Image
pretparken plopsa ride to happiness

Het pretparkenseizoen draait op volle toeren en achter de schermen is er de afgelopen maanden hard gewerkt om er ook deze zomer een spetterend succes van te maken. Wij zetten voor jou alle nieuwigheden op een rijtje.

Bellewaerde, Bobbejaanland, Plopsa of Walibi, wat wordt het? Met dit overzicht van Belgische pretparken brengen we jou meteen in de stemming. Tip vooraf: koop je tickets online en bespaar vele euro’s! De tarieven hieronder zijn de prijzen voor volwassenen.


6 nieuwigheden in Bellewaerde

De populaire keverbaan is niet meer, en daardoor kwam er in Bellewaerde ruimte vrij voor nieuwe attracties. Bellewaerde rolt de komende weken en maanden liefst 6 nieuwe attracties uit. Het is onder meer uitkijken naar de vernieuwde India-zone tegenover het verblijf van de amoerluipaarden.

Ook in de Canada-zone komt een nieuwe attractie tot leven en de ‘Savanne’ krijgt een nieuwe wandelbrug. Zo kom je letterlijk oog in oog te staan met de Rothschildgiraffen. Een overzicht van alle nieuwigheden vind je hier.

De nieuwe wandelbrug in de Savanne. © Bellewaerde

Dagtickets online vanaf 40 euro

Als klant van Touring heb je recht op een voorkeurtarief. Profiteer ervan!


Mysterieuze vulkaan in Bobbejaanland

De fans van Bobbejaanland hebben er een attractie bij: sinds 14 mei kunnen ze naar Terra Magma. De mysterieuze vulkaan kwam ooit tot uitbarsting en is sindsdien een trekpleister voor avonturiers van over de hele wereld. Hun ontdekkingsdrang brengt hen tot aan de voet van de vulkaan – maar daar stopt het niet, belooft het pretpark. De nieuwsgierige avonturiers trekken tot in de krater van de vulkaan: een paradijselijke en dromerige plek. Maar de sfeer slaat snel om: de vulkaan gaat niet akkoord met de komst van deze indringers. De waarschuwingen werden genegeerd, de wind steekt de kop op en de storm breekt uit ...

Concepttekening Terra Magma. © Bobbejaanland

Dagtickets online vanaf 24,90 euro.


De 6 pretparken van Plopsa

Geen grote nieuwigheden bij de pretparken van Plopsa, behalve dan dat er niet meer gerookt mag worden in Plopsland De Panne en Plopsa Coo.

Check evenwel het volledig vernieuwde Plopsa Village. Het ligt tussen het vlakke Vlaamse land De Moeren en het grootste bos- en duinreservaat van De Panne, maar ook vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne. Tussen het groen en de moderne faciliteiten bevinden zich heel wat standplaatsen waar je met je mobiele caravan, motorhome of tent terechtkan voor een zorgeloze vakantie. Sinds kort zijn er ook themachalets en een themacaravan waar je kroost dol op zal zijn.

pretparken plopsa
Concepttekening themacaravan Samson & Marie. © Plopsa

Tickets online vanaf 48,50 euro voor Plopsaland De Panne.


Walibi introduceert Silverton

In 2017 kondigden Walibi Belgium en Aqualibi hun ontwikkelingsplannen aan om hun pretparken sterk te verbeteren. Concreet heeft dat tot op heden 5 gethematiseerde werelden, 6 nieuwe attracties, 5 eetgelegenheden en 2 winkels opgeleverd.

Deze zomer komt daar nog een nieuwe familie-attractie bij. Deze attractie, Silverton genaamd, komt in het westerngebied van het park, op een steenworp van Dalton Terror. Silverton verwijst naar de trein die in de 19de eeuw het mijnstadje Silverton bediende, gelegen op 3.000 meter hoogte in de Rocky Mountains (Colorado).

pretparken Silverton
Concepttekening van Silverton. © Walibi

Dagtickets online vanaf 45 euro voor Walibi

Als klant van Touring heb je recht op een voorkeurtarief. Profiteer ervan!


Net over de grens

Ook in onze buurlanden is het pretparkenseizoen volop op gang. Je leest er alles over in dit overzicht.