BNP Paribas Fortis, AG Insurance en Touring sluiten een strategisch partnership voor de mobiliteit van de toekomst

De manier waarop we ons verplaatsen evolueert razendsnel. Technologische innovaties, ecologisch bewustzijn, wijzigende klantenbehoeften… bieden nieuwe perspectieven om onze mobiliteitsgewoontes drastisch te veranderen.  De drie Belgische bedrijven AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring, die elk marktleider zijn in hun domein, hebben een strategisch partnership afgesloten dat innovatieve mobiliteitsoplossingen zal mogelijk maken of de ontwikkeling ervan bevorderen.

BNP Paribas Fortis, AG Insurance en Touring willen samen nieuwe oplossingen ontwikkelen met een focus op mobiliteit, preventie en bijstand, om zo mobiliteit in al haar vormen laagdrempelig te maken en elke gebruiker een vlotte en veilige verplaatsing te garanderen, ongeacht het transportmiddel dat hij gebruikt.

In een eerste fase zullen de diensten en producten van Touring ruimer en intensiever verdeeld worden, zowel via AG Insurance en zijn netwerk van makelaars als via het netwerk van BNP Paribas Fortis, en zullen gezamenlijk nieuwe en exclusieve diensten worden ontwikkeld.

Daarnaast zullen de partners de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsecosysteem MaaS
(Mobility as a service) ondersteunen, waarbij verschillende mobiliteitsdiensten geïntegreerd en gecombineerd worden.

Nu reeds wordt “Easyway”, de MaaS app van Touring, die werd ontwikkeld door Optimile, uitvoerig getest door personeelsleden van de Antwerpse vestiging van AG Insurance , in het kader van het initiatief “slim naar Antwerpen”.

Ten slotte willen de drie partijen in de toekomst eveneens nog andere innovatieve projecten op het vlak van mobiliteit ontwikkelen. Zo zal reeds op vrij korte termijn een gezamenlijk pilootproject rond connected car systemen opgestart worden.

Het nieuwe partnership versterkt de groeistrategie van de drie partners, AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring, en zal miljoenen klanten een “best in class” dienstverlening bieden.

Hans De Cuyper, CEO AG Insurance, licht toe “In de multimodale mobiliteit van de toekomst zijn veiligheid en  bijstand zonder meer cruciale factoren. Waar verzekeringen nu nog vooral gebonden zijn aan het vervoermiddel, zullen we evolueren naar gebruikersgebonden oplossingen. Samen met onze partners en onze makelaars willen we een open ecosysteem uitbouwen dat niet alleen een vlotte en efficiënte, maar ook een veilige combinatie van vervoermiddelen mogelijk maakt.”

Max Jadot, CEO BNP-Paribas Fortis, vult aan: “Ik ben verheugd over dit strategisch partnership van onze bank met Touring en AG Insurance. Met deze samenwerking zetten we verdere stappen in het open banking ecosysteem, ditmaal op het vlak van mobiliteit, één van de prioritaire sectoren waar we als BNP Paribas  Groep op inzetten. Wij verruimen ons aanbod met innovatieve oplossingen om het leven van onze 3,5 miljoen klanten te vergemakkelijken en een antwoord  te geven op maatschappelijke uitdagingen. Het partnership van BNP Paribas Fortis, AG Insurance en Touring met Optimile, die een app ontwikkelde die alle mobiliteitsdiensten bundelt, is hier een concrete invulling van.”

Thierry Willemarck, CEO Touring, besluit: “Touring is zeer enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Het geeft ons de kans om de consument in de toekomst, samen met betrouwbare lokale partners, duurzame, veilige en gebruiksvriendelijke mobiliteitsoplossingen aan te bieden via nieuwe verdeelkanalen.“

Perscontacten:

AG Insurance

De heer Gerrit Feyaerts
+32 (0)2 664 09 61  - +32 (0)486 38 86 24
gerrit.feyaerts@aginsurance.be

BNP Paribas Fortis

Mevrouw Hilde Junius
+32 (0)2 565 47 37  - +32 (0)478 88 29 60
hilde.junius@bnpparibasfortis.com

Touring

De heer Danny Smagghe

+32 (0)2 233 24 78  - +32 (0)476 54 21 42

danny.smagghe@touring.be

Over AG Insurance

Met een marktaandeel (eind 2018) van 28,6% in Leven en van 16,0% in Niet-Leven is AG Insurance leider op de Belgische verzekeringsmarkt. AG Insurance verdeelt zijn producten via verschillende kanalen zodat elke klant op de hem passende manier bediend wordt: via onafhankelijke verzekeringsmakelaars en Fintro-agenten, via de kantoren van BNP Paribas Fortis en bpost bank en via groepsverzekeringen voor grote ondernemingen. AG Insurance telt meer dan 4000 gespecialiseerde medewerkers. Voor meer informatie, raadpleeg www.aginsurance.be.

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis (www.bnpparibasfortis.com)  biedt in België een totaalpakket van financiële diensten aan particulieren, zelfstandigen, beoefenaars van vrije beroepen, ondernemingen en publieke instellingen. Op het gebied van verzekeringen werkt BNP Paribas Fortis nauw samen, als verbonden agent, met AG Insurance, leader op de Belgische markt. De bank verstrekt internationaal ook maatoplossingen aan vermogende particulieren, grote ondernemingen en publieke en financiële organisaties. Daarbij maakt zij gebruik van de knowhow en het wereldwijde netwerk van BNP Paribas.

Over Touring

Opgericht in 1895 door een groep wielertoeristen en uitgegroeid tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie in België. Touring verdedigt de absolute vrijheid van verplaatsen voor elk individu op de manier en met de middelen van zijn of haar keuze. Touring is deel van de Internationale Automobielfederatie FIA, de grootste mobiliteitsorganisatie ter wereld. De FIA is een officiële raadgever van de Europese Commissie en vertegenwoordigt in Europa alleen al 36 miljoen leden. Touring maakt rechtstreeks gebruik van de expertise en informatie van de FIA voor het lanceren van zeer gefundeerde voorstellen en het innemen van standpunten.

Bijstand

Als eerste hulpverleningsorganisatie in België op het gebied van pechverhelping (1948) en reisbijstand (1958) in binnen- en buitenland, behoort Touring tot de meest ervaren spelers op de Belgische markt. In de loop der jaren heeft Touring haar marktpositie verstevigd en is zij geëvolueerd van de grootste automobilistenvereniging tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie van het land. Touring telt vandaag meer dan 2.800.000 weggebruikers en 450.000 gezinnen met een reisbijstand  die de klok rond, 7 dagen op 7, kunnen rekenen op de medische, technische en personenbijstand, alsook op gespecialiseerd advies in ruime mobiliteitskwesties. De reisbijstand centrale van Touring telt permanent 40 medewerkers, tijdens de hoogseizoenen is dat het dubbele.

De Alarmcentrale Buitenland van Touring ontvangt jaarlijks gemiddeld 145.000 oproepen van Belgen in nood in het buitenland en voert gemiddeld 35.000 medische en technische interventies uit. 

De Alarmcentrale Binnenland verwerkt elk jaar meer dan 680.000 oproepen van automobilisten, motorrijders en fietsers met pech. In België heeft Touring ongeveer 200 voertuigen op de baan voor de wegenwacht en de pechverhelping.