Image
tutos_do iy yourself

Zou je graag zelf de staat van je ruitenwissers, je banden en andere onderdelen van je auto kunnen controleren? Volg dan onze online tutorials, waarin onze wegenwachter haarfijn uitlegt hoe je probleemloos kleine onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

Lees hier, gerangschikt per thema, de tutorials die jou interesseren. Je vindt in elk nummer van Touring Magazine ook de artikels die betrekking hebben op deze video’s (het nummer van het magazine staat onder de onderstaande links).

 

Een correcte bandenspanning verbetert je grip op de weg. En bovendien zorgt ze ervoor dat je minder verbruikt. Zo ga je te werk.

 

 

Goed functionerende koplampen zijn niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van de andere weggebruikers.

 

Het oliepeil controleren is essentieel voor een goede werking van je motor. Zonder olie gaat je motor gegarandeerd stuk en kan het kostenplaatje flink oplopen.

 

Fietsen is plezant, tenzij je af te rekenen krijgt met een lekke band natuurlijk. Zo herstel je een fietsband, in 6 stappen!

 

Een fietsendrager monteren op je auto is niet echt moeilijk. Toch kunnen sommige tips van pas komen om dit goed te doen en in alle veiligheid te vertrekken. Bekijk de video en volg het advies van onze wegenwachter.

 

Een lekke band? Zelfs als je nog nooit een reservewiel geplaatst hebt, is er geen reden tot paniek. Volg de uitleg van onze wegenwachter in de video, en leer in zes stappen hoe je een wiel vervangt!

Wanneer je ruitenwissers een slepend geluid maken of strepen trekken op je voorruit, dan smeken ze eigenlijk om onderhoud of vervanging. Dat kan je makkelijk zelf doen aan de hand van deze workshop met wegenwachter Danny. 

 

Tijdens de wintermaanden verdient ook de binnenkant van je voorruit extra aandacht. Met name condensvorming kan je zicht beperken. Je kan preventief je ruit behandelen met anti-fog producten, maar de  binnenkant behandelen met verdund afwasmiddel helpt ook. Heb je geen preventieve maatregelen getroffen? Dan helpt onderstaande video jou het snelst op weg.

 

Het is nodig om de ketting van je fiets af en toe schoon te maken. Anders zal die veel sneller verslijten door stof en vuil. Zo ga je te werk!

 

De remmen van je fiets afstellen is essentieel om jouw veiligheid en die van andere weggebruikers te garanderen. Zo doe je het, in 6 stappen.

 

Is je automotor oververhit? Dan moet je snel reageren! Ontdek hoe dat gaat, dankzij onze video in 6 stappen!

 

Om een oververhitte motor te voorkomen, moet je af en toe het niveau van de koelvloeistof controleren. Een simpele klus, dankzij deze tips en deze video.

 

Een lekke band komt zelden voor. Maar als het toch gebeurt, is het dikwijls op het slechtst denkbare moment. Zo herstel je zelf een lekke band, in 6 stappen.

 

Banden zijn essentieel voor je veiligheid. Maar hoe controleer je hun slijtage? Door de profieldiepte van het loopvlak te controleren bijvoorbeeld ...