Image
camping
Welk type kampeerder je ook bent : je vindt wel een camping die bij je past.

Denk je bij kamperen aan jeugdkampen met primitieve hygiëne en ongemakkelijke bedden? Of aan volgepropte campings op een festival? Dan is het tijd om dat beeld wat bij te stellen. Vandaag zijn veel campings geëvolueerd naar trendy belevingsdomeinen met voor elk wat wils: sporten, rusten, wandelen, fietsen, wellness, culinair genieten, noem maar op. We zoeken het voor je uit.


Hoe kamperen?

Trek je er met de tent op uit, of heb je een caravan of camper? Ben je fan van een dak- of vouwtent? Ga je op fietsvakantie en kampeer je onderweg met je tentje of in een blokhut? Jouw kampeermiddel bepaalt voor een stuk het soort camping. Op sommige campings kan je immers minder makkelijk met een camper terecht, of is er weinig plek voor tentkampeerders.

Bepalend is natuurlijk ook of je er met z’n tweetjes opuit trekt of met heel het gezin. Een belangrijke trend de laatste jaren is de sterke groei van de campermarkt. Covid en reisbeperkingen waren daar niet vreemd aan.

campings
Fotograaf: Victor Larracuente | Bron: Unsplash


Campings in alle soorten

Wil je de drukte vermijden? Kies dan voor een kleine camping. Er zijn minder kampeerders en er is meer privacy, rust en stilte. Selecteer in dit geval op het aantal beschikbare plaatsen en laat campings met honderden staanplaatsen best links liggen.

Op grote campings is meestal meer gejoel en animatie, maar ook ruimte voor grotere innovaties en een beleving op maat. Er zijn vaak ook meer faciliteiten, zoals zwembaden, wellness, winkels, bars, restaurants enzovoort.

Gaat je voorkeur uit naar water en zee, boek dan een strandcamping. Directe toegang tot het strand is voor veel kampeerders de ultieme vakantiebeleving. De kampeerplaatsen vlak aan het water zijn natuurlijk zeer gegeerd, dus vooraf reserveren is noodzakelijk.

Geniet je daarentegen meer van de bergen en de natuur? Dan is er een rijk aanbod aan bergcampings in de Alpenlanden. Of kies voor een boerderijcamping waar de kinderen kunnen spelen met de dieren.

Ben je op doorreis naar een verre bestemming, boek dan vooraf een overnachtingscamping.

Kampeer je prijsbewust, kies dan voor het laag- of tussenseizoen. Dan zijn de tarieven goedkoper, zeker als je de kortingskaarten Camping Key Europe of ACSI gebruikt. De CKE-kaart biedt kortingen in alle seizoenen. En als je tevreden bent met de noodzakelijke basisvoorzieningen, dan is een dure luxecamping niet aan jou besteed.

Ga je met de kinderen of kleinkinderen op kampeervakantie, selecteer dan zeker campings met kinderanimatie.

Misschien heb je het niet zo begrepen op het georganiseerd kamperen op een camping. Droom je van de echte vrijheid, waarbij je kan gaan en staan waar het je uitkomt? Kies dan voor wildkamperen. Maar weet wel dat deze vorm van kamperen aan tal van regeltjes onderworpen is en verschilt van land tot land.

Voor elk type kampeervakantie kan je in Europa kiezen uit naar schatting 23.000 campings. Geen keuzestress dus om soorten campings te vinden: stadscamping, naturistencamping, overnachtingscamping, wijngaardcamping, plattelandscamping, noem maar op.


Glamping, als het iets meer mag zijn

Bij glamping, of glamoureus kamperen, geef je geen duimbreed toe op comfort. Meer zelfs, je wil kamperen beleven op een exclusieve manier, in alle luxe. Glamping kan dikwijls op topcampings die een score halen van vier tot vijf sterren binnen de sterrenclassificatie van gezaghebbende kampeerorganisaties.

Ben je op zoek naar de hoogste kwaliteitseisen op het vlak van accomodatie, faciliteiten, innovaties en service, dan kom je bij de campingketen Leading Campings echt wel aan je trekken. Partners in dit netwerk moeten aan de strengste criteria voldoen om toe te treden tot deze exclusieve club. En dat staat garant voor een unieke kampeerbeleving.

campings


Campingketens

Een andere trend de laatste jaren is de groei van ketens, door overnames of de opening van nieuwe campings en parken. Voordelen van deze ketenvorming zijn de herkenbaarheid qua uitstraling en de uniforme dienstverlening. Zo is de groep Huttopia naast in Europa ook actief in Noord-Amerika en zelfs in China.

“Hier is de natuur koning”, wordt door de groep mooi in de praktijk gebracht in campings met een mix van kampeerplaatsen en originele huuraccommodaties. Het accent ligt op duurzaam genieten van een ontspannen en avontuurlijke vakantie in een natuurlijke omgeving. Maar ook citytrippen kan via de groep, in Frankrijk en Nederland. De campings zijn het ideale vertrekpunt om een stad te verkennen.

campings


Awards: kwaliteit gegarandeerd

En waarom eens geen camping bezoeken die in de prijzen gevallen is? Elk jaar reiken kampeerorganisaties zoals ACSI, ADAC, ANWB en Alan Rodgers awards uit aan campings in Europa. Zowel kampeerders als vakjury’s maken een selectie op basis van criteria als comfort, beleving, hygiëne, innovatie en dienstverlening. Hun keuzes zorgen niet alleen voor prijsbeesten, maar ook voor gegarandeerde en al bewezen kwaliteit!


Campinggids

Welke vorm van kamperen je ook kiest, haal de Touring Campinggids in huis en ga voorbereid op stap. En dankzij de CKE-kaart geniet je van fikse kortingen. Schrijf je zeker ook in op onze toekomstige camping nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte.