Image
Een onderhoudsbeurt om je auto winterklaar te maken

De wintertijd zou je auto wel eens parten kunnen spelen. Vermijd mogelijke problemen, volg onze tips!

Al tientallen jaren lang staat bij Touring de batterij op nummer één van de pechverhelping! Gelukkig geniet je als Touring-lid van de beste dienstverlening in een mum van tijd.

Toch vindt niemand het leuk als de auto bij het koude ochtendgloren niet wil starten. Winterperiode, een fluitje van een cent? Dat kan, mits je enkele eenvoudige en verstandige voorzorgen neemt …

 

Een bezoekje aan de garage

Wacht zeker niet tot het laatste ogenblik om je auto winterklaar te maken. Heb je zelf weinig kaas gegeten van automechaniek? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij je garagist, want de komende weken wordt het in de garages gegarandeerd superdruk. Een goede gelegenheid trouwens om een grondige onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, of een korte check-up volgens de voorschriften van het onderhoudsboekje. Op het menu staan:

Goed om te weten: bij batterijpech kunnen onze wegenwachters – naast pechverhelping – ook een nieuwe batterij van topkwaliteit voorzien!

 

Meeneemkit

Is jouw auto klaar voor de koude wintermaanden? Denk aan een handige meeneemkit, je weet maar nooit:

  • Startkabels: opteer voor een ruime diameter en goed geïsoleerde klemmen.
  • Een paar handschoenen tegen de kou en om je kleding te beschermen.
  • Een warme jas, voor jezelf en voor je passagiers, zelfs bij korte afstanden. Als je moet wachten op pechverhelping, kan een warme jas goed van pas komen.
  • Een oud deken om je voorruit te beschermen of een speciaal deken aangepast aan je voorruit (te koop in autocentra). Heb je geen van beide, dan voldoet een stuk karton.
  • Antivriesmiddel voor de ruitenwissers.
  • Een antivriesspuitbus voor de sloten die je uiteraard niet in de auto bewaart.

 

Starten

Wil de motor niet starten? Dan mag je zeker niet forceren! Doe eerst de dimlichten aan, zodat je batterij rustig kan opwarmen. Start pas daarna. Dring niet te veel aan, enkele korte pedaalindrukken volstaan. Een paar seconden is genoeg, anders riskeer je dat de batterij leegloopt. Om de batterij te sparen, ontkoppel je de versnelling best in neutraal. Zo kan de motor vrijer draaien. De batterij moet, in het bijzonder tijdens de winter, in perfecte staat zijn. Vooral voor een auto die op diesel rijdt, omdat die meer kracht nodig heeft!

Als jouw batterij dienst weigert, kan je de hulp van Touring inroepen: vanaf slechts 5,50 euro per maand geniet je van pechverhelping in heel België.

 

Achter het stuur

Nadat je de ruiten aan de buitenkant hebt schoongemaakt en aan de binnenkant ontwasemd, trek je best je jas, sjaal en handschoenen uit. Zo geniet je van meer bewegingsvrijheid en comfort.

Tijdens de winter zorgen ijzel en sneeuw voor stress bij veel bestuurders. Hoe kan je dat voorkomen?

  • Let goed op je omgeving en vermijd bruuske bewegingen.
  • Ga iets dichter bij het stuur zitten en plaats de rugleuning van je autostoel zo recht mogelijk.
  • Vergeet de wetten van de fysica niet: remafstanden zijn langer op een nat, besneeuwd of bevroren wegdek dan op een droog wegdek.
  • Volg onze tips over veilig rijgedrag in de winter. Als je je het kan veroorloven, schrijf je dan in voor een stage defensief rijden.                                              

Handige tip: ga, wanneer het sneeuwt, oefenen op een open terrein. Bruusk remmen, stevig gas geven, aan het stuurwiel draaien, … Na enkele minuten zal je voelen hoe je auto reageert in deze bijzondere omstandigheden. Je zal je daarna ook beter op je gemak voelen eens je de baan opgaat.

 

Ga met een gerust hart de weg op

Pech, een ongeval, problemen met je batterij, … Met de Touring Go België pechverhelping komen onze 200 wegenwachters je 24 uur per dag overal in België te hulp, zelfs voor je voordeur!

Heb je al een pechverhelpingspakket? Als je onderweg in de problemen komt, ongeacht waar of wanneer, vraag dan online hulp aan via onze Web Assist service, en je krijgt prioritaire bijstand.