Image
Te warm buiten? Of te koud en regenachtig? Daar is maar één prettige oplossing voor: je onderdompelen in een indoor waterpark. Een overzicht van de natste pretplekken. Foto: Aqualibi


Een dagje in een pretpark, daar scoor je bij kinderen altijd mee. Maar als het héél warm wordt of slecht weer is, trek je beter naar een indoor waterparadijs. Hier zijn 11 indoor waterparken waar het in elk seizoen aangenaam toeven is: tropisch warm in de winter, verfrissend op een hete zomerdag.


Plopsaqua - De Panne en Landen-Hannuit

waterpark Plopsaqua
De bandenglijbaan in Plopsaqua. Foto: Plopsa

Plopsaqua nabij Plopsaland in De Panne is al sinds dag één een topbestemming. Een aantal jaren later kwam daar nog een tweede waterpark bij, in Landen-Hannuit. Variatie troef in beide waterparken: van de luie – alhoewel – Wild River tot het Stormbad en de fameuze Sky Drop. Is die vrije val van 20 meter net iets té? Er zijn genoeg andere activiteiten en attracties.

Website - tarieven


Aqua Mundo - De Haan, Dilsen-Stokkem, Lommel, Peer en Vielsalm

Elke Center Parcs heeft zijn eigen zwemparadijs: Aqua Mundo. En je hoeft niet in een Center Parcs te verblijven om een dagje te ontspannen in Terhills Resort by Center Parcs, Park De HaanLes ArdennesErperheide of Vossemeren. Welke van de bestemmingen je ook kiest, elke Belgische Aqua Mundo is een tropisch waterpark dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt: glijbanen voor jong en oud, een wildwaterbaan, stroomversnellingen, een golfslagbad en veel meer. Opgelet: Center Parcs in Dilsen-Stokkem heeft een iets meer bescheiden waterpark: Aqua Garden.

Website - tarieven.


Aquafun - Oostduinkerke en Mol

waterpark Sunparks
Een dagje uit met het gezin in Aquafun aan zee of in Limburg. Foto: Sunparks

Center Parcs heeft zijn Aqua Mundo’s, Sunparks beschikt over het vergelijkbare Aquafun. Net als bij Center Parcs kan je ook bij Sunparks zonder verblijf genieten van een dagje waterpret. Er zijn twee Aquafuns in ons land: Kempense Meren en Oostduinkerke aan zee.

Website – tarieven.


Aqualibi - Waver

Gekleurde houten gevels, exotische cocktails en swingende salsa, welkom in Aqualibi, vlak naast pretpark Walibi in Waver. Het zwemparadijs telt 12 attracties en heeft een kinderzone: Kiddie Bay. Het waterpark is in totaal bijna 7.000 m2 groot.

Website – tarieven.


Bellewaerde Aquapark - Ieper

Waterglijbanen bij de vleet in Bellewaerde Aquapark. Foto: Bellewaerde Aquapark

Bellewaerde Aquapark is waterpret voor het hele gezin. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op Junior Explorer, een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten. Of ze kunnen naar Aqua Fort, een speelzone met kantelende emmers. Niet spannend genoeg? Waterratten zullen de verschillende waterglijbanen in dit waterpark zeer weten te smaken. Onze favoriet? De Splash Clash!

Website – tarieven.


Voor je vertrekt nog dit …

Vertrek niet halsoverkop naar het zwemparadijs van je keuze, maar check vooraf de respectieve websites. Vaak moet je reserveren en in sommige waterparken, zoals in Aqualibi en Bellewaerde Aquapark, zijn zwemshorts niet toegelaten. Informeer je dus op voorhand om ontgoochelingen ter plaatse te vermijden.