Image
tutos_do iy yourself
6 januari 2020

Zou je graag zelf de staat van je ruitenwissers, je banden en andere onderdelen van je auto kunnen controleren? Volg dan onze online tutorials, waarin onze wegenwachter haarfijn uitlegt hoe je probleemloos kleine onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

Lees hier, gerangschikt per thema, de tutorials die jou interesseren. Je vindt in elk nummer van Touring Magazine ook de artikels die betrekking hebben op deze video’s (het nummer van het magazine staat onder de onderstaande links).

  • Ruitenwissers schoonaken & vloeistof bijvullen 

         (TM 256)

Wanneer je ruitenwissers een slepend geluid maken of strepen trekken op je voorruit, dan smeken ze eigenlijk om onderhoud of vervanging. Dat kan je makkelijk zelf doen aan de hand van deze workshop met wegenwachter Danny. 

 

  • Zo bestrijd je een aangedampte voorruit?

         (TM 256)

Tijdens de wintermaanden verdient ook de binnenkant van je voorruit extra aandacht. Met name condensvorming kan je zicht beperken. Je kan preventief je ruit behandelen met anti-fog producten, maar de  binnenkant behandelen met verdund afwasmiddel helpt ook. Heb je geen preventieve maatregelen getroffen? Dan helpt onderstaande video jou het snelst op weg.

 

(TM 257)

Een lekke band? Zelfs als je nog nooit een reservewiel geplaatst hebt, is er geen reden tot paniek. Volg de uitleg van onze wegenwachter in de video, en leer in zes stappen hoe je een wiel vervangt!

 

Deel deze inhoud