Tolbadge topEurop

telepeage

gratis badge

AREA begeleidt je in alle veiligheid op de autosnelwegen in Frankrijk, Spanje en Portugal en biedt je de nieuwe badge topEurop, zodat je de snelle t-tolpoorten kan gebruiken.

Een unieke badge !

 • Eén badge voor zorgeloos reizen en betalen op alle autosnelwegen in Frankrijk, Spanje en Portugal, ongeacht welk netwerk je kiest.
 • Ook bruikbaar bij sommige tolbruggen en parkeerplaatsen waar teletol als betaalmiddel geaccepteerd wordt: in Frankrijk (parkeerplaatsen) en in Spanje (parkeerplaatsen)
 • Voor voertuigen van de in Frankrijk toegepaste categorieën 1, 2 en 5.

 

Gebruiksgemak!

Tijdswinst bij elke passage, geen handmatige betaling, geen raampje opendraaien, geen wachttijd bij de tolpoort, geen probleem met vreemde talen.

 

Geen verplichtingen

Geen opzegtermijn, geen einddatum. Om de formule zonder kosten te wijzigen, volstaat een gewone aanvraag. Indien je het contract wil stopzetten, stuur je de badge terug naar AREA (adres hieronder).

 

Hoeveel kost het gebruik van de badge?

 • De activeringskosten van de badge (€ 11) en de verzendkosten (€ 4).
 • De maandelijkse beheerskosten van de badge (enkel tijdens de maanden waarop de badge gebruikt wordt)
  • Bij gebruik van de badge in Frankrijk : € 2,20. Korting e-factuur = 0,50 € / factuur
  • Bij gebruik van de badge in Spanje en/of  Portugal: € 2,40 . Korting e-factuur = 0,50 € / factuur
 • Snelwegtol : hetzelfde bedrag als je zou betalen bij elk tolpoortje zonder gebruik van de badge.

Jouw voordeel

1/ Je bent lid van Touring en je hebt nog nooit een badge besteld om snelwegtol te betalen?

Bestel dan uiterst voordelig je badge topEurop:  de activeringskosten van de badge (waarde € 11) worden jou als Touring-lid niet aangerekend (enkel de verzendkosten van € 4 zullen je door Area aangerekend worden).

 

Ik bestel mijn topEurop badge

Indien je moeilijkheden tegenkomt met het bestelformulier van onze partner Area, twijfel dan niet om onze gebruiksaanwijzing te raadplegen. 

 

2/ Je bent lid van Touring, je bent houder van een Liber-t badge en je reist niet naar Spanje/Portugal?

Dan blijft de Liber-t badge ruimschoots voldoende voor jou.

 

3/ Je bent lid van Touring, je bent reeds houder van een Liber-t badge en je wenst de topEurop badge te bestellen?

Ga naar je persoonlijke ruimte op de website van AREA om de topEurop badge aan de bovenstaande voorwaarden te bestellen.

Aan jouw de keuze:

 • Je behoudt ook de liber-t Balade badge (Frankrijk), bij voorbeeld voor een 2de voertuig. Denk er wel aan dat de € 11 activeringskosten voor de nieuwe badge je zullen aangerekend worden, aangezien de promotie voor Touring-leden enkel geldig is voor nieuwe klanten bij AREA.
 • Indien je de Liber-t Balade badge (Frankrijk) niet meer zal gebruiken, kies dan voor de optie  « Mijn huidige badge vervangen door een topEurop-badge» (€ 6 activeringskosten). Je zal dan gevraagd worden de oude badge terug te sturen naar Area voor desactivering. Een normale zending naar Frankrijk kost € 3,39.

 

4/ Je bent geen lid van Touring?

Je kan je badge bestellen via de standaard website van Area, aangezien de promotie voorbehouden is voor Touring-leden.

 

Details en nuttige informatie

 • Om online in te schrijven dien je je IBAN nummer (je Belgische bankrekeningnummer dat begint met de letters BE en dat vermeld staat op je bankkaart) bij de hand te houden om je facturen van de elektronische tolbetaling via domiciliëring te betalen. Hou ook je GSM bij de hand (de code die je nodig hebt om je bestelling te bevestigen wordt je doorgestuurd per SMS).
 • Deze aanbieding is geldig tot 31 januari 2019 voor elke inschrijving op de topEurop formule: je bespaart € 11 aan administratiekosten, excl. tolgeld. Aanbieding voorbehouden voor particulieren met lichte voertuigen.
 • 48 uur na je betaling wordt de badge naar je toegestuurd. Reken 5 tot 7 werkdagen extra voor verzending naar België. Je ontvangt de badge dus binnen de 10 dagen. Verzendingskosten bedragen € 4 en worden ook via de domiciliëring geïnd
 • Betaling met uitstel: de tolgelden en de beheerskosten worden pas de volgende maand via de domiciliëring geïnd en je ontvangt een gedetailleerd overzicht van je trajecten.
 • Je kan de badge jaar na jaar opnieuw gebruiken zonder hiervoor iets te moeten doen.
 • Indien u van voertuig verandert, moet u de nummerplaatwijziging doorgeven. Zoniet riskeert u een boete ter plaatse.
  (tel. + 33 (0) 826 88 72 72 (in Frans en Engels))

 

Opgepast! Sommige poortjes zijn gereserveerd voor voertuigen van categorie 1 en de hoogte is gelimiteerd tot 2 meter.
Ze zijn aangeduid met het woord “Réservé” en bevinden zich altijd aan de linkerkant . Deze zijn uitsluitend geschikt voor voertuigen lager dan 2 meter, max. 3500 kg en van categorie klasse 1. Op deze stroken stroomt het verkeer goed door.
Voertuigen die hoger zijn dan 2 meter dienen een andere strook te nemen met daarboven een oranje t. Hier kan enige wachttijd ontstaan tijdens drukke periodes.
De stroken helemaal rechts zijn vaak ingericht voor voertuigen hoger dan 3 meter.

 

Contact

Heb je vragen over de badge, dan helpen wij je graag via onze Toeristische infolijn :  02/286.33.84 (van maandag tot vrijdag, van 9-12u en van 14-17u), of touringinfo@touring.be

Of contacteer onze partner AREA  :

 • serviceclientsarea@aprr.fr (in Frans, Engels en Nederlands)
 • tel. + 33 (0) 826 88 72 72 (in Frans en Engels)
 •  AREA - Direction Clientèle
  250 avenue Jean-Monnet
  BP 48
  F- 69671 BRON CEDEX


Je kan de meest gestelde vragen hier raadplegen.

Algemene info voor de Franse snelwegmaatschappijen kan je op de portaalsite van de ASFA-snelwegmaatschappijen vinden. De inlichtingen zijn niet aan de hier voorgestelde offerte gelinkt.

Heb je een bedrijf? Dan kan je een contract met AREA onderschrijven via dit formulier (formulier enkel beschikbaar in Frans). Dit geeft geen recht op het Touring-voordeel.

Andere voordelen