Image
Ook al is het beter om vooruit te plannen, het is nooit te laat om je auto voor te bereiden op de winter. Hier zijn een paar tips om dit te bewijzen ...

De winter kan behoorlijk belastend zijn voor je wagen. Tenzij je vooruit plant en deze tips volgt om je auto een probleemloze winter te bezorgen!

Winter
Zelfs als je geen afgesloten garage hebt, zijn er een paar trucs om het beste te maken van een periode die niet zo leuk is voor auto’s en automobilisten.

Al tientallen jaren lang staat bij Touring de batterij op nummer één van de pechverhelping! Gelukkig geniet je als Touring-lid van de beste service om geholpen te worden, in een mum van tijd.

Toch vindt niemand het leuk als z’n auto bij het koude ochtendgloren niet wil starten. Om van de winterperiode een fluitje van een cent te maken, volstaat het om een paar slimme, vaak eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen ...


Voor het weer kouder wordt: een bezoekje aan de garage

Wacht zeker niet tot het laatste moment om je auto winterklaar te maken. Heb je zelf weinig kaas gegeten van automechaniek? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij je garagist, want de komende weken wordt het in de garages gegarandeerd superdruk. Een goede gelegenheid trouwens om een grondige onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, of een korte check-up volgens de voorschriften van het onderhoudsboekje. Op het menu staan:

Goed om te weten: Wanneer je bij batterijpech een beroep doet op onze wegenwachters zullen ze je uiteraard depanneren. Maar ze kunnen je indien nodig ook een nieuwe batterij van hoge kwaliteit bezorgen.


Winteraccessoires voor je auto

Is jouw auto klaar voor de koude wintermaanden? Vergeet niet om een paar handige hulpmiddeltjes mee te nemen, want je weet maar nooit ...

  • Startkabels: kies voor kwaliteit, met een diameter die groot genoeg is en stevige, goed geïsoleerde klemmen.
  • Een paar handschoenen, tegen de kou en om je handen niet vuil te maken.
  • Een warme jas, voor jezelf en voor je passagiers, zelfs bij korte afstanden. Als je moet wachten op pechverhelping, zal je blij zijn dat je die bij hebt.
  • Een oud deken of een aangepast afdekzeil om je voorruit te beschermen. Heb je geen van beide, dan kan een stuk dik karton soelaas bieden.
  • Antivriesmiddel voor de ruitenwissers.
  • Een antivriesspuitbus voor de sloten, die je uiteraard niet in de auto bewaart.


Starten

Wil de motor niet starten? Dan mag je zeker niet forceren! Doe eerst de dimlichten aan, zodat je batterij rustig kan ‘opwarmen’. Start pas daarna. Dring niet te veel aan, enkele korte pedaalindrukken volstaan. Een paar seconden is genoeg, anders riskeer je dat de batterij leegloopt. Om die batterij wat te sparen, ontkoppel je de versnelling best in neutraal. Zo kan de motor vrijer draaien. Met name in de winter moet de batterij in perfecte staat zijn. Vooral bij een auto die op diesel rijdt, omdat die meer kracht nodig heeft!

Als jouw batterij toch dienst weigert, kan je de hulp van Touring inroepen.


Achter het stuur

Nadat je de ruiten aan de buitenkant hebt schoongemaakt en de voorruit hebt ontwasemd, trek je best je jas, sjaal en handschoenen uit. Zo heb je meer bewegingsvrijheid en zit je comfortabeler achter het stuur. IJzel en sneeuw zorgen in de winter voor stress bij heel wat bestuurders. Hier zijn alvast een paar tips om dat te voorkomen:

  • Let goed op je omgeving en vermijd bruuske bewegingen.
  • Ga iets dichter bij het stuur zitten en plaats de rugleuning van je autostoel rechtop.
  • Vergeet niet dat remafstanden een pak langer zijn op een nat, besneeuwd of bevroren wegdek dan op een droog wegdek.
  • Volg onze tips over veilig rijgedrag in de winter. En als je het je kan veroorloven, schrijf je dan in voor een cursus defensief rijden.
Winter
Prachtig, maar soms een beetje stresserend voor wie achter het stuur zit.


Handige tip: ga oefenen op een open terrein als het gesneeuwd heeft. Bruusk remmen, stevig gas geven, aan het stuurwiel draaien, … Na enkele minuten zal je voelen hoe je auto reageert in deze omstandigheden. En je zal je daarna veel meer op je gemak voelen als je de baan opgaat.


Ga met een gerust hart de weg op

Pech, een ongeval, problemen met je batterij … Met de Touring Go België pechverhelping komen onze 200 wegenwachters je 24 uur per dag overal in België te hulp, zelfs voor je voordeur!

Heb je al een pechverhelpingspakket? Als je onderweg in de problemen komt, maakt niet uit waar of wanneer, vraag dan online hulp aan, en je krijgt prioritaire bijstand.