Touring zet zijn expertise in voor de weggebruikers

Image
mobilité

Touring heeft zich sinds zijn oprichting altijd ingezet voor de mobiliteit en de veiligheid van de weggebruikers. Dankzij de onderzoeken die we constant uitvoeren, worden we vandaag beschouwd als DE autoriteit op het vlak van mobiliteit.

Wij laten jouw stem horen

We leggen onze leden en het grote publiek regelmatig belangrijke mobiliteitskwesties en kwesties over de wegeninfrastructuur voor. Als we  jouw  standpunt kennen, kunnen we dat meenemen naar de bevoegde overheden zodat we in  jouw naam kunnen doorwegen op de voorstellen en de beslissingen van de openbare besturen. 

Jouw veiligheid is belangrijk voor ons

Touring werkt ook mee aan tal van tests en projecten, zowel in ons land als op internationaal niveau:  

  • Kwaliteitstesten: fiets- of skihelmen bijvoorbeeld
  • Veiligheidstesten: beveiliging van wegenwerken, de veiligheid van voet- en fietspaden, de gevolgen van het niet dragen van de veiligheidsgordel of van het slecht vastmaken van kinderzitjes bij een ongeval …
  • Crashtests: Touring is partner  bij de crashtests die in Europa worden uitgevoerd op nieuwe automodellen

Voor slimme mobiliteit: een concreet project

Touring pleit al meerdere jaren voor slimme mobiliteit in al haar aspecten. We verdedigen ieders vrijheid om zich te kunnen verplaatsen met een vervoermiddel naar keuze.

Maar dit engagement voor mobiliteit beperkt zich niet enkel tot studies. We werken ook aan concrete projecten op dat vlak.

Zo hebben we het afgelopen jaar een proefproject voor Mobility as a Service (MaaS) gelanceerd. Het gaat om een realistisch project rond een applicatie waarmee  je een auto, een deelauto, het openbaar vervoer en deelfietsen kan combineren voor  al je dagelijkse trajecten.