het formulier op onze website in te vullen. Gebruik gewoon de link die je per e-mail werd toegestuurd.

 

 • 48 uur na je betaling wordt de badge naar je toegestuurd. Reken 5 tot 7 werkdagen extra voor verzending naar België. Je ontvangt de badge dus binnen de 10 dagen.

 

 • Indien je moeilijkheden ondervindt bij het invullen van het online bestelformulier van onze partner Area, aarzel dan niet onze onze gebruiksaanwijzing te raadplegen.

 

 

Ik bestel mijn badge topEurop

 

Ik bestel mijn badge topEurop met optie Italië

 

Meest gestelde vragen

 

 

Aanbod geldig voor Touring-leden tot 28 februari 2019 voor onderschrijving van de formule topEurop met optie Italië : gratis activering (waarde € 15).

Aanbod geldig van 1 maart 2019 tot 31 januari 2020 voor Touring leden die de formule topEurop met optie Italië onderschrijven : activering (waarde €15) voor € 6. 

Aanbod geldig tot 31 januari 2020 voor Touring-leden die de formule topEurop onderschrijven : gratis activering (waarde € 11).

Geldig voor particulieren met een licht voertuig.

 

 

Aanbod gereserveerd voor particulieren met licht voertuig.

De badge kan enkel worden gebruikt voor voertuigen van klasse 1, 2 en 5 overeenkomstig de bestaande categorieën in Frankrijk.

 

Heb je een bedrijf? Dan kan je een contract met AREA onderschrijven via dit formulier (enkel beschikbaar in Frans). Dit geeft geen recht op het Touring-voordeel.

 

Uitgestelde betaling: de tolkosten en beheerskosten worden de maand volgend op het gebruik gedebiteerd en je ontvangt een gedetailleerd overzicht van je trajecten.

 

 • Betreffende voertuigen
 • Bevestiging van uw badge
 • Gebruik
 • Bijzondere gevallen
 • Veelgestelde vragen
 • Online klantaccount+
 • Voordelen van de AREA-club
 • Kaart van de AREA-klantenservice balies

pdf_area_nl.pdf (1.18 MB)

 

Je kan de badge jaar op jaar blijven gebruiken.

Indien je van voertuig veranderd, moet je de nieuwe nummerplaat doorgeven aan Area. Telefonisch op het nummer : +33 (0) 826 88 72 72 (Frans en Engels) of elektronisch via de « Espace Client » op de site van Area. Dit om een boete ter plaatse te vermijden.

Geen vooropzeg, geen einddatum. Om het contract stop te zetten, volstaat het de badge terug te sturen naar AREA (adres onderaan).

 

In Frankrijk en Spanje kan de badge als betaalmiddel gebruikt worden voor sommige tolbruggen en in bepaalde parkeergarages.

 

Opgepast! Sommige poortjes zijn gereserveerd voor voertuigen van categorie 1 en de hoogte is gelimiteerd tot 2 meter. Ze zijn aangeduid met het woord “Réservé” en bevinden zich altijd aan de linkerkant . Deze zijn uitsluitend geschikt voor voertuigen lager dan 2 meter, max. 3500 kg en van categorie klasse 1. Op deze stroken stroomt het verkeer goed door.

Opgelet wanneer je op vakantie vertrekt met een dakkoffer. Deze kan namelijk de hoogte van je voertuig met meer dan 50 cm verhogen. Indien je voertuig al hoog is (monovolume, 4x4,…) kan deze bijkomende hoogte er voor zorgen dat je de limiet overschrijdt.Voertuigen die hoger zijn dan 2 meter dienen een andere strook te nemen met daarboven een oranje t. Hier kan enige wachttijd ontstaan tijdens drukke periodes. De stroken helemaal rechts zijn vaak ingericht voor voertuigen hoger dan 3 meter.

Het gebruik van de stroken zonder begrenzing garanderen een veilige passage maar ook de juiste facturering van je traject. Gebruik in geval van twijfel met een dakkoffer, dus de “t” strook zonder begrenzing in de hoogte.

 

Je hebt reeds een Liber-t badge en wilt graag een topEurop badge? Ga naar je “Espace client” op de site van Area. Klik op de banner “topEurop” en dan op de knop “Vraag nu aan”. Jij beslist:

1. Je kan, naast de topEurop badge, de liber-t Balade (Frankrijk) behouden, bijvoorbeeld voor een tweede voertuig. Kies de optie “Een nieuwe badge bestellen”. In dit geval zullen de €11 activeringskosten voor de nieuwe badge worden aangerekend + €4 verzendingkosten.

2. Indien je de liber-t Balade badge (Frankrijk) niet meer wenst te behouden, kies dan de optie "Mijn huidige badge vervangen door een topEurop-badge". Je wordt dan verzocht de oude badge terug te sturen naar Area om deze te desactiveren. Een normale zending naar Frankrijk kost € 3,39. Je betaalt € 6 voor deze nieuwe badge of € 10  met de optie Italië + €4 verzendingskosten.

Indien je nooit naar Spanje, Portugal of Italië reist, volstaat de liber-t Balade badge en hoef je deze niet te vervangen.

 

Sinds de lente 2018 biedt AREA een tweede versie van de topEurop badge : met de optie Italië. Indien je al over een badge topEurop zonder de optie Italië beschikt, en je bent geïnteresseerd in deze nieuwe optie, moet je je badge omwisselen in je Espace Client. Klik op de banner topEurop, dan “Vraag nu aan”.

Duid aan dat je de badge Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië wenst en dat je een nieuwe badge bestelt. Je zal je oude badge dienen terug te bezorgen aan Area om deze te desactiveren. (Een gewone zending naar Frankrijk kost € 3,39).

Voor de nieuwe badge betaal je € 6 + € 4 verzendingskosten.

 

Algemene info voor de Franse snelwegmaatschappijen kan je op de portaalsite van de ASFA-snelwegmaatschappijen vinden. De inlichtingen zijn niet aan de hier voorgestelde offerte gelinkt.

Je kan de meest gestelde vragen raadplegen op de website van Area.

Heb je andere vragen over de badge, dan helpt de Toeristische Infolijn van Touring je graag: 02/286.33.84 (van maandag tot vrijdag, van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur).

Of contacteer AREA via:

Andere voordelen