Image
pretparken_Belgie

Het pretparkenseizoen draait weer op volle toeren en achter de schermen is er de afgelopen maanden weer hard gewerkt om er ook deze zomer een spetterend succes van te maken. Wij zetten voor jou alle nieuwigheden op een rijtje

Bellewaerde, Bobbejaanland, Walibi of Plopsa, wat wordt het? Met dit overzicht brengen we jou meteen in de stemming. Tip vooraf: koop je tickets online en bespaar vele euro’s! De tarieven hieronder, zijn de prijzen voor volwassenen.

Kletsnatte zomer in Bellewaerde

Voor de grootste nieuwigheid van Bellewaarde is het nog wachten tot 1 juli 2019. Dan gaan de deuren van Aquapark open. Benieuwd wat er te beleven zal zijn? Check de website. Ter herinnering: Bellewaerde combineert dieren en pret in één park.

Dagtickets online vanaf 28 euro (als je vooraf een bezoekdatum prikt)

Spectaculaire achtbaan in Bobbejaanland

Voor de grootste nieuwigheid moet je deze zomer naar Bobbejaanland. Maar temper nog even je enthousiasme want de nieuwe achtbaan is nog in volle opbouw. Bobbejaanland pakt (vermoedelijk nog voor de zomervakatie!) uit met een spectaculaire ‘triple launch coaster’, waarbij je dus drie keer wordt ‘afgeschoten’ en snelheden haalt van meer dan 100 km/uur. Fury is de naam van de snelste coaster in de Benelux (in wording). Geïntrigeerd? Ga hier eens kijken…

Dagtickets online vanaf 21,90 euro.

Plopsa opent de K3 Roller Skater

Nieuw in De Panne is de K3 Roller Skater in een al even nieuwe zone die helemaal is toegespitst op de meisjes van K3. Ook nieuw: de boomstammetjes varen vanaf deze zomer dwars door een landschap met dinosaurussen. Compleet met uitbarstende vulkaan! Intussen is het druk op de werf van het Plopsa Hotel. Het is echter nog wachten tot de zomer van 2020 voor je hier kunt komen overnachten in een van de 117 kamers (waarvan 25 suites).

Tickets online vanaf 36,99 euro.

Terwijl er in De Panne stevig wordt getimmerd en beton wordt gegoten, broedt men in Coo op uitbreidingsplannen. Over de inhoud van die plannen zou Plopsa de komende maanden nog communiceren. Wordt vervolgd.

Dagtickets online vanaf 26,50 euro.

Walibi introduceert twee nieuwe zones

Nieuw in Walibi is het systeem van flexibele toegangsprijzen. Wie een ticket via de website boekt, zal zien dat de prijzen variëren van dag tot dag. Wie flexibel is, kan op die manier dus extra voordelig naar Walibi.

Intussen investeert Walibi jaar na jaar in het vernieuwen van de bestaande zones en de ontwikkeling van nieuwe zones. Dit jaar verwelkomt het familiepretpark twee nieuwe zones: Karma World (Indisch geïnspireerd thema) en Fun World (kleurrijke kinderwereld). Karma World wordt de thuishaven van de nieuwe attractie ‘Popcorn Revenge’ en Fun World zal ‘Fun Pilot’, een achtbaan voor kleine kinderen, verwelkomen. Karma World en Popcorn Revenge zijn momenteel open, Fun World en Fun Pilot openen iets later dit voorjaar.

Dagtickets online vanaf 35 euro (Walibi) en 22 euro (Aqualibi).

Net over de grens

Ook in onze buurlanden komt het pretparkenseizoen weer op gang. Je leest er alles over in dit overzicht.

Deel deze inhoud