Aantal tussenkomsten voor verkeerd tanken stijgt opnieuw

dinsdag, 25 oktober, 2016

Volgens mobiliteitsorganisatie Touring vergissen onze landgenoten zich nog steeds veel aan de pomp. Het aantal tussenkomsten voor pech door verkeerd tanken is al enkele jaren aan het stijgen. Vorig jaar waren er 9% meer tussenkomsten dan in 2014. Dat heeft de dienst ‘refuel’ van Touring vastgesteld.  

 

Ondanks het feit dat autobouwers meer en meer technische innovaties toepassen om verkeerd tanken te verhinderen blijft dit een moeilijk punt, aldus Touring. “Een echte oorzaak is niet altijd te achterhalen. Onoplettendheid aan de pomp en bezig zijn met andere dingen dan tanken liggen ongetwijfeld aan de oorsprong van de vergissingen.
We zien wel dat er altijd een stijging is van het aantal depannages van dit type na de zomervakantie. Dat heeft te maken met het feit dat veel mensen tijdens hun vakantie met een ander voertuig rijden, al dan niet gehuurd, op de vakantiebestemming. En ook: in ons land rijden er in verhouding meer dieselwagens rond dan benzinewagens en er wordt meer verkeerdelijk benzine in dieseltanks gepompt dan omgekeerd.
Dieselwagens zijn immers het meest gevoelig: een benzinepomp kan je wel vaak in een dieseltank steken, maar een dieselpomp is meestal breder en kan dus niet in een benzinetank” Het gaat dan ook in 2 op 3 gevallen om dieselwagens die moeten gedepanneerd worden, zegt Touring.

 

JAAR AANTAL GEVALLEN
2011 3.530
2012 3.911
2013 4.160
2014 4.122
2015 4.396

 

 

Touring waarschuwt voor de kosten bij een eventuele reparatie. “Die kan oplopen tot 8.000 euro afhankelijk van het de tijd die men ermee heeft gereden en de verkeerde brandstof dus in de leidingen zit. De helft van de pechvogels stelt de vergissing immers pas vast wanneer de wagen stilvalt en dan is het te laat. De andere merken het al tijdens het tanken of bij het vertrekken”.

 

Touring roept op om waakzaam te zijn aan de pomp en zich niet te laten afleiden door gsm, drukte aan het station of inzittenden van het voertuig. En ook wanneer men van voertuig veranderd moet men er zich goed van vergewissen om welke brandstof het gaat.  

Deel dit

Perscontact
Danny Smagghe
Danny SMAGGHE

Tel: 

+32 2 233 24 78

Mob: 

+32 476 542 142

danny.smagghe@touring.be

Wetstraat 44
1040 Brussel
België

Volg ons op :