Image
Herfstvakantie Malta
De zomervakantie ligt nog vers in ons geheugen en de herfstvakantie staat al voor de deur. Kriebelt het om eropuit te trekken? Foto: Valletta, Malta

Voor wie de zomergarderobe nog niet helemaal heeft opgeborgen, hebben we een lijstje samengesteld van 9 zonnige bestemmingen in Europa. Daarnaast geven we nog wat leuke uit-tips voor wie tijdens de herfstvakantie in eigen land blijft.


Herfstvakantie in het zuiden van Europa

Het zal je niet verbazen dat de herfst in het zuiden van Europa minder fel huishoudt dan in onze contreien. Wie tijdens de herfstvakantie tevreden is met temperaturen van 17 à 25 graden en wat zon, kan de volgende bestemmingen overwegen.

herfstvakantie Algarve Portugal
De Algarve (Portugal). Foto: Cristiano Pinto


Het zuiden van Spanje en Portugal:
De meest zuidelijke Spaanse Costa’s en de Algarve in buurland Portugal zijn populaire bestemmingen bij Belgen. Eind oktober en de eerste week van november bedragen de gemiddelde dagtemperaturen er zo’n 18 graden.

De Canarische Eilanden: Wie het niet erg vindt om iets langer te vliegen, kan een herfstvakantie op de Canarische Eilanden overwegen. Zowel op Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife als Gran Canaria zakt het kwik overdag zelden onder de 21 graden.

Zuid-Italië: Ook in het zuiden van Italië is het tijdens de herfst zalig toeven. De gemiddelde temperatuur op Sicilië bedraagt in november 17 graden.

Nazomeren op het Griekse eiland Santorini. Foto: Orlando Brooke


Griekenland en Cyprus:
Op Cyprus kan het tijdens de herfstvakantie nog 25 graden worden. Het eiland claimt het warmste en droogste eiland in de Middellandse Zee te zijn. Had je Griekenland in gedachten en klinkt 20 à 22 graden aanlokkelijk? Check dan Kreta en de Zuid-Egeïsche eilanden, zoals Kos, Mykonos, Rodos, Santorini en vele andere.

Zuid-Egeïsche Kust & Turkse Rivièra: Ook het zuiden van Turkije kent een milde herfst, met temperaturen van om en bij de 19 graden in november.

Malta: In de maand november stijgt het kwik hier gemiddeld tot 17 graden, en de zon doet er qua gevoelstemperatuur nog een paar graden bovenop. Wat dacht je van een culturele en gastronomische citytrip? Waar wacht je nog op?


Cruisen op de Middellandse Zee

Sla je slag, want veel rederijen pakken deze dagen en weken uit met heerlijke last-minutes. Zonnebaden op het dek zit er wellicht niet meer in, maar wie wat nieuwe bestemmingen wil ontdekken, moet niet twijfelen. Ga eens grasduinen in de last-minutes bij Costa, MSC, Holland America Line, NCL, AIDA en Royal Caribbean. Cruisen peperduur? Tijdens de herfstvakantie cruise je al een week voor 400 euro en minder (basisprijs per persoon, binnenkajuit).

Herfstvakantie cruise Middellandse Zee
Een cruise op de Middellandse Zee. Foto: Costa


TIP:
Vertrek je binnenkort naar het buitenland en wil je éénmalig gedekt zijn voor je reis? Dan is de tijdelijke formule Touring Explore beslist iets voor jou. Reisbijstand in de hele wereld vanaf 10 euro per persoon!


Herfstvakantie in eigen land

De temperaturen in eigen land mogen dan wat lager zijn dan in het zuiden, ook bij ons kan je mooie uitstapjes maken. Deze 60 herfstwandelingen leiden je naar plekjes die al lang op je bucketlist staan of waar je misschien nog nooit van gehoord had.

Ook leuk: een dagje dolle pret in een attractiepark. Ze zijn niet alleen open tijdens de herfstvakantie, op de meeste plekken is het al Halloween wat de klok slaat. In Bobbejaanland kan je griezelen van 8 oktober tot 13 november. Fans van Walibi kunnen huiveren tussen 22 oktober en 6 november, en uiteraard spookt het ook in Bellewaerde en Plopsaland De Panne.

Voor wie durft: ‘Alice in Horrorland’ in Bobbejaanland. Foto: Bobbejaanland.be

De kinderen, te jong? Check de websites van de respectieve pretparken, want sommige pretparken, zoals Plopsaland, bieden tijdens de herfstvakantie ook een ‘light’ versie aan.


Tropisch genot dicht bij huis

In België blijven en toch een tropische herfstvakantie beleven? Dat kan in een van de 11 waterparken die ons landje rijk is. Vertrek echter niet halsoverkop naar het zwemparadijs van jouw keuze, maar check vooraf de respectieve websites. Vaak moet je reserveren en in sommige waterparken zijn zwemshorts niet toegelaten. Informeer je dus op voorhand om ontgoochelingen ter plaatse te vermijden.

Herfstvakantie Plopsaqua
De bandenglijbaan in Plopsaqua. Foto: Plopsa


TIP:
Op stap in eigen land? Check onze pechverhelpingsformules en maak er helemaal zen een prettige herfstvakantie van!