Image
Indoorwaterparken

Te warm buiten? Of te koud en regenachtig? Daar is maar één prettige oplossing voor: je onderdompelen in een indoorwaterpark. België telt 9 waterparadijzen; een overzicht van de natste pretplekken.

Inhoud

Plopsaqua – De Panne
Aqua Mundo – Vielsalm, Peer en Lommel
Aquafun – De Haan, Oostduinkerke en Mol
Aqualibi – Waver
Bellewaerde Aquapark - Ieper
Voor je vertrekt nog dit …

Een dagje in een pretpark, daar scoor je bij kinderen altijd mee. Maar als het héél warm wordt of slecht weer is, trek je beter naar een indoor waterparadijs. Hier zijn 9 plekken waar het in elk seizoen aangenaam toeven is: tropisch warm in de winter, verfrissend op een hete zomerdag.

Plopsaqua – De Panne

De creatie van Plopsaqua nabij Plopsaland in De Panne was vier jaar geleden meteen een schot in de roos. Variatie troef in De Panne: van de luie – alhoewel – Wild River tot de fameuze Sky Drop. Is die vrije val van 20 meter net iets té? Er zijn genoeg andere activiteiten en attracties. Plopsaqua mikt voornamelijk op het plezier van de allerkleinsten.

Website - tarieven

Aqua Mundo – Vielsalm, Peer en Lommel

Elke Center Parcs heeft zijn eigen zwemparadijs: Aqua Mundo. En je hoeft niet in een Center Parcs te verblijven om een dagje te ontspannen in Les ArdennesErperheide of Vossemeren. Welke van de drie bestemmingen je ook kiest, elke Belgische Aqua Mundo is een tropisch paradijs dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt: glijbanen voor jong en oud, een wildwaterbaan, stroomversnellingen, een golfslagbad en veel meer.

Website - tarieven.

Aquafun – De Haan, Oostduinkerke en Mol

Center Parcs heeft zijn Aqua Mundo’s, Sunparks beschikt over het vergelijkbare Aquafun.

Net als bij Center Parcs kan je ook bij Sunparks zonder verblijf genieten van een dagje waterpret. Er zijn drie Aquafuns in ons land: Kempense MerenDe Haan aan zee en Oostduinkerke aan zee.

Website – tarieven.

Aqualibi – Waver

Gekleurde houten gevels, exotische cocktails en swingende salsa: jawel, Aqualibi werd begin vorig jaar stevig onder handen genomen. Het zwemparadijs werd gerenoveerd en oogt tropischer dan ooit. Het waterpretpark werd uitgebreid met een nieuwe kinderzone en is nu in totaal bijna 7.000 m2 groot.

Website – tarieven.

Bellewaerde Aquapark - Ieper

Afgelopen zomer ging Bellewaerde Aquapark open. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op Junior Explorer, een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten. Of ze kunnen naar Aqua Fort, een speelzone met kantelende emmers. Niet spannend genoeg? Waterratten zullen de verschillende waterglijbanen zeer weten te smaken. Sommige zijn behoorlijk indrukwekkend!

Website – tarieven.

Voor je vertrekt nog dit …

Vertrek niet halsoverkop naar het zwemparadijs van je keuze, maar check vooraf de respectieve websites. Vaak moet je reserveren en in sommige waterpretparken, zoals in Aqualibi en Bellewaerde Aquapark, zijn zwemshorts niet toegelaten. Informeer je dus op voorhand om ontgoochelingen ter plaatse te vermijden.

Deel deze inhoud